USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у Луцьку наводитимуть лад з недобросовісними користувачами землі

17 Січня 2016 15:37
Кошти для обмірів земельних ділянок, користувачі яких не мають правовстановлюючих документів, передбачать у бюджеті міста на 2016 рік.

Про це стало відомо під час третього пленарного засідання другої сесії міськради 15 січня.

У рамках обговорення бюджету міста на 2016 рік депутат Сергій Була пропонував передбачити під час розподілу вільних коштів суму на виготовлення проектно-кошторисної документації на з’ясування меж земельних ділянок з метою виставлення їх на оренду та отримання додаткових надходжень до бюджету. Йдеться про інвентаризацію земельних ділянок з метою виставлення рахунків за оренду недобросовісним користувачам.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що йдеться про фінансування робіт, пов’язаних з діяльністю комісії, яка визначає незаконність використання тієї чи іншої ділянки. Досі такі роботи здійснювало КП «Луцькмістобуд», що було ліквідоване. Якщо земельною ділянкою користуються без відповідних документів, для того, щоб звернутися з позовом до суду, міськраді потрібно порахувати обсяг збитків. Для того, щоб визначити збитки, необхідно визначити межі земельної ділянки. Зі слів посадовця, протягом декількох місяців встановлять кількість таких земельних ділянок, щоб визначити, яку суму потрібно передбачити в бюджеті.

Депутат Андрій Козюра зазначив, що питання стягнення коштів за користування земельними ділянками без правовстановлюючих документів поділяється на три стадії: користування без документів, користування з простроченими документами та користування земельною ділянкою, яка не виділена. Він пропонував зняти пропозицію з розгляду та підготувати її на наступне засідання для того, щоб визначити, на яку мету виділяти кошти. Андрій Козюра просив врахувати неможливість проведення сільськогосподарською інспекцією перевірки.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував замість терміну «інвентаризація» вказати більш точне визначення «топографо-геодезичні роботи щодо обмірів земельних ділянок».

У підсумку, депутати підтримали пропозицію Сергія Були.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Давид Показати IP 17 Січня 2016 15:45
Якщобідний і не зробив документів то заберуть. От така політика зараз захисту від держави ніякого
Антонна Показати IP 17 Січня 2016 20:30
А навіщо було ліквідоване КП "Луцькмістобуд". Невже воно було неприбуткове? І хто буде проводити ті роботи, і за якими цінами? Невже нижчими ніж у КП?
Анонім до Антонна Показати IP 17 Січня 2016 21:26
Для цього і ліквідували, щоб отримати простір для власної діяльності.
Совпадєніє.не думав Показати IP 17 Січня 2016 23:57
Була краще хай за виборців думає,а то вже надоїв за свої ділянки
234 Показати IP 18 Січня 2016 06:54
Козюри сам користується такими ділянками, от і відтягує час
Лучанка до 234 Показати IP 22 Січня 2016 22:48
Так Була з Козюрою кращі друзі як і з сином Романюка - тому дані питання обговорили завчасно - хто і що пропонує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus