USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завершення будівництва 45 довгобудів на Волині обійдеться у півмільярда

13 Грудня 2016 12:44
В області є 45 довгобудів, які хочуть включити у стратегічний план розвитку області на 2016-2017 роки. Для того, аби їх завершити, - потрібно майже півмільярда гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13-го грудня.

Згідно з представленими документами, вартість завершення усіх довгобудів – 406.8 мільйона гривень.

Хоча фінансування усіх пропозиції задовольняється лише на 20%, втім, наголошують депутати облради, такий перелік потрібно ухвалити. У цьому переконував членів комісії начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Юрій Кресак.

«Ці об'єкти фінансуються лише на відсотків 20 від намірів. Втім, включивши той чи інший об'єкт до списку, це дає можливість громадам брати участь у доступі до фінансування інвесторського, проектного», - говорить Кресак.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ НОВА ГЕНЕРАЦІЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ, ЯКІ ДИКТУЮТЬ СВОЇ «ЗАКОНИ» - НАЗАД У 90-ТІ

Зі слів депутата облради Віктора Козака, без цього списку об'єктів, у громади сковані руки.

«Перелік довгобудів потрібен. Наприклад, у Ковельському районі був реалізований проект ремонту дороги на 20 мільйонів гривень спільно з поляками. Це стало можливим завдяки тому, що проект був у плані стратегічного розвитку області, про що й запитували іноземні колеги», - ділиться досвідом Козак.

Так, присутні підтримали перелік довгобудів й рекомендують депутатам утвердити його під час сесійного засідання.

Перелік об'єктів можна побачити в додатках до Проекту рішення ТУТ.

Зауважимо, що на завершення будівництва соцоб’єктів Волинь потребує 300 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus