USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За хабар оштрафували екс-начальницю із ДКП «Луцьктепло»

26 Червня 2013 12:54
Колишню керівницю відділу юридичної та кадрової роботи ДКП «Луцьктепло» Ларису Дуду визнали винною в одержанні хабара у розмірі тисячі доларів.

Так ухвалив Апеляційний суд Волинської області.

Прокуратура інкримінувала колишньому начальнику юрвідділу ДКП одразу два факти хабарництва. В першому випадку вона нібито одержала тисячу доларів від мешканки Луцька, родина якої заборгувала понад 22 тисячі гривень за спожиті послуги.

Мовляв, Лариса Дуда повідомила жінці, що може вирішити питання про часткове списання заборгованості та відкликання виконавчого документу про стягнення з неї заборгованості у випадку сплати нею 30% основного боргу в сумі 5-6 тисяч гривень та передачі їй особисто хабара в сумі 1500 доларів США.

У подальшому суму вдалося скоротити до $1000.
У другому епізоді вона нібито хотіла «заробити» на родині, котра намагалася продати квартиру. Хоч люди погасили заборгованість, але лишилися інфляційні нарахування та річні – загалом понад п’ять тисяч гривень.

Тож квартира лишалася під арештом Державної виконавчої служби. За версією правоохоронців, кмітлива юристка буцімто обіцяла відкликати «судовий наказ про стягнення заборгованості з мешканців зазначеної квартири без сплати інфляційних та відсотків річних» за винагороду у дві тисячі гривень.

Згідно з вироком суду першої інстанції, у першому епізоді Ларису Дуду визнали винною за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України. Натомість у другому правосуддя виправдало колишню керівницю юрвідділу «Луцьктепла».

Суд обрав їй покарання у вигляді 12,75 тисячі гривень штрафу та заборони впродовж двох років обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

І прокуратура, і засуджена подали апеляції на цей вирок.

Однак колегія суддів судової палати із розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Волинської області лишила вирок без змін.

Ухвала Апеляційного суду набрала законної сили з моменту проголошення, але може бути оскаржена в касаційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 27 Червня 2013 08:32
та виправіть "грамотеї" цю жінку звати Ліля Дуда
кокос до Лучанин Показати IP 27 Червня 2013 09:32
наступною буде тетяна Казачек - заступник директора з фінансофих питань цього ж підприємства
Pmax Показати IP 8 Грудня 2013 08:28
Не потрібно вішати ярликів на людину вина якої не доказана. Те що Казачек перекрила декому канали щоб не крали це факт. Просто не потрібно притисняти тих сумліннних людей які дійсно тяжко працюють на районах а емітаторів роботи треба позбутись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus