USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські підприємства нарощують борг із зарплати

18 Травня 2010 18:07
За попередніми підрахунками, загальна заборгованість підприємств області із зарплати за останній місяць зросла в 1,3 рази.

Про це розповів на нараді у Волинській облдержадміністрації начальник обласного управління праці Володимир Кец.

На 17 травня волинські підприємства не виплатили своїм працівникам 23,2 мільйона гривень зарплати. 70 відсотків боржників – економічно активні підприємства.

Видане минулого місяця розпорядження губернатора з погашення боргів із зарплати виконується не у всіх районах.

«Різниця між запланованим і фактичними виплатами сягнула шести мільйонів гривень. Найскладніша ситуація у містах Нововолинську, Володимирі-Волинському, а також Іваничівському та Ратнівському районах. Майже всемеро росли борги на державних підприємствах. Ці установи боргують своїм працівникам близько мільйона, а місяць тому ця цифра становила 150 тисяч», - розповів Кец.

Крім того, волинські економічно активні підприємства комунальної власності не виплатили зарплату на суму 4,6 мільйони гривень. Серед найзлісніших боржників – Володимир-Волинське управління водопровідно-каналізаційного господарства, ЖКП №3 міста Луцька та Рожищенське управління житлово-комунального господарства.

За інформацією державної виконавчої служби, за останній місяць завершено близько 40 виконавчих проваджень із заборгованої платі на 400 тисяч гривень

Як повідомив начальник територіальної державної інспекції праці в області Юрій Бондарчук, в результаті перевірок у квітні погашено 3,2 мільйона гривень заборгованої зарплати. По кількох підприємствах матеріали направлені до прокуратури.

За даними інспекції, найбільш злісними боржниками є підприємства «Володимир-Волинське АТП», ПАТ «Ковельсільмаш», луцьке КП «Автопарксервіс».

До слова, на нараду був запрошений голова правління ПАТ «Ковельсільмаш» Микола Заікін. Це підприємство боргує 1,3 мільйона гривень зарплати. Та керівник не прибув, а відправив «віддуватися» заступника головного бухгалтера. Сам же послався на зайнятість.

Попросили відзвітуватися і керівника Луцького підприємства електротранспорту Костянтина Патракеєва. Він розповів, які заходи здійснив із початку свого керівництва. Це, зокрема, й оптимізація структури підприємства.

Натомість голова Волинської ОДА Борис Клімчук запевнив, що запросив Патракеєва не для того, щоб критикувати.

«Мені подобається, як ви працюєте. Ви хороший керівник, який знає: як і що робити. Я думаю, що підприємство буде готове возити з січня не пільговиків, а пасажирів», - зазначив Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus