USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З кожним роком в Україні все менше свого сала

28 Січня 2010 17:04
Попри те, що в усьому світі Україна асоціюється з салом, виробництво цього продукту в останні роки різко зменшилося.
Більше того, з кожним роком зростають обсяги імпорту сала. Так, торік Україна імпортувала майже на 40% сала більше, ніж у 2008 році. Обсяги поставок «стратегічно важливого» продукту з-за кордону зросли з 34 тисяч тонн у 2008 році до 47,3 тисяч тонн у 2009 році.
Такий дисбаланс на ринку пов’язаний зі зміною пріоритетів вітчизняних свинарів, що перейшли на вирощування м’ясних і беконних порід свиней.
Сало є на 30–50% дешевшим і через те менш прибутковим для сільгосппідприємств. Однак цей продукт, як і раніше, широко використовується для виробництва ковбасних виробів, що стимулює збільшення його імпорту. Відтак, пишуть «Коментарі:», нішу українських виробників, які відмовилися від розведення сальних порід свиней, поступово займають поляки, бо Польща розглядає Україну як перспективний ринок збуту сала, – повідомляє УНІАН. Споживчі новини.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
* Показати IP 28 Січня 2010 20:46
Жах! Розводити свиней не вигідно, цукровий буряк садити не вигідно... Тільки красти вигідно! Куди йде країна - Чудова Україна!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus