USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські податківці «виводять з тіні» працівників

15 Липня 2013 10:09
Загальна сума легалізованого доходу найманих працівників з початку року склала 572,5 тисяч гривень, це на 250 тисяч гривень більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – проінформувала під час «гарячої лінії» начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук.
«В результаті легалізації найманих працівників та завдяки роз’ясненню фахівцями інспекції вимог чинного законодавства місцевим роботодавцям також зросла сплата податку на доходи фізичних осіб», - зазначає керівник Луцької ОДПІ.
Отже, за словами Світлани Савчук, з початку року працівниками інспекції вже було проведено 45 перевірок з питань правильності нарахування та сплати податку з доходів фізичних осіб. За результатами цих заходів додатково нараховано 492,5 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.
Як свідчить аналітика, за шість місяців цього року фахівцями Луцької інспекції спільно з органами самоврядування заслухано 185 керівників юридичних осіб та 158 фізичних осіб. В результаті – 339 суб’єктів господарювання підвищили заробітну плату до рівня мінімальної. Як результат, бюджетна скарбниця поповнилася на 47,6 тисяч гривень. За цей час окремими підприємствами погашено заборгованість із заробітної плати на суму близько 434,5 тисяч гривень та сплачено до бюджету понад 63,8 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.
Посадовець наголосила, що працівники, які одержують гроші «в конвертах», є заручниками ситуації, оскільки отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем позбавляють себе соціальних виплат та гарантій.
Довідково: громадянам, які влаштовуються на роботу, слід пам’ятати, що оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку, офіційне отримання заробітної плати – це державний захист від незаконного звільнення, безпечні здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата не нижче, визначеної законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus