USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Луцькводоканал» чиститиме каналізації новою спецтехнікою

11 Грудня 2013 11:26
Для очистки каналізаційних мереж міста «Луцькводоканал» придбав новий каналопромивочний автомобіль.

Так, нещодавно Цех з ремонту і експлуатації транспортних засобів Луцького водоканалу отримав у свій арсенал каналопромивочний автомобіль KAMAZ 55215 від провідного російського виробника KAMAZ), - інформує прес-служба КП «Луцькводоканал».

Загальна вартість автомобіля становить мільйон гривень. KAMAZ 55215 вагою понад 15,5 тонни був придбаний підприємством частково за власні кошти (400 тисяч гривень) та частково – за кредитні кошти ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» (600 тисяч гривень).


Варто відмітити, що придбаний автомобіль буде використовуватися не тільки для промивки міських каналізаційних мереж, а й, у разі виникнення потреби, зможе надавати послуги іншим містам, можливо й областям. Відтепер працівники комунальних служб міста Луцька можуть тішитися тим, що їхня робота потребує вдвічі менше зусиль.
Найближчим часом планується семінар для наочної демонстрації роботи нової спецтехніки, після чого автомобіль буде введений в експлуатацію.
Зі слів заступника директора з економіки та фінансів Корецького Юрія Михайловича – придбання такого автомобіля дозволить досягти значної економії власних обігових коштів підприємства. Так, в 2012 році на послуги сторонніх організацій з оренди каналопромивочної техніки було витрачено 120 тисяч гривень, а лише за 10 місяців 2013 року – 515 тисяч гривень.
Враховуючи об’єм щорічної потреби у використанні даного автомобіля лише для потреб КП «Луцькводоканал», термін його окупності складе 1,5 роки.
В майбутньому даний каналопромивочний автомобіль планується залучати також для потреб КП «Луцькспецкомунтранс» для промивки зливової каналізації міста Луцька.
Принцип роботи автомобіля полягає в наступному: вода із цистерни, ємкістю 9 метрів кубічних, по трубопроводі надходить у водяний насос високого тиску, який створює робочий тиск води і подає її в рукав, на кінці якого закріплена промиваюча головка. Рукав намотаний на барабан.
Вода, виходячи з сопла під високим тиском і з великою швидкістю, створює реактивну силу, внаслідок чого відбувається розмивання осаду в трубі.

Про технічні характеристики нової техніки та експлуатаційні можливості обладнання розповідає начальник цеху РіЕТЗ Володимир Романюк:
«Зважаючи на зношений стан колекторів господарсько-побутової каналізації та каналізації зливових вод у місті Луцьку, що часто призводить до підтоплень вулиць, підвалів, житлових будинків, дворових територій, виникла гостра проблема у придбанні нового каналопромивочного автомобіля.
Основною характеристикою нової спецмашини є промивання каналізаційних мереж діаметром від 150 до 1000 мм. У нашому місті більше 200 км каналізаційних колекторів різного діаметру від 100 мм до 800 мм, які необхідно регулярно чистити від великої кількості різноманітних забруднень. Це жири і оливи, які здатні накопичуватися на стінах труб, поступово звужуючи їх діаметр. Це іржа і накип, пісок, ганчірки, які випадково потрапили в каналізацію, поліетиленові пакети, які осідають або застряють в місцях поворотів каналізаційної траси. Часом закупорка або засмічення каналізації настільки серйозна проблема, що усунути її можливо лише з допомогою спецтехніки. Тому в критичних ситуаціях ми змушені були викликати автомобіль такого типу з Києва, а це відповідно тягне за собою великі фінансові затрати», - розповів Володимир Михайлович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ау ау Показати IP 15 Червня 2015 14:33
ну і де цей камаз піднімаємо тему, пишемо запити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus