USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

За підробку луцьких тортів – багатотисячний штраф

10 Серпня 2009 11:56
Антимонопольний комітет України оштрафував на 40 тисяч гривень ТОВ «Яричів» за недобросовісну конкуренцію відносно ТОВ ВКФ «Луцьккондитер». Таке рішення прийнято за результатами засідання адміністративної колегії комітету в Луцьку, - повідомляють «Волинські Новини». 
Зокрема, як встановив комітет, ТОВ «Яричів» використовувало під час виробництва та продажу тортів «Жіночі хитрощі» схожі елементи зовнішнього оформлення тортів «Жіночі примхи», виготовлених ТОВ ВКФ «Луцьккондитер».
Такі дії, за висновками Комітету, могли вводити споживачів в оману стосовно товару виробників та забезпечували ТОВ «Яричів» неправомірні переваги у конкуренції.
На засіданні адміністративної колегії Комітету представники ТОВ «Яричів» визнали неправомірні дії, зобов’язавшись припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету, - повідомляє прес-служба АМКУ.
«Антимонопольний комітет завжди наголошує, що добросовісна конкуренція веде до процвітання економіки. Тому ми врахували під час визначення розміру штрафу зобов’язання компанії-відповідача припинити порушення найближчим часом. Адже визначальним для нас в даному випадку є регулювання ринку з метою його подальшого ефективного й чесного розвитку, а не обтяження вітчизняних виробників непосильними фінансовими санкціями. І у цьому випадку Комітет своїм рішенням захистив конкуренцію і тисячі споживачів», – наголосив виконувач обов’язків голови АМКУ Олександр Мельниченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus