USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Владі все ж таки доведеться підняти ціни на газ, - експерти

25 Лютого 2013 11:17
Подорожчання газу на 30% не зможе компенсувати різницю у цінах закупівлі та продажу.

Навіть якщо російський газ для України подешевшає до 280 доларів за тисячу кубів, розмір державних дотацій для теплокомуненерго (ТКЕ) становитиме близько 1,1 мільярда доларів США. Через це ціни на газ доведеться підняти навіть більше, ніж вимагає Міжнародний валютний фонд. Про це пише джерело видання «Коммерсант-Україна» у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Крім того, у Міненерго також розповіли, що підвищення цін на газ, на якому наполягали міжнародні фінансові організації, тобто на 30%, не зможе компенсувати різницю між закупівельною ціною газу і вартістю його продажу.

Нагадаємо, що Президент Віктор Янукович заявив, що ціни на газ не будуть підвищуватись. «Ви можете бути впевненими, що ми ціну ні для населення, ні для промисловості підвищувати не будемо,» - заявив він під час телепроекту «Діалог з країною».

Експерти переконані, що ця заява Президента може ускладнити переговори України з МВФ, адже підвищення тарифів на газ для населення було ключовою вимогою валютного фонду, відмовлятися від якого у МВФ не мають наміру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 25 Лютого 2013 11:40
Волинь голосувала за Тимошенко,яка підписала кабальний контрак, то ж нехай тепер платять.
Ольга Показати IP 25 Лютого 2013 11:46
Ви що з глузду зїхали ви що хочете народ подушити вже.Ніхто ніколи не компенсує ваш бандитський апетит, він з кожним днем зрстає.Тільки у людей ні зарплати ні пенсії не зростають,Ми цього платежу вже не можемо здійснити, а це ще на 30% підняти.Ми не можемо рівняти на 15 процентів злодії, магнатів,верховну раду всіх чиновників, які сидять на наших шиях.
Виборець Показати IP 25 Лютого 2013 12:33
Віктор Федорович Янукович, коли проходив "Діалог з Україною" твердо запевнив, що підвищення цін на газ НЕ БУДЕ. Я розумію так, "пацан-сказал, пацан-сделал". Отже, не потрібно вірити ніяким експертам, Президент України не допустить підвищення цін на газ. Тобто все буде нормально!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus