USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада провалила «молочний» проект «Свободи»

22 Червня 2012 11:24
Депутати Волинської обласної ради вирішили не підтримувати звернення до Президента, уряду та парламенту щодо встановлення мінімальної закупівельної ціни на молоко.

Відповідне рішення депутати ухвалили 21 червня під час 12-ої сесії облради.

У зверненні, автор якого – фракція ВО «Свобода», наголошується на необхідності ухвалення нормативно-правових актів, які б встановлювали мінімальну закупівельну ціну на молоко.

Серед аргументів: відсутність законодавчого врегулювання ринку закупівлі сировини та безпідставне заниження ціни молока під час купівлі в селян.

«Більше того, на важкій, щоденній праці селян-виробників молока влада та молокопереробні підприємства і компанії, граючись із закупівельними цінами, заробляють мільйонні надприбутки», - йдеться у документі.

Тож «свободівці» пропонували запровадити відкриті аукціони із закупівлі молока у населення. Саме таким чином, на їх думку, можна уникнути остаточного зубожіння селян та занепаду молочного скотарства.

Тому в результативній частині документа йшлося про необхідність звернутися до Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, аби вони розробили та ухвалили нормативно-правові акти, що встановлювали б мінімальну закупівельну ціну на молоко.

Зрештою, коли депутати взялися «голосувати» це рішення, то воно не знайшло підтримки в обранців громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
кол11 Показати IP 22 Червня 2012 11:53
якби то не Свобода, а Клімчук ініціював таке звернення - тоді інша справа, голосували б як один. Навіть івахів, який є власником молочних підприємств. а так - глуши опонента, прав він чи ні.
Ceed Показати IP 22 Червня 2012 12:11
от як вони дбають про селян. Голосуйте за їх знов!
міля Показати IP 22 Червня 2012 13:53
Цікаво, а хто з "Свободівців" має корову і продає молоко? Чи не Вітів? Найшлися захисники.
Свобода до міля Показати IP 22 Червня 2012 14:43
Міля, а Ви, маєте корову і молоко не продаєте? А де Ви її тримаєте - на 9 поверсі?
Сергій Показати IP 22 Червня 2012 15:06
А тобі"міля"не приходит на думку,що можуть бути люди,яким болить не тільки за свій власний кендюх.Як би більше таких людей,а ,не ,тобі подібних люмпенів,то й жили б по людські,а не по холопські.
Александр Показати IP 22 Червня 2012 18:13
Как уважаемые комментаторы представляют себе цепочку прохождения молока от коровы до магазина? А цепочка такая корова - завод - дистрибьютор-магазин. И каждый в этой цепочке, кроме коровы, делает наценку. Зачем жить утопиями: поднимите закупочную - поднимите и магазинную, особенно перед выборами)). Это нужно ПР или Свободе? Неужели непонятна раскладка? А минимальную закупочную цену надо повышать при одновременном повышении требований к качеству молока (тут вам не только Ивахив расскажет, вы и сами его пьете), вот и получим продукт дорогой, но качественный. Но тогда пить его будут не все, к сожалению.
дід Панас Показати IP 22 Червня 2012 19:04
А я маю корову з двома цицьками дома. Лише не маю доїльного апарату. Та й корова стара, вже не доїться.
Петро Показати IP 22 Червня 2012 19:17
Попередній коментатор вважає, що добре розуміється у ланцюжку виробнитва молока до готової молочної продукції... Так, от, шановний пане Олександре, переробники придбавають молоко у насенення за 1.60-1.80 грн., а продається у супермаркеті за 6.50 -7.0 грн. Супермаркет робить націнку 10 відсотків до ціни придбання. Так де осідає різниця... А якість молока залежить у першу чергу від його своєчасного охолодження та переробки. Так, що селянам є над чим подумати: потрібно заготовляти сіно, буряки та конкорми для годівлі корів. Молоко на язиці... - народна мудрість...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus