USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинських владців просять посприяти в облаштуванні науково-технічного парку

16 Серпня 2015 16:31
Включити в стратегічний план розвитку області створення у Луцьку науково-технічного парку та звернутись до Кабміну з питань реалізації цього проекту просять депутати Волинської обласної ради.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинсьої облради.

Як заявив у своєму депутатському запиті Святослав Кравчук, одним із пріоритетів розвитку міста Луцька як обласного центру є питання розвитку вищих навчальних закладів. З його слів, сьогодні Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки нараховує 7 інститутів, 9 факультетів та 72 кафедри, у ньому

працює 812 викладачів, це - один із провідних вузів України, які співпрацюють з міжнародними інституціями.

Керівництво вишу визначило за ціль входження університету у європейський науково-освітній простір, що передбачає покращення його потенціалу та матеріально-технічної бази. Одним з шляхів реалізації такого амбітного плану вважають побудову у Луцьку науково-технічного парку загальною площею 8,3 гектара за рахунок європейських грантових програм. Його особливістю мають стати спеціально створені лабораторії відкритого типу, які будуть функціонувати на засадах самоорганізації. За кошти спонсорів та університету вже зробили техніко-економічне обґрунтування і проектно-кошторисну документацію, отримали відповідні дозволи, ініціювали створення робочої групи, відправили листи про підтримку проекту голові Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмару Броку та комісару Єврокомісії з питань розширення і політики добросусідства Йоханнесу Хану.

Проте, Святослав Кравчук переконує, що вся ця робота проводиться керівництвом вузу без активної участі керівництва області та міста. У той час як участь органів державної влади і місцевого самоврядування в аналогічних проектах у Львові та Вінниці дали позитивні результати.

«Прошу питання реалізації даного проекту включити в стратегічний план розвитку області, звернутись до Кабміну з питань реалізації даного проекту. Я впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться реалізувати цей проект зі створення центру європейської освіти на Волині», - заявив пан Кравчук.

Його депутатський запит до голови Волинської облради Валентина Вітера, голови Волинської ОДА Володимира Гунчика та міського голови Миколи Романюка колеги підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 16 Серпня 2015 16:48
ВДУ є звичайним педінститутом,який повинен готувати вчителів для сільських шкіл. А зараз клепають за державні гроші потенційне безробіття та працівників Варшавки. Держава не повинна витрачати гроші платників податків на чужі ідеї вікс та марення.
в курсах до дідо Показати IP 16 Серпня 2015 17:57
Діду, в тебе старечий маразм. На жаль, вчителів університет теж не готує. А щодо кадрів для Варшавки, то хто їх тільки не готує. А тому, що від учителів, інженерів відійшли, а до елементарної науки студентів так і не залучили. Здирають дипломні й магістерки з інтернету от і все. А на чому дослідження проводити? Так що сорочка на два боки..
Хлоп Показати IP 16 Серпня 2015 17:12
I знову до Кабмiну...А де ж Нью-Васюки вiд пана Палицi???
де де до Хлоп Показати IP 16 Серпня 2015 17:58
В газеті .
Інженегр Показати IP 16 Серпня 2015 20:00
Україні потрібно відроджувати реальний сектор економіки - подивіться, ми ж нічого не виробляємо. Беремо кредит на Заході, за ці гроші купуємо на Заході ж товари, а потім беремо новий кредит, щоб погасити старий. Просто якесь МММ в масштабах країни. Щодо педінституту-ВДУ-СНУ, то хотілося б взнати, яке місце він займає в світових рейтингах, в рейтингах цитованості наукових праць етс. - Чи таких місць мікроскоп не розрізняє?
Якувлєв Показати IP 17 Серпня 2015 14:37
Кравчук діло говорить, старих пердунів депутатів гнати треба зконфіскацією, скільки можна грабитити Волинь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus