USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Відсьогодні - в Україні новий порядок встановлення тарифів на газ

2 Червня 2015 15:45
Зміни до Порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення набирають чинності 2 червня. Вони затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), від 16 квітня 2015 №1249. Відтак, роздрібні ціни для потреб населення тепер формуватимуться залежно від обсягу споживання природного газу або напрямків його використання. Про це інформує «Україна Комунальна».

Зокрема, зміни офіційно оприлюднені в «Офіційному віснику України» за № 41, статті 1277.

Зазначимо, зміни прийняли у зв’язку з визначенням нових критеріїв щодо механізму формування, розрахунку роздрібних цін на природний газ для населення та їх застосування і з метою приведення до норм діючого законодавства Порядку встановлення роздрібних цін на природний газ для населення, затвердженого постановою НКРЕ від 31.03.2011 № 466.

«Ці Зміни встановлюють механізм формування роздрібних цін на природний газ для потреб населення, який передбачає диференціацію таких цін залежно від обсягу споживання природного газу населенням та/або видів (напрямів) його використання», – пояснили в НКРЕКП.

Разом з тим, зазначені Зміни виключають норму Порядку щодо обов’язкового скріплення печаткою документів, необхідних Комісії для встановлення роздрібних цін на природний газ, оскільки Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку відкриття бізнесу» внесено зміни до законодавчих актів щодо необов’язковості наявності печатки у юридичної особи.

Як раніше повідомлялося, Кабінет Міністрів зареєстрував у парламенті законопроект, який має на меті визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності НКРЕКП як державного колегіального органу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мік (галицька миша) Показати IP 2 Червня 2015 15:56
Це вже добре для простих людей!
PS/2 (комп'ютерна ми до Мік (галицька миша) Показати IP 2 Червня 2015 17:34
Нічого доброго в цій державі для простих людей не було і не буде.
Анонім до Мік (галицька миша) Показати IP 3 Червня 2015 01:22
Що може доброго крисак сахалінській бовкнути? мИша товбін з Сахаліну креще ситуацію знає? ( Це не тому, що ціни подавав "рошеновській малолетка" Вовк, вигнаний за неробство з Московії? Не дали ПРопасти "цінним кадрам", ПОПа призначив в НКРЕ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus