USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Визначилися з кандидатурою директора луцького КХП № 2

30 Січня 2015 09:49
Ситуація на ДП «Луцький КХП № 2» залишається непростою, попри те що борги погасили ще наприкінці минулого року. Аби витягнути з проблем стратегічне для області підприємство, що входить до української п’ятірки найпотужніших відповідного профілю, виконавча влада області напрацювала механізм подальших дій, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Один із основних кроків – призначення керівника із новим баченням подальшого розвитку комбінату. Одначе голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив: розглядатимуть не стільки персоналії, як бізнес-плани.

У результаті визначилися із трьома пропозиціями. Нині ж відомо, що на посаду директор ДП «Луцьке КХП №2» пропонують призначити Вадима Гранюка. Лист із офіційною пропозицією щодо кандидатури спрямували Міністрові аграрної політики та продовольства України Олексієві Павленку.

У документі, зокрема, сказано: «Для врегулювання ситуації, що склалася на ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2», обласною державною адміністрацією було створено робочу групу із залученням правоохоронних та фіскальних органів, яка у межах компетенції вживає заходів для його подальшої діяльності. Враховуючи заборгованість за спожиту електроенергію, із заробітної плати та щодо інших платежів до бюджету, виникає реальна загроза банкрутства державного підприємства.

Ще 16 листопада минулого року було звільнено непрофесійного директора підприємства. Зважаючи на те, що лише фахове управління може вивести підприємство із кризи, облдержадміністрацією було оголошено конкурс на кращу бізнес-пропозицію щодо виведення з кризового стану зазначеного підприємства».

Звертаючись до міністра, волинська влада також наголосила на стратегічному значення КХП № 2 для економіки і продовольчої безпеки краю та держави загалом, а також підкреслила, що після розгляду матеріалів засідання робочої групи, члени якої і оцінювали подані учасниками відбору пропозиції, рекомендує на посаду директора пана Гранюка.

Вадим Гранюк, будучи комерційним директором ТОВ «Волиньторгхліб», очолює проект, профінансований ЄБРР, щодо оптимізації бізнес- та технологічних процесів підприємства.

«Також, виступаючи співвласником підприємства, реалізовую проект щодо залучення фінансування для будівництва заводу з виготовлення біопалива з відходів зернових та олійних культур, що здійснюється разом із Німецьким Агентством Відновлювальних Ресурсів. Упродовж трудової діяльності отримав досвід управління виробничими та комерційними підрозділами, організації логістичних та фінансових процесів. Організував кілька start-up проектів у виробничій та комерційній сфері,» - так окреслив свою діяльність сам Вадим Андрійович.

Яким же є бачення 31-річного лучанина Вадима Гранюка щодо порятунку проблемного підприємства? Претендент на крісло директора комбінату наголошує: «Поточний стан справ на ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» змушує діяти максимально оперативно. Мовляв, відсутність належного завантаження переробних та складських потужностей одночасно з незадовільним фінансово-господарським станом робить перспективу подальшого снування підприємства доволі невизначеною. Зникнення одного з найпотужніших в регіоні учасників ринку продуктів переробки та зберігання зернових призведе до погіршення конкурентного середовища, що негативно відобразиться на ціновій кон’юнктурі даного ринку, а також на вартості продуктів, що мають соціальне значення».

Відтак, на думку ймовірного директора підприємства, в найкоротші строки необхідно завантажити потужності ДП до рівня самоокупності, шукати резерви підвищення ефективності управління, працювати над відновленням платоспроможності комбінату, а також за посередництвом Феміди розібратися із сумнівними зобов’язаннями підприємства.

Варто наголосити, що подання кандидатури пана Гранюка – одна із пропозицій. Зрештою відповідно до рекомендації міністерства пропозиції можуть подавати як фізичні, так і юридичні особи. Остаточне ж рішення – за керівництвом Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
гунчику Показати IP 30 Січня 2015 10:05
Не шановний гунчику скільки ви вже будете людям брехати?Ви краще розкажіть як ви попередньому директору палки в колеса вставляли бо бачите не ходив до вас і не кланяться і не ви його призначали, не ви й звільняли, а пішов він звідси сам за власним бажанням.не набридло вам ще весь час брехати?зарплату людям краще порішайте на кхп і шахті нововолинській а не їздите в Київ штани протираєте, а вирішити нічого самі не можете люди їздять і мітингують.ганьба вам ганьба
ввс до гунчику Показати IP 30 Січня 2015 17:00
Ви праві гунчик це редіска щей рідка
нг Показати IP 30 Січня 2015 10:34
правильно
лучанка Показати IP 30 Січня 2015 12:40
Це вже вдруге подана ця кандидатура міністру.а ці всі конкурси окозамилювання кого гунчик хоче того і ставить , корупція ще більш ше процвітає на Волині ото вибрали владу , а дурний народ за це страждає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus