USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як пропонують рятувати ЛПЕ

25 Березня 2016 16:17
Збільшення автопарку, скорочення адмінперсоналу, модернізація контактної мережі та коригування маршрутів, а також звільнення контролерів-«хапуг» – основні тези, які озвучили чотири кандидати на посаду директора Луцького підприємства електротранспорту.

Про це стало відомо під час зустрічі конкурсного комітету на заміщення посади директора ЛПЕ сьогодні, 25 березня.

Віктор Галенко працює на ЛПЕ інженером-електромеханіком. Загалом, чоловік віддав підприємству 24 роки своєї професійної діяльності. Презентуючи свій бізнес-план розвитку підприємства, Галенко заявив, що працюватиме у трьох ключових напрямках: кадрова політика, енергозбереження, оптимізація маршрутів.

З його слів, слід зменшити адміністративний штат. Мовляв, є посади, на яких люди отримують близько 9 тисяч гривень заробітної плати, при цьому «курять бамбук». На думку Галенка, оптимізувавши структуру підприємства, можна зекономити близько 500 тисяч гривень на заробітних платах.
Що стосується матеріальної бази, то Галенко наголошує на необхідності модернізувати контактні лінії. Зі слів претендента на посаду директора, керівники «зробили біду, порізавши тролейбуси на металобрухт». Мовляв, відремонтувавши власні старі тролейбуси, підприємство виграло б більше, ніж від покупки бувших у використанні і неодноразово ремонтованих польських.

«Наразі маємо 45 тролейбусів. Щоб нормально працювати треба хоча б 70. Більше не потрібно, бо не «потягне» система енергозабезпечення, якщо їх буде дуже багато», – пояснює Галенко та акцентує увагу на необхідності оптимізації схеми маршрутів.

З його слів, є тролейбуси, які майже завжди їздять пустими. Натомість, перспективу модернізації маршруту ніхто не використовує. Серед іншого, Віктор Галенко пропонує добудувати маршрут в районі вулиць Потебні, Грабовського та бульвару Дружби народів, таким чином, щоб скласти конкуренцію маршруткам №10 та 11.

З аналогічних причин Галенко пропонує ввести прямі рейси з ЛПЗ на 40 квартал. З його слів, такий маршрут буде доволі рентабельним.

А ось з контролерами ЛПЕ потенційний директор планує прощатись. Мовляв, скільки їм не плати, вони все одно «кладуть в кишеню» кошти підприємства. Відтак, пропонує віддати ці повноваження на аутсорс.

Отримувати додатковий дохід Віктор Галенко пропонує за рахунок обслуговування маршрутних таксі, надання їм супутніх послуг. Також розвивати напрямок надання рекламних послуг: в тому числі і аудіо-рекламу в салонах тролейбусів.

Володимир Пуц вже очолював Луцьке підприємство електротранспорту в 2010-2011 роках. До слова, його кандидатуру підтримує чимало працівників ЛПЕ – близько 200 співробітників з 420 підписались під зверненням щодо його підтримки.
Чоловік пропонує збільшити парк машин до 100 одиниць. Мовляв, у цьому випадку ЛПЕ буде працювати більш ефективно. Збільшувати парк техніки планує в тому числі за рахунок виконання постанови Уряду №404, відповідно до якої 70% вартості співфінансуватиме держбюджет. Також Пуц планує продовжувати співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку та закупляти бувші у використанні тролейбуси з Польщі, Чехії, Словакії.

Серед його планів – оптимізація маршрутів. Мовляв, нині пасажири по 20-30 хвилин чекають на тролейбуси до Гаразджі і в район вулиці Львівської. Хоча, зізнається, покращити цей показник не так вже й просто.

Володимир Пуц переконаний, що центр міста слід звільнити від маршруток, аби зменшити рівень забруднення навколишнього середовища. А також з’єднати район вулиці Львівської з мікрорайоном ЛПЗ. Перспективним, зі слів Пуца, був би і маршрут з ЛПЗ через Рованці на вулицю Дубнівську. Мовляв, там будуть нові будинки, відтак, пасажири там точно «будуть водитись».

Серед необхідних модернізацій - ремонт 23 кілометрів контактної мережі і встановлення модульних трансформаторних підстанцій по місту.

Заробляти збирається за рахунок проведення техогляду «приватникам», ремонту, техобслуговування, мийки, стоянки, роботі швейного цеху, рекламі тощо. Володимир Пуц пояснює, що нині на 1 тролейбус є 10 чоловік персоналу. З його слів, цей показник слід зменшити до 6, завдяки оптимізації адмінперсоналу.

Чоловік обіцяє забезпечити комфортні умови для працівників та акцентує увагу на тому, що якщо новий керівник не матиме підтримки колективу, то осінню конкурсний комітет слід буде збирати знову.

Разом з тим, перший заступник міського голови Тарас Яковлев заявив, що аналізував звіти Державної фінансової інспекції України за роки, коли Володимир Пуц очолював підприємство. Відповідно до них, директор платив заробітну плату, але не сплачував податків.

Зі слів заступника мера Сергія Григоренка, несплата податків «посадила» підприємство в боргову яму. Зокрема, йдеться про боргування єдиного соціального внеску в розмірі 2,2 мільйона гривень. Підприємство отримало штрафів на понад мільйон гривень. Податок з доходів фізичних осіб – 417 тисяч гривень, сплати до Пенсійного фонду – 780 тисяч гривень.

Володимир Пуц переконує, що не платили податків ще «до нього», проте ця інформація розходиться з висновками профільної комісії.

Окрім того, зі слів Яковлева, екс-директору закидали і зловживання використання службового авто. Зокрема, дальні відрядження у вихідні дні, які не фіксувались належним чином (не був прописаний маршрутний лист, особи тощо). Йдеться про поїздки в Білорусь, Польщу, міста України.

На що Володимир Пуц зауважив, що він часто бував на роботі і на свята, і в нічний час. Разом з тим, єдине дальнє відрядження, яке він пам’ятає, – це поїздка в Брест на зустріч з представниками підприємства «Бєлавтотранс». Проте до місця призначення чоловік, який взяв з собою дружину, так і не доїхав – Володимир Пуц не справився з керуванням і на службовій KIA з’їхав у кювет. На ремонт авто тоді витратили 46 тисяч гривень, які досі не погасили.

Ще один претендент на посаду директора Сергій Дьомін – єдиний з чотирьох, хто не має профільної освіти. Свого часу він закінчив Луцький педінститут за спеціальністю «Вчитель історії». Довгий час він працював директором ПП «Багіра».
До слова, саме це підприємство нещодавно зверталось до суду з вимогою визнати ЛПЕ – банкрутом. Причиною цього став борг ЛПЕ за послуги з охорони. На запитання Тараса Яковлева про те, чи хоче Дьомін стати директором для того, «аби закінчити розпочате», той відповів, що ні. Мовляв, проблема вже вирішена і ЛПЕ частково гасить борг.

Згідно з інформацією Дьоміна, з березня управлінському апарату підвищили заробітну плату на 100%, хоча ЛПЕ переживає не найкращі часи. Тому «ідея-фікс» Дьоміна – оптимізувати адміністративний апарат, а також збільшувати кількість тролейбусів на маршрутах. Разом з тим, пропонує відмовитись від кондукторів, адже ті «багато крадуть і мало приносять».

До слова, на репліку Яковлева про те, що переможця конкурсу оголосять через 3-4 дні, Дьомін відповів: «І так зрозуміло, кого оберуть».

Наймолодший та останній в переліку кандидатів – нинішній тимчасово виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк, під якого Луцька міська рада спеціально змінила умови конкурсу на посаду директора, та із-за тиску з боку якого звільнився голова профспілки ЛПЕ.
Свою роботу на посаді директора він планує розпочати із введення системи обліку пасажиропотоку та оновлення автопарку шляхом співпраця з ЄБРР.

Болюче питання перевезення пільговиків він пропонує вирішити за допомогою запровадження київського досвіду видачі електронної карти. Грицюк пояснює, що це дозволить визначити кількість пасажирів в режимі реального часу. Відтак, випускаючи в години-пік більше тролейбусів, можна буде оптимізувати використання електроенергії.

Систему він планує інтегрувати з 1С-Бухгалтерією, яку теж планує ввести на підприємстві. Мовляв, в Києві це вже демонструє позитивні результати.

На думку Грицюка, парк тролейбусів слід збільшити до 75-80 одиниць. Паралельно пропонує модернізувати контактну мережу, адже та була розрахована на 120 машин ще 40 років тому.

Збільшувати доходи Грицюк планує завдяки обліку пасажиропотоку, оптимізації ремонтної зони. Пропонує здати на аутсорс мийку, а також купити оснащення для шиномонтажу, аби обслуговувати маршрутки.

Що стосується штату, Грицюк планує збільшувати кількість водіїв та кондукторів і «наскільки це можливо, максимально скорочувати адміністративний апарат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
IGOR Показати IP 25 Березня 2016 16:49
А чому ніхто не згадав про можливі надходження від реклами. Потрібно в кожному тролейбусі розмістити розцінки на зовнішню та розміщену в салоні рекламу. Якщо вона буде адекватна, то це буде значний додатковий заробіток для підприємства. Звичайно, при умові прозорості і контролю.
Анонім Показати IP 25 Березня 2016 16:50
Спасение утопающих - дело рук самих утопающих!
12354 Показати IP 25 Березня 2016 16:58
Краще їздили з гідно графіку
Лучанин_ Показати IP 25 Березня 2016 17:50
Краще б щоб Галенко взяв на озброєння половину бажань Грицюка і став директором. Він вже там половину свого життя прожив, тому в своїй хаті порядок швидше наведе. Там господарник потрібен, який знає все сміття за ім'ям, а не бізнесмен.
дпз Показати IP 25 Березня 2016 18:17
елементарна дисципліна і контроль за водіями дозволить заробляти більше- ввечері ніколи не їду на роботу на ДПЗ (до заводу) тролейбусом 1,2 ,бо вони не хочуть їхати на кінцеву ,нагло вишибають пасажирів на зупинці Бенделіані і таких пасажирів ,є дуже багато , Наведіть порядок і все буде добре, а ви хочете лінію далі тягнути - ваші водії по тій що є не їздять. Зранку як у тролейбусі багато людей завжди ввалюється жінка страршого віку -контролер ,на бейджику нема її даних - але" заряд "від тої хамки отримуєш на цілий день навіть коли у тролейбусі всі з білетами- ту магеру до людей пускати не можна! Напишіть на бейджику прізвище ,може це її спинить!
коля Показати IP 26 Березня 2016 12:36
Грицюк не наведения порядку ніколи, тому що це ставленник міської ради, а в лпе і далі буде криза, він уже стільки часу на посаді і що він зробив? Знаємо його ще з таксопарку...
Петро Показати IP 26 Березня 2016 17:49
Знаючи всіх - я за Голенко!
іван до Петро Показати IP 26 Березня 2016 18:08
А Голенко за 24 роки що зробив. Тоже не остання людина в ЛПЕ. Пияків порозводив і нічого не каже нікому.
анонім до іван Показати IP 28 Березня 2016 23:26
ти дурачьок попробуй пожити в к.к.м
Анонім Показати IP 26 Березня 2016 21:32
вигнати всіх старих грибів з адміністрації на фіг

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus