USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЄС допоможе Україні виплатити борги за російський газ

5 Березня 2014 09:29
Енергетичною безпекою України серйозно перейнялася Єврокомісія. Вона збирається додати до пакета фінансової допомоги Києву - і газову галузь. Про це повідомив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер, інформує ТСН.

"Якщо в України є несплачені борги - треба їх сплатити, ми подивимось, як це можна зробити. Але до газотранспортних структур України, хай там що, треба зараз інвестувати, Сполучені Штати сьогодні виділяють мільярди на підтримку енергетичної галузі, Міжнародний валютний фонд теж, і Єврокомісія планує залучати інвесторів, аби максимально укріпити цю галузь", - заявив він.

Єврокомісар також не виключає, що ЄС може допомогти Україні і з постачанням палива. З його слів, Словаччина може влаштувати реверс газового потоку, щоб пустити його до України. Нагадаємо, що Рада ратифікувала меморандум щодо надання Україні 610 мільйонів євро від ЄС. Вчора стало відомо, що "Газпром" скасовує знижки на газ для України. "Нафтогаз" накопичив $ 1,529 мільярда боргів перед Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Lex Показати IP 5 Березня 2014 10:12
Расплатиться за газ, полюбому даст, иначе нафтогаз его тупо будет воровать у того же ЕС. Только проценты по кредиту огорчают, 50% всех предприятий украины будет отданно в ЕС и США. Согласно условий МВФ
Анонім Показати IP 5 Березня 2014 10:20
Ага вже 3 місяць візи відміняють... язиком вони шикарно помагають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus