USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку презентували оригінальний посібник з ґендерної тематики

11 Грудня 2013 10:06
У Міжнародний день прав людини, 10 грудня, у Луцьку презентували оригінальний посібник «Гендерна абетка для українських медіа». Його автори намагалися розкрити основні гендерно-тематичні поняття, щоб допомогти журналістам уникнути штамів і помилок під час підготовки інформаційних матеріалів і статей. На презентації пообіцяли, що незабаром з’явиться і електронна версія посібника, інформує ВОДТРК.

Над «Гендерною абеткою для українських медіа» працював творчий колектив, у складі якого житомирянка, кандидат філософських наук Софія Котова-Олійник, а також волинянки: координатор Волинського прес-клубу Богдана Стельмах і доктор політичних наук, голова обласної громадської організації «Гендерний центр» Оксана Ярош.

«Цей посібник – не перший в Україні з ґендерної тематики, однак він оригінальний і за структурою, і за наповненням», – наголосила координатор Волинського прес-клубу Богдана Стельмах.

У виданні розкриваються поняття ґендерного аналізу, ґендерного бюджетування, сексизму, розглядаються питання візуалізації даних, «чоловічих» і «жіночих» проблем, подано статті із вітчизняного та європейського законодавства, перелік інституцій, які займаються вивченням ґендерної проблематики, тощо. Також у посібнику міститься тест на визначення рівня присутності фемінних і маскулінних рис у кожної людини, які певною мірою впливають на вибір професії, стосунки між людьми, тощо.

Зі слів голови ВОГО «Гендерний центр» Оксани Ярош, видання стане в нагоді не тільки журналістам, але й PR-менеджерам, керівникам прес-служб, громадським діячам і волонтерам, адже авторський колектив доклав чимало зусиль, аби зробити посібник максимально інформативним і максимально зрозумілим для цільової аудиторії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus