USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським шахтарям обіцяють частково виплатити зарплату

15 Березня 2015 08:00
Директори шахт та представники профспілок за круглим столом шукали шляхи вирішення проблем ДП «Волиньвугілля». Про це повідомляє Нововолинськ.

«Ситуація у вугільній галузі сьогодні вкрай критична, державної підтримки немає, прогнози щодо вирішення шахтарських проблем не втішають. У цей нелегкий час докладаємо усіх зусиль, аби копальні Нововолинська мали право на існування», – розповів Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» Михайло Гарбузюк.

Також він зазначив, що аби покрити усі витрати, «Волиньвугіллю» необхідно заробляти 30 мільйонів, а на цей час підприємство заробляє лише 25. «Звернулися до першого заступника міністра з листом-проханням розраховуватися з фабрикою і вантажно-транспортним управлінням концентратом, якого у нас лежить 10 тисяч. Наразі чекаємо відповіді. Як би нам дозволили тисячу тонн вугілля продавати на власні потреби, то ми могли б виживати і знаходити ринки збуту», - наголошує Михайло Гарбузюк.

Окрім цього, невиплаченою залишається заборгованість із заробітної плати волинським шахтарям. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин обіцяв, що кошти за грудень гірники отримають до кінця березня, коли ж буде зарплатня за січень та лютий – не повідомили.

Про напрацювання у вугільній галузі Волині та про те, чого вдалось досягти завдяки неодноразовим мітингам у Києві та переговорам з чиновниками, розповів голова теркому профспілки вугільників Юрій Калістратов.

Час покаже, як вирішать питання, однак шахтарі готові відстоювати вугільну галузь та свої робочі місця до останнього і сподіваються, що державне керівництво їх почує і підтримає.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинські шахтарі погрожують керівництву ДП «Волиньвугілля» народною люстрацією. Однак люструвати начальство шахтарі не прибули.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 15 Березня 2015 11:34
Треба додати, що гірниками було рішуче відкинуті провокативні намагання одіозної Камишникової посіяти розбрат та анархію у робітничих колективах. На громогласно оголошену Камишниковою у минулу пятницю "сміттєву люстрацію" генерального директора ДП Волиньвугілля пана Михайла Гарбузюка та директора ШУ Нововолинське пана Олександра Онопрієнко- не прийшов НІХТО, включаючи і саму ж вищезгадану одіозну "організаторку" Камишникову!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus