USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Яка доля шахти-довгобуду на Волині та її працівників?

24 Червня 2014 13:14
Волинські вугільники переймаються тим, чи буде добудована ДП Шахта № 10 «Нововолинська». Волинські обранці громади їх заспокоїли, однак чіткої відповіді до цих пір немає.

Про це розмовляли під час засідання інтерактивного прес-клубу на тему: «Чи обійдеться Волинь без російського газу?»

Нагадаємо, вугільна шахта № 10 розташована у Нововолинську. Це - єдина в Україні новозбудована шахта, фінансування якої відбулося за рахунок бюджетних коштів. Будівництво шахти розпочали ще у 1980-х роках. У 2007 році на шахті введели І етап з виробничою потужністю 300 тисяч тонн вугілля на рік.

Долею шахти-довгобуду поцікавився один із представників волинських вугільників, зателефонувавши у студію інтерактивного прес-клубу.

На це перший заступник голови облради Олександр Пирожик відповів, що посадовці з Волинської облради ще півтора місяці тому прийняли звернення, у якому чітко вказали, що серед пріоритетів волинської влади – саме добудова шахти № 10.

«Ми не повинні допустити бездумної приватизації волинських шахт, адже за цим тягнеться звільнення працівників, і, як наслідок, ціла купа соціальних проблем», - заспокоїв волинського гірника посадовець.

Однак, раніше Інформаціне агентство Волинські Новини повідомляло, що Нововолинська шахта № 10 - банкрут. Банкрутом визнало себе й підприємство, яке будувало копальню. «Закопавши в землю» мільйони, Волинь лишилася з боргами.

Свого часу відкрити шахту-довгобуд № 10 у Нововолинську обіцяли одночасно із закриттям шахти № 9.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луганск Показати IP 24 Червня 2014 13:52
Возвращайтесь с Польши уголь дома надо добывать - ПАТРИОТЫ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus