USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Інвалідам збільшили соцвиплати

22 Листопада 2015 13:45
Київські чиновники скасували обмеження розміру соцвиплат, яке діяло з 2008-ого року. Відповідно, допомога інвалідам ІІІ групи, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам зросте до розміру прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що з 1-ого вересня в Україні зросли соцвиплати та зарплати. Так, мінімальний прожитковий мінімум підвищили з 1176 гривень до 1330 гривень, що становить 13,1%.

Крім того, сума мінімальної зарплати також збільшується на 13,1% та становитиме 1378 гривень замість 1218 гривень. Зміни торкнулися й мінімальної пенсії, яка становитиме 1074 гривень замість 949 гривень (13,2%). Також у Мінфіні інформували, що 80 видів соціальних виплат, компенсацій та стипендій теж підвищаться з 1 вересня разом із підвищенням прожиткового мінімуму.

Загалом, підвищення соціальних виплат у вересні торкнулося 12 мільйонів українців.

Втім, «за бортом» лишилася й чимала когорта малозахищеного верства населення, адже діяла постанова Кабінету Міністрів України від 26 березня 2008 року № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян». Відповідно до неї, для отримувачів пенсійних виплат - інвалідів ІІІ групи загального захворювання, державної соціальної допомоги - інвалідів з дитинства ІІІ групи та дітей-інвалідів (на яких батьки не отримують надбавку на догляд) встановили обмеження розміру виплати - не більше 949 гривень. Тому підвищення соцвиплат не відчули 620,4 тисячі громадян з особливими потребами.

Аби виправити державну несправедливість, - днями Уряд вніс зміни до постанови 2008-ого року.

Урядовці інформують, що відтепер інваліди ІІІ групи, інваліди з дитинства та діти-інваліди отримуватимуть пенсійні виплати у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, як і передбачено нормами Конституції України - 1 074 гривні.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ ЦЕНТР СОЦІАЛІЗАЦІЇ ТА АДАПТАЦІЇ

Втім, не всі постанови Кабміну, які обов’язкові до виконання, виконують в регіонах. Зокрема, ІА Волинські Новини розповідали про те, що діти війни виявили недовіру Луцькому міському голові Миколі Романюку з приводу того, що в обласному центрі Волині не надають усі необхідні пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ваня Показати IP 22 Листопада 2015 14:54
так можна інвалідам з дитинства підвищити пенсії. Але потрібно дивитися яким.Якщо інвалід з дитинства має невеличку ваду і ходить на роботу та заробляє гроші,то хіба це інвалід.Або який інвалід ІІІ групи, вони здорові,здоровісіньку,ходять на роботу, одержують заробітну плату і пенсію.А людина,яка пропрацювала багато літ вийде на пенсію,то її скорочують, або виганяють.Перевірте груп ,нарешті, позабирайте їх у здорових людей, бо ІІІ грцпи дають здоровим людЯм,які купляють групи. У нас з такими хворобами, при яких дають ІІІ групи, хворі майже усі люди. Або групу дають людині, яка вже 20 років на групі, ні разу не зверталась до лікарів, здрова,як корова, а їй платять пенсію за що? Якб вона була хвора ,то давно вже б ласти склеїла.Таких груп 90 процентів.Коли ви візьметеся за це? Владо.Скільки будуть ці хабарники -лікарі давати групи здоровим людям. Або псіхам дають по дві пенсії.Це абсурд.З головою чуть не впорядку.На тобі дві пенсії,скоро будуть всі дурні, бо пенсію на халаяву дають.Дійшло до абсурду.Цим неробам дають незаслужено пенсії.А ми пропрацювавши і сплативши на них податки маємо такі ж самі.Це справедливо. Жах
Галина до Ваня Показати IP 22 Листопада 2015 21:22
100% згодна з вами. Групи купують здорові . я за те щоб групу давали лише людині яка дійсно немає здоров'я працювати. Знаю дівулю яка з 20 ти років отримує групу вже протягом 15 років у неі нібито іноді ніжка підкошується як іде. І дитині з 6 років зробила групу інваліда дитинства бо у неі шлуночок хворий. А сама і надалі продовжує працювати. Якщо працююча людина дійсно потребує лікування то не виплачуйте гроші готівкою а накопичуйте іх на спеціальних рахунках, з подальшим використанням іх за призначенням. Повірте зразу відсіється значна кількість бажаючих дармових коштів.
1111 Показати IP 23 Листопада 2015 10:55
ви думаєте, що якщо заберуть у інваліда, то добавлять вам? помиляєтесь і то глибоко! якщо моя дитина з руками і ногами,то ви ж не бачите, що в неї через хворобу викинули частину кишечника, ніяке або хренове травлення, через що постійно треба пити ліки, дієта, сили робити фізично син не має, бо як не тошнить, то пече, і т.д. І якщо знайшов якийсь підробіток, щоб хватило крім пенсії в 924 грн. ліків ще на хліб - то вас зразу жаба задавила? Істинні українці, бажаю вам богатирського здоров'я і цінувати його, а не заздрити інвалідським пенсіям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus