USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вимагати пільговий проїзд у луцьких маршрутках прийшли кілька десятків студентів. Оновлено

10 Грудня 2018 16:38
Близько 30 студентів зібрались біля Волинського окружного адміністративного суду на мітинг. Молодь вимагає зниження ціни на проїзд для студентів до 2 гривень 50 копійок. Попри анонсований масштаб і розмір мітингу, долучились до акції протесту одиниці.

Акція розпочалась близько 15:00 під стінами суду.

Нагадаємо, окремі студентські кола заявили про готовність вийти на акцію протесту. Натомість представники міської влади акцентують, що бюджет Луцька просто не потягне пов’язані з цим відшкодування перевізникам, до того ж, пільговий проїзд для студентів діє у тролейбусах. Управлінці не виключають у складеній ситуації також політичного підтексту.

Більшість лучан в соцмережах висловили обурення вимогам. Коментатори зазначають, що пільговий проїзд у маршрутках студентам не потрібний, адже вони їздять за 1 грн у тролейбусах, якими можна дістатися до будь-якого навчального закладу у межах міста.

Читайте більше: Пільговий проїзд для студентів: чи готові лучани платити 7,5 грн за маршрутку

Окрім того, більшість студентів не підтримують вимог мітингарів про знижку на проїзд, тож попередньо повідомили, що участі в акції не братимуть. За станом на 15:15 біля стін суду зібрались до 30 учасників мітингу.
За станом на 15:40 учасники акції вирушили до Луцької міської ради поспілкуватися з керівництвом міста.
Під стінами міської ради студенти співають гімн України, ведуть онлайн-трансляцію подій в соцмережі Instagram.

Один з лідерів протесту Віталій Сніжко, якого пов’язують з політичною партією Самопоміч, переконує, що раніше в студентів були пільги на проїзд в маршрутках, а тому зараз вони вийшли на мітинг, бо хочуть їх повернути. Проте, як повідомляли керівники міста, пільг на проїзд в маршрутках в жодному з міст України студенти не мали. За станом на 16:11 студенти увійшли в приміщення міськради та кричать гасло «пільгак за студак».
За станом на 16:20 студенти досі перебувають в холі. В розмові з одним з працівників міської ради Віталій Сніжко запевнив, що був в «Правому секторі», на що чоловік відповів «та хоч в лівому».

Згодом вирішили створити ініціативу групу з 10 людей, аби поспілкуватись з виконувачем повноважень міського голови Григорієм Пустовітом.
Григорій Пустовіт зазначає, що студенти з інших населених пунктів також вчаться в Луцьку і потрібно запитувати лучан, чи вони готові платити за цих студентів, адже у випадку запровадження пільги ціна на проїзд для населення може зрости до 7 гривень 50 копійок.

Також він додав, що чимало лучан працюють на потужних луцьких заводах «Модерн-Експо» і «Кромберг енд Шуберт», проте податки від них не потрапляють в бюджет Луцька.

А щодо постанови Кабміну про пільговий проїзд для студентів, на яку посилають організатори дійства, то Григорій Пустовіт зазначив, що пільги для студентів є у тролейбусах, адже це – соціальний вид транспорту. Аналогічна ситуація і в інших містах України.
Виконувач повноважень міського голови закликав студентів згадати про всі пілтгові категорії лучан, а не лише про себе.

«Якщо брати всіх, то потрібно близько 100 млн гривень. А в місті є чимало садочків, лікарень, які потребують ремонтів», – зазначив він та закликав студентів, аби ті звертали увагу на проблеми усього міста, а не лише власні.

Григорій Пустовіт поцікавився, чому студенти не хочуть їздити в тролейбусах. Та зауважив, що надаючи пільги студентам потрібно надавати їх всім. «Немає проблем в тому, щоб їхати в тролейбусі», – зазначив він.

На це Сніжко відповів, що їхати тролейбусом – довго, а чекати їх доводиться до 40 хвилин. «Наші тролейбуси – це свалка і вони в жахливому стані», – заявив Сніжко.

Пустовіт відповів, що йому теж не подобається нинішній стан тролейбусів, але найближчим часом хочуть закупити 30 тролейбусів.

«Раніше хотіли закупити 10 б/у тролейбусів, однак сталося так, що продавців переконали конкуренти, що ми ледь не аферисти. Однак в тролейбусах нормально їздити. І я сам інколи їду тролейбусами, він нормально їде. Я думаю, що студенту немає різниці, чим їхати», - додав посадовець.

О 17:15 студенти покинули зал засідань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Олег Показати IP 10 Грудня 2018 15:29
Спроба Самопомочі розхитати ситуацію та використати студентів у своїх жалюгідих політичних інтересах з тріском провалилася.
789 Показати IP 10 Грудня 2018 15:29
Журналістів більше як протестуючих
чивокунЯ Показати IP 10 Грудня 2018 15:34
Треба викликати омон, він вміє розганяти студентів!
Тарас Показати IP 10 Грудня 2018 16:13
Хай покажуть свої телефони. Тоді буде видно чи потрібно їм пільговий проїзд.
Студент СНУ Показати IP 10 Грудня 2018 16:45
Треба вибирати нового голову студентів. І заборонити їм бути в партіях чи щоб рада була в якихось справах з партієми.
ВІТЯ Показати IP 10 Грудня 2018 16:47
Ще є посвідчення :мама спала з татом;-теж за них мають всі заплатити.Хай платять ВСІ-от і вирішення проблеми,Не буде тоді цього бардака,
Студень Показати IP 10 Грудня 2018 16:49
Що небудь, аби не йти на пари) Зібрати списочок мітингарів та розіслати по деканатах)
Студент до Студень Показати IP 10 Грудня 2018 23:51
Це відбувалося після пар, не говоріть дурниць, якщо не знаєте
11 Показати IP 10 Грудня 2018 16:56
Скоро наркомани і вбивці будуть протестувати
Студент до 11 Показати IP 10 Грудня 2018 20:29
Порівнюєте наркоманів і вбивць зі студентами?
Борис Показати IP 10 Грудня 2018 17:15
Луцьку дуже потрібно , хочаб 30 додаткових тролейбусів . Шкода що втрутилась ПОЛІТИКА та місто залишилось без швейцарських сучасних (навіть б,у) тролебусів .
Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 17:48
В армію тих студаків!!Хто прийшов зразу в війскомат!Вони що інваліди,щоб за них платити,хай батьки платять якщо заробити не вміють,хоча я впевнений що вони не даремно туди прийшли,по 50 грн точно отримали!Якщо таке і зроблять,але в чому я сумніваюсь,то будуть вони в куточку всі разом їхати і тільки хай сяде на вільне місце за 7.50!Перевізники вирішили таким чином підняти ціну на проїзд,як відомо копійок скоро не буде і ціна буде 8-10 грн.Будуть вони повітря возити.
Студент до Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 23:52
Всіх хто висловлює свою думку - в армію? Так? Ну звісно, давайте і дівчат відправимо в армію... У нас же ж всі мають бути нижче трави і тихіше води
Вікінг Показати IP 10 Грудня 2018 17:53
Соромно за таких студентів, ганьба Луцька. Треба вже такому віці вирватися від ц*цьки і бути дорослим, а не вимаги необгрунтованих пільг. Пільги - тільки інвалідами. В кого є руки ноги мають самі заробляти на себе.
ще не зовсім свідоми Показати IP 10 Грудня 2018 18:01
"Печалить" мене самопоміч. А я за них на виборах у ВР в 2014 здуру проголосував...
Марійка Показати IP 10 Грудня 2018 18:06
Живу на Ковельській,тролейбус не ходить тут жоден...раніше був тролейбус під маршрутом номер 3 ,ходив раз в 2 години,а вже і його немає..Як я маю доїхати до університету?лише маршруткою! Якщо додати ще маршрути тролейбусів і збільшити їх кількість,тоді можна жити..
Ау до Марійка Показати IP 10 Грудня 2018 19:01
Тролейбуси вже їздять і на Ковельську і на Володимирську і на Львівську. Ти з яких конопель вискочила? До цього літа про пільговий проїзд у маршрутках взагалі не чули для студентів. А тут прозріли. Діти від 14 років і до закінчення школи мають платити повну вартість, а в студентів грошей нема? В барах менше сидіти треба і каву попивати. В місяць по 100гр.на телефон є, щоб заліпати неті і світу не бачити. А на траліку проїхатись корона впаде.
Лучанка Показати IP 10 Грудня 2018 19:01
Зараз в Луцьку багато підробітку для студентів, аби хотіли працювати.Куди не підеш в який заклад ,чи то бар чи ресторан, всюди студенти зранку до світанку. І це вони бідні? Якщо батьки утримують студентів, то хай економлять.
Прочитав здуру і в м Показати IP 10 Грудня 2018 19:03
«пільгак за студак» - а "ду..фак губак не закатак"; - "бігомак дзвонак мамак і татак, щобак давак грошак на проїздак"; - "на офіціантак-роботак заробляк на проїздак" - "меншак гульдебасак в клубак/піцеряк/кафеяк/кольяняк от і будуть грошак на проїздак" А від себе скажу таке. Вони перекрили рух і відповідно я дитину зі школи нормально не забрав, спізнився. І тому зараз подивився, що сталося. Це повна дурня, щоб через купку неосвіченої егоїстичної дібноти, страждала і відчувала дискомфорт шкільна малеча, що сама ще не самостійна, щоб дістатися домівки. Сьогодні, мені щиро шкода, що кільком десяткам "недорослих" вдалося створити подібні незручності. На фото є їх обличчя, запам'ятаймо їх! І коли побачите котрусь мармизу сидячою на кріслі в громадському транспорті чи з парашутом за спиною (у транспорті) - підіймайте щоб уступали місце. Їх місце по кутках-стояче!
Анонім до Прочитав здуру і в м Показати IP 10 Грудня 2018 19:49
Це дійсно так,пора їм акцію новорічну зробити,бачиш студента з телефоном сидячого над яким стоять старші люди,дідусі чи бабусі...зігнати з крісла і в куток,бо те бидло даже поняття немає що потрібно старшим,або з дітьми місце давати,дійшло до того,що сідає на місця для"пасажирів з дітьми та інвалідів",а навколо них стоять старенькі...наче студент сам показує хто він
Прочитав здуру і в м до Анонім Показати IP 10 Грудня 2018 22:19
Я щойно прочитав усі настої і про інше задумався. Цих студентів фактично підставили ті хто їх організував, чи то за грош,і чи на легковірності, і байдуже як вонми звуться. Але ми тут із вами дорості люди, церез цю купку сформували цілу негативну позицію щодо усіх студентів у місті. Це ж якою треба бути наволоччю щоб їх підкупити чи переконати на таке! Бо не усі ж студенти примітивні, чи з гіперзагостреним егоїзмом. Це явний розрахунок їх підставити під удар критики, а самим тихенько відсидітися і сподіватися на "яника та омон". Єж і такі студенти, що розуміють, що у державі війна і грошей на усе не буде. Їх батьки теж дорослі і я упевнений думають теж як дорослі.
Студент Показати IP 11 Грудня 2018 03:08
Вкотре переконалась, що нашій країні не потрібна молодь! Дивно тільки коли дивишся новини,що от де ж всі повиїзджали ,але нічого лишаться ось такі хто ще дійсно думає ,батьки дадуть або хай на “траліку”проїдуть.Ну тож правильно ми не люди, ми так дурні шо пішли вчитись,іди на роботу ,здай сесію виживай а ні то вішайся?! Чесно не хотіла цього писати,але ж які ж ви,якщо таке пишете,бо більшого рівня ніж парнокопитне я і не очікувала почути.Після цієї всієї ситуації,я розумію ,що так я люблю це місто але лишатись в ньому більше не хочу..В першу чергу будьте завжди людьми ,а не худобою!І перш ніж писати ,подумайте,поставте себе на це місце можливо тоді у вас з'явиться хоч капля чогось людського.
21 Показати IP 12 Грудня 2018 10:29
Сукупна вартість телефонів на фото де хлопець в піджаку - 50-60тис грн мінімум. це 12 тисяч поїздок в маршрутці. ПРО ЩО ВИ МЕЛИТЕ ШАНТРАПА? за 200 грн мітинг погодились провести? Цікавий список учасників партії Самопоміч... і підказує серце, що там є перевізники.... Слати на%%й таких мітингарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus