USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські райони прагнуть бути привабливими для Європи

1 Жовтня 2009 16:00
Керманичі районів Волинської області озвучили ідеї у межах співпраці із Європейським Союзом. Також вони обговорили туристичний потенціал волинських районів. Про це 1 жовтня йшлося під час наради у заступника голови облдержадміністрації Василя Байцима з окремими головами райдержадміністрацій та районних рад щодо напрацювання спільних проектів в рамках Програми «Україна-Польща-Білорусь», - інформує репортер «Волинських Новин».
Зокрема, представник Любешівського району розповів про будови ХVI сторіччя, які можуть бути привабливими для туристів. Також він озвучив ідею створення туристичного маршруту по території Польщі, України та Білорусі, присвяченого постаті Тадеуша Костюшка й екологічного коридору під назвою «Полісся».
Голова Маневицької районної ради Андрій Сопронюк зауважив, що пріоритетом для цього району є питання енергетичної безпеки і можності використання торфу та залишків лісопереробної промисловості, на які багатий край. Пан Сопронюк висловився і за спільний із Польщею розвиток туристичної галузі. Привабливою для Маневицького району є й створення екологічного коридору й питання екологічної безпеки, наприклад, збір та утилізація сміття. Великим плюсом цього району є існування плану стратегічного розвитку, адже згідно нього і можна впроваджувати у життя численні проекти, пов’язані із співпрацею із ЄС.
Голова Камінь-Каширської районної ради Роман Чечотка розповів, що важливим для району є «Стохід-Дербі», себто міжнародні відкриті змагання з екстремального водного туризму. Також пан Чечотка розповів про різноманітні угоди, котрі уже були заключні із польською стороною.
Від Ковельського району Волині на нараду під головуванням заступника волинського губернатора прибула ціла делегація. Її представники коротко розповіли про економічну і географічну привабливість району та про проекти, котрі уже були втілені в життя.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus