USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як лучани під час кризи намагаються зберегти бізнес

15 Жовтня 2015 12:09
Бізнесмени намагаються будь-що заробити під час кризи. Перукарі економлять на косметиці, взуттєві майстерні – на матеріалах для ремонту, ковбасний завод замінює елітні ковбаси на дешеві сосиски, - інформує Газета.

"Запустив лінію дешевих, але смачних сосисок. Їх супермаркети розмітають, - розповідає Юрій Васильович, який працює на ковбасному заводі. – Виробництво кількох елітних сортів ковбас скоротили, бо продажі впали. Набрали новий штат торгових представників, розширюємо географію продажів. Мотивуємо торгових представників і супервайзерів преміями".

Юлія Сатдарова з подругою відкрила салон краси у Луцьку.

"Коли все подорожчало, ми пробували перейти на дешевшу косметику, - розповідає Юлія. - Але дешеві фарби палять волосся. Вернулися до тієї, яку закупляли раніше. Але беремо оптом великі партії. Домовилися ще з трьома салонами. Потім ділимо косметику між собою, щоб було дешевше".

Киянин Роман Ломоносов має кав'ярню на колесах. Щоб не втратити покупців, завів абонементи.

"Влітку перейшли з німецької кави на трохи дешевшу італійську, - говорить Роман. - Довго дегустував, аби не впала якість напоїв. У липні в нас з'явилися абонементи. Тепер кожна 7 чашка кави у нас безкоштовна".

Ігор Ломоносов, брат Романа, має свою піцерію.

"В Ігоря у кризу продажі дуже просіли, - каже Роман. – Щоб повернути своїх клієнтів і знайти нових, запустив новий сайт, найняв двох менеджерів, які пишуть про його піцу в соцмережах. Щотижня роблять акції серед користувачів. Щоб взяти участь у розіграші 10 піц на тиждень треба "лайкати" новини піцерії і ділитися ними з друзями".

Киянин Євген Філоненко не підвищує ціни на ремонт взуття, щоб не втратити клієнтів.

"У мене найдешевший ремонт взуття у місті, - каже Євген. - Шкіра і матеріали для ремонту за рік дорожчали тричі. Я ціни підняв на 5-10 гривень, бо шкіру і матеріали для ремонту закупив оптом ще до подорожчання. З холодами люди ломанулися латати зимове взуття. Вже другий тиждень сиджу без вихідних. Криза нам на руку. Те взуття, що раніше викидали і міняли на нове, тепер клеять, підшивають і носять далі".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Петро Показати IP 15 Жовтня 2015 12:27
Зараж люди виживають. А ще в салони краси і на піцу грошей не вистачає. Треба думати як на хліб і кварплату заробити
Антон (такий же як П Показати IP 15 Жовтня 2015 14:48
Киянин Роман знає, де росте кава. Киянин Ігор знає, що піца - українська страва. Киянин Євген знає, що він найдешевший. Ох вже ж ті лучани ...
аліна Показати IP 16 Жовтня 2015 10:33
Я вас прошу...про яке виживання Ви говорите???? Ви зайдіть ввечері...в кафе піцерії...т .д і подивіться скільки там людей...вечорами неможна місця знайти щоб кави попити!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus