USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вкладники "Родовід Банку" перебазуються в "Ощадбанк"

24 Березня 2011 09:53
"Ощадбанк" у квітні почне виплату вкладів фізосіб-клієнтів "Родовід Банку".

Про це інформують ТСН .

В оприлюдненому у середу, 23 березня, ввечері на сайті Нацбанку відеозверненні заступника голови центробанку Ігоря Сокіна йдеться, що агентом з виплати депозитів "Родовід Банку" призначений державний "Ощадбанк". Це рішення, за його словами, було прийнято на спільному засіданні НБУ і Кабміну. Чиновник підкреслив, що вклади в "Ощадбанку" на 100% гарантовані державою, пише "Комерсант-Україна".

"Банк має розгалужену мережу філій, що зробить комфортним отримання коштів вкладниками в усіх регіонах країни, - сказав він. - Нацбанк звернувся до банків з вимогою надати "Ощадбанку" відповідну підтримку під час виплати вкладникам "Родовід Банку" через їх банкомати і мережу". Виплати почнуться у квітні.

В "Ощадбанку" здивовані таким рішенням уряду, оскільки виплати вкладів "Родовід Банку" передбачалося проводити через іншу держустанову – "Укрексімбанк". Однак "Ощадбанк" не бачить проблем з виконанням цього завдання.

"Звичайно, доведеться серйозно попрацювати, але ми здатні організувати процес, тому що вже маємо гарний досвід подібних виплат, займаючись виплатами вкладів "Ощадбанку" СРСР в 2008 році", - сказав заступник голови правління "Ощадбанку" Олександр Гришко.

Коли почнуться виплати в "Ощадбанку", поки не знають. "Будемо чекати затвердження плану Кабміном", - пояснив Олександр Гришко. "Ощадбанк" сподівається утримати значну частину вкладів "Родовід Банку" у себе.

"Потрібно провести роз'яснювальну роботу серед населення, що 100% наших вкладів гарантовані урядом, - зазначив він .- Ми не сумніваємося, що переконаємо вкладників залишити заощадження. Це гарна клієнтська база".

За даними Нацбанку, на 1 січня "Родовід Банк" займав 20-е місце за активами (10480000000 грн) з портфелем депозитів фізосіб в 3,96 млрд грн, юросіб - 287 млн ​​грн, банків - 4,88 млрд грн. "Ощадбанк" займав 3-е місце за активами (59020000000 грн) до зобов'язань фізосіб в 19480 млн грн.

На рішення Кабміну могли вплинути вкладники, чиї депозити перевищували 150 тис. грн, гарантованих Фондом гарантування вкладів фізосіб. "Я знаю, що в Родовід Банку лежав великий внесок Дмитра Фірташа, - сказав один зі співробітників НБУ.- Колишній тимчасовий адміністратор мені казав, що повернув цей внесок, але я не впевнений, що це так".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus