USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Восени лучан очікує новий тариф за тепло

15 Квітня 2010 15:48
З 1 жовтня 2010 року лучани перейдуть на двоставковий тариф сплати за послуги теплопостачання.

Про це сьогодні під час засідання Луцького виконкому повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук.

За двоставковим тарифом сума за опалення розіб’ється на увесь рік, аби полегшити навантаження на сімейні бюджети лучан взимку. Під час опалюваного сезону споживачі платитимуть за спожите тепло, а протягом року лише сталу частину тарифу.

Така система тарифікації за словами Дячука буде вигідна як ДКП «Луцьктепло» так і споживачам. Нині лучани, підприємства та бюджетні установи міста заборгували «Луцьктеплу» більше 90 мільйонів гривень за опалюваний сезон.

З них борги населення становлять близько 35 мільйонів гривень, борги бюджетних установ – 10 мільйонів. Значну кількість заборгували зокрема силові структури та заклади освіти.

Загалом роботу підприємства члени виконкому оцінили позитивно, проте у присутніх депутатів Луцької міськради Анатолія Бірюкова та Андрія Козюри виникли претензії. Мовляв зранку о 6-7 годині з кранів тече холодна або ледь тепла вода.

Рустам Дячук роз’яснив, що гаряча вода згідно з договором подається з 6 до 24 години. А зранку витікає ще не нагрітою. Подавати гарячу воду цілодобово для підприємства збитково: коли останній раз пробували таку схему лише за один місяць підприємство мало втрати понад 1 мільйон гривень, - пояснив Дячук.

Довідково:

Згідно з постановою Кабміну №231 від 2 березня 2010 року «двоставковий тариф – тариф на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, який складається з річної абонентської плати (вартості обслуговування одиниці теплового навантаження об’єкта теплоспоживання), яка компенсує умовно-постійну частину тарифу, та вартості одиниці реалізованої теплової енергії, послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води, яка компенсує умовно-змінну частину тарифу".

До умовно-змінної частини тарифу включаються витрати на електроенергію, паливо і покупну теплову енергію в обсягах, які забезпечують обсяги споживання (крім витрат на внутрішні виробничі потреби), та відповідна частина прибутку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 25 Квітня 2010 17:18
та відповідна частина прибутку...?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus