USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Західінкомбанкові» не гарантують безпеку нових вкладів. У банку кажуть - тимчасово

28 Жовтня 2009 16:07
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб перевів «Західінкомбанк» у категорію «тимчасових учасників» фонду. Фонд не відшкодовує гарантовану суму за вкладами, які залучаються банками з таким статусом. Про це інформують «Волинські новини»
«20 жовтня 2009 року внесено зміни до Реєстру учасників (тимчасових учасників) Фонду. Відповідно до ст.2 Закону України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб»  до категорії тимчасових учасників переведено… Товариство з обмеженою відповідальністю комерційний банк \"Західінкомбанк\" (ліцензія № 071 від 19.10.2001, м. Луцьк)» - йдеться у повідомленні Фонду.
Як пише офіційний сайт ФГВФО, Фонд не відшкодовуватимє гарантовану суму за вкладами фізичних осіб, які залучаються банком, переведеним до категорії тимчасового учасника Фонду, які залучені ним з дати отримання повідомлення про таке переведення.
Разом з «Західінкомбанком» до категорії тимчасових учасників ФГВФО переведені ще сім банків. Це КБ «АРМА» (Київ), АБ «Банк регіонального розвитку» (Київ), Банк «БІГ Енергія» (Київ), КБ «Володимирський» (Суми), Селянський КБ «Дністер» (Львів), АКБ «Новий» (Дніпропетровськ), КБ «Преміум» (Київ) та АКБ «Трансбанк» (Київ).
«Банк, переведений до категорії тимчасового учасника Фонду, зобов’язаний попереджати у письмовій формі фізичних осіб при укладенні з ним нових угод на залучення вкладів, що Фонд не гарантує відшкодування за цими вкладами на умовах, визначених Законом. Вказані обмеження стосуються тільки залучення нових вкладів і не поширюються на продовження строків за раніше укладеними депозитними договорами» - пояснюють у ФГВФО.
Як пояснив виконавчий директор ПАТ «Західінкомбанк» Олександр Шевчук, такий крок фонду пов’язаний всього лиш з тимчасовим наміром фонду застосувати таку дію до банків, де запроваджена тимчасова адміністрація.  «Це звичайна процедура для банків, які не виконують показників. Через місяць-півтора усе буде нормально».
Як повідомляли «ВН», «Західінкомбанк» у вересні отримав нового інвестора. Допоки у банку не розголошують його ім’я, чекаючи закінчення організаційних процедур. Проте, як відомо з неофіційних джерел, інвестор уже почав вкладати гроші в банк. Очевидно, що саме з цим і пов язані надії банку на стабілізацію роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus