USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинським держслужбовцям обіцяють подвійну зарплату

21 Грудня 2015 14:46
Підвищення заплат обіцяють держслужбовцям Волині, відповідні зміни впроваджують на законодавчому рівні. Оплата праці буде у двічі вища від прожиткового мінімуму, передбачені й доплати.

Про це йшлося під час наради голови облдержадміністрації з керівниками департаментів, управлінь та органів місцевого самоврядування сьогодні, 21-го грудня.

Як поінформував керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк, 10-го грудня Верховна Рада України прийняла Закон «Про державну службу», відповідно до якого й передбачена вища зарплата.

«Оплата праці буде складатися із посадового окладу, надбавки за ранг, вислугу років та додаткові навантаження, якщо тимчасово відсутній основний працівник. Буде 9 груп оплати плати праці. Найменш оплачувана група (9-ий ранг) отримуватиме не менше двох мінімальних розмірів зарплати», - повідомив чиновник.

Так, Верховна Рада України 10 грудня 2015 року ухвалила Закон України «Про державну службу» (законопроект № 2490).

Відповідно до закону, встановлюється 3 категорії та 9 рангів посад державної служби: категорія «А» (1, 2, 3 ранг) — вищий корпус державної служби; категорія «Б» (3, 4, 5, 6 ранг) — керівники структурних підрозділів органів державної влади; категорія «С» (6, 7, 8, 9 ранг) — інші посади державної служби, не віднесені до категорій «А» і «Б». Кількість посад категорій «А» і «Б» в державному органі становитиме не більше третини його штатної чисельності.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик висловив сподівання, що завдяки таким змінам у державі поменшає корупції.

«Це підвищить статусність, адже на сьогодні найбільше зло України – корупція. Говорити про боротьбу чиновника з цим, який має зарплату 1800 гривень – смішно, тому підвищення зарплати може принципово змінити ситуацію», - наголосив губернатор.

На сайті Верховної Ради вказано, що Закон направили на підпис Президенту (18.12.2015). Якщо він його не заветує, то в дію вступлять зімни з 1-го травня.

Цікавим є й те, що законодавці віддетермінували ухвалення Закону, мовляв, необхідно «підігнати» інші акти. Втім, навіть якщо закон із травня діятиме, то гідну зарплату почнуть давати не раніше 2017-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
777 Показати IP 21 Грудня 2015 15:43
Обіцянка-цяцянка, а держслужбовцю радість))))
123 Показати IP 21 Грудня 2015 16:59
Тільки в нашій країні парадокс((( Чим вищу зарплату отримує чиновник, тим більші хабарі бере.
Держслужбовець Показати IP 21 Грудня 2015 17:36
Тобто, на Вашу думку, існуючий рівень оплати праці держслужбовців - то нормально? Коли крім купи обмежень і заборон немає нічого? Чи 72 долари "брудними" то зарплата (особливо на фоні підвищення на 25% зарплати прем'єру)?
Анонім до Держслужбовець Показати IP 21 Грудня 2015 18:22
А що ж ви всі так перлися на тих держслужбовців, як так там пагано? Що можна було без величезного блату і хабарі влаштуватися у райдержадміністрацію чи у міськраду? А зараз ниєте що грошей мало. Хоч одного прокурора чи суддю стримала велика зарплата чи пенсіявід хабара? Була зарплата 5000 грн - брали, стала 15000грн теж брали, а зараз ще хочете. Та побійтесь Бога.
Держслужбовець до Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 21:51
Ну, "1800 грн." - то мова якраз далеко не про суддів, прокурорів, керівників і т.д (НЕ про ті посади, які ДОЗВОЛЯЮТЬ займатися корупцією). От там реально - корупція В ГОЛОВІ в багатьох! На ділі все значно прозаїчніше... ІТ-шник, юрист, економіст і т.д. повинен біля 50-60 баксів на руки "чистими" отримувати, і декларації по пару штук писати, перебуваючи під забороною будь-якого підробітку на стороні? Побійтеся бога? Мдя... Як на мене - таке становище - пряме мірило рівня "возложенія болта" державою на людей, що її роботу забезпечують! А триндіти про реформи, відкритість влади, електронне урядування, електронні держзакупівлі, адмінпослуги... та про багато що наш уряд вміє шикарно! От тільки хто їм то робити буде за копійки?
Держслужбовець до Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 21:57
Коли тобі, "піднявши зарплату", і то через 5 років обіцянок "буде-буде", тичуть замість 160$, вже 50 - то, даруйте, б...ство!
Стас Показати IP 21 Грудня 2015 21:17
Держслужбовці побійтеся БОГА, пряме запитання чому Ви за 1500 гривень тримаєтесь за посадади????????????????????????
Держслужбовець до Стас Показати IP 22 Грудня 2015 09:50
А робота в нас зараз шукається напевно за 3 дні, з зарплатою в доларах, по спеціальності і безкоштовно через центр зайнятості, так? Безробіття нема? Чи пропонуєте піти на вулицю, ""з принципу", в повітря", а потім, знайшовши нову роботу, ще з рік виплачувати судові витрати і борги по кредитах і комуналці, отримуючи по факту ту саму мізерію? Ай маладца! Заздалегідь дам відповідь для волаючих "зраааадаааа" - НЕМАЄ в нас НІЯКИХ пільг, суперпремій, і т.д. "А зараз схочете ще як і Романюк і оздоровчі, і матеріальну допомогу, і премії."??? А ЧИМ ми гірші за решту бюджетників - освіту, медицину? Обмежень купа, заборон купа, звіт за кожну копійку, ненормований робочий день з безкоштовними чергуваннями в вихідні чи вночі (за таке НОРМАЛЬНИЙ роботодавець ПЛАТИТЬ), як нормальне явище... Може, нам ще й відпустки заборонити чи скоротити до 10 днів на рік? Чи безооплатні відпустки тільки лишити? Давайте на тиждень припинимо роботу всіх органів влади на місцях, тоді й побачим, як добре буде!
анонім Показати IP 21 Грудня 2015 22:05
А державним службовцям працівникам виконавчої служби теж піднімуть зарплату?
анонім Показати IP 21 Грудня 2015 22:15
А державним службовцям працівникам державної виконавчої служби теж піднімуть зарплату?
Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 22:47
Багато з моїх знайомих і родичів пробували вступати на державну службу. І не могли . Все займають сестри Козюри, куми Вербича і т.д. Чиїсь дочки, чиїсь невістки і зяті. Та туди ж не пропхнутись було, як набирали в центр адмінпослуг на зарплату в 1147 грн. А зараз схочете ще як і Романюк і оздоровчі, і матеріальну допомогу, і премії.
Держслужбовець Показати IP 22 Грудня 2015 09:25
Ну не знаю, як там в ЦНАПі було... Я не "чийсь" "кум", "син" і т.д. аж ніяк. І це не позаважало потрапити на державну службу без хабарів і іншої ср*ні!
**** до Держслужбовець Показати IP 22 Грудня 2015 10:07
завадило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus