USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Де на Волині найвища орендна плата за землю

3 Листопада 2013 09:00
На Волині уклали більше 80 тисяч договорів на оренду землі.
У області більше орендованих земель, ніж тих, які громадяни обробляють одноосібно, розповів начальник головного управління Держземагентства у Волинській області Василь Василенко для видання «Сім’я і дім» .

«Є низка земельних ділянок, які не обробляють. Їх тепер надають у розпорядження райдержадміністраціям без аукціонів. Стаття 19 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв)» дає можливість надавати землі в оренду доти, доки громадянин не оформить на неї права власності.

Усі кошти надходять до місцевих бюджетів, де є ця земельна ділянка. На 2009 рік орендна плата за 1 га становила лише 60–70 гривень на рік. Сьогодні середній розмір орендної плати – 555 гривень. Є й райони, наприклад Луцький, де розмір орендної плати збільшився до 900 гривень за 1 гектар на рік», - розповідає посадовець.

З його слів, тепер усі кошти надходять до місцевих бюджетів. Раніше сільські ради отримували лише 60% плати за оренду землі, а тепер - усі 100% коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus