USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинська міліція розібралася з «ветеринарними» махінаціями

11 Липня 2009 12:53
У зв’язку з програмою проектування, реконструкції та модернізації ветеринарно-санітарних заводів, у період 2008-2010 років з держбюджету України були виділені кошти на її здійснення. Але у минулому році до органів внутрішніх справ надійшла інформація про привласнення коштів, виділених для проведення реконструкції та модернізації Ковельського державного ветеринарно-санітарного заводу. Працівники відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю  УМВС України в області витребували  в управлінні Державного казначейства міста Ковеля інформацію про виділені гроші відповідно до програми реконструкції  упродовж 2005 - 2007 років та дані про їх використання. Про це «Волинським Новинам» повідомили у ВЗГ УМВС в області.
 
Згідно з тими даними стало відомо, що одним із підрядників по проведенню реконструкції виступило Луцьке приватне підприємство «Конструктив НТ», на рахунок якого в липні 2007 року було перераховано майже 250 тисяч гривень нібито за виконану роботу.  
Після перевірки інформації, наданої казначейством, правоохоронці встановили, що підприємство «Конструктив НТ» ніяких будівельно-монтажних робіт на  Ковельському ветсанзаводі не проводило. Виявилося, що директор Луцького приватного підприємства і керівник Ковельського ветсанзаводу, будучи у попередній змові, уклали фіктивний договір підряду для отримання державних коштів, після перерахування яких директор ДП  особисто зняв гроші з рахунку та спрямував їх на свої потреби.
По виявленому факту, органи внутрішніх справ зібрали та передали матеріали до Ковельської міжрайонної прокуратури, яка порушила кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем), частиною 2 статті 366 (службове підроблення), частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
У подальшому розслідуванні справи, правоохоронці виявили і третю сторону цього злочину – в особі Ігоря Матвієнка (прізвище змінено з етичних міркувань). Чоловік, знаючи про виділення державних коштів для реконструкції та модернізації державного підприємства «Ковельський ветсанзавод», схилив директорів ветеринарного заводу і приватного підприємства «Конструктив НТ» до підписання фіктивної угоди підряду, а пізніше і договору про неправдиве виконання реконструкційних робіт. Після цього стосовно громадянина Матвієнка порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України.
У ході розслідування порушеної справи стало відомо, що це вже не перші вчинені ним злочини у бюджетній сфері. З’ясувалося, що Матвієнко був у змові з директором державного підприємства «Калинівський ветсанзавод» у Вінницькій області, який і підписав ряд фіктивних договорів із трьома приватними підприємствами, а також і з підприємством «Конструктив НТ». Унаслідок злочинних дій із «Калинівського ветсанзаводу» на рахунки вищевказаних підприємств були перераховані бюджетні кошти обсягом майже 1,25 мільйона гривень, які в подальшому були переведені у готівку і привласнені.
Після розгляду кримінальної справи, Ковельський міжрайонний суд виніс вирок, відповідно до якого директора Ковельського ветеринарного заводу засуджено до позбавлення волі на строк до трьох з половиною років з іспитовим терміном два роки і двох років позбавлення права займати керівні посади. Директора Калинівського заводу і організатора вчинення бюджетних махінацій Ігора Матвієнка засуджено до трьох з половиною років позбавлення волі та двох років позбавлення права обіймати  керівні посади з конфіскацією належного майна. Директора підприємства «Конструктив НТ» суд засудив до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки та двох років позбавлення права обіймати керівні посади.
Крім цього, отримали заслужене покарання і бухгалтери ветеринарних підприємств: їх засуджено до позбавлення волі строком до трьох років та двох років позбавлення права обіймати керівні посади.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus