USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

20 кілограмів «космічного металу» та 70 героїну - це все на Волині

28 Травня 2013 11:55
Героїн та тантал-метал виявили працівники Ягодинської митниці Міндоходів спільно з прикордонниками у рамках операції «Держкордон - 2013» .

Увагу інспекторів привернув автомобіль «Пежо», водій якого, громадянин Прибалтики, намагався виїхати з України. Припустивши наявність в автівці схованок, провели додатковий огляд транспорту. Як з’ясувалося, інспектори не помилилися – «Пежо» виявився вщент заповненим контрабандою. У сидіннях, картах передніх дверей та моторному відсіці знаходилося 74 кілограми героїну.

За словами водія, ці 70 поліетиленових пакетів, обмотаних скотчем, були лишень оксидом гафнію, а не небезпечним наркотиком. Однак його твердження спростував експрес-аналіз речовини, який встановив що це – героїн. Наразі знайдену речовину направили на лабораторний аналіз.

Однак знахідка інспекторів героїном не обмежилася. В автівці також знайшли 20,1 кілограма танталу – металу, який використовується у космічній галузі, ракетобудівництві та точній радіоелектроніці. Вартість цього металу складає щонайменше 2 тисяч доларів США за кілограм товару.

Відтепер пояснювати призначення такої великої кількості контрабандного вантажу доведеться у суді.

Нагадаємо, спецоперація «Держкордон-2013» проводиться на виконання розпорядження Міністра доходів і зборів О. Клименка щодо посилення заходів із протидії корупції та службових правопорушень, порушення митних правил та можливого заниження митної вартості товарів під час митного оформлення товарів та здійснення митних процедур.

Із 14 лютого спеціальні робочі групи перевіряють правильність митного оформлення товарів у пунктах пропуску через державний кордон у зонах діяльності Львівської, Ягодинської, Чопської та Південної митниць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Старий Показати IP 28 Травня 2013 16:05
Героїну в машині не було. Це неравдива інформація. Хоча факт контрабанди зафіксовано і досить значної.
Юний Показати IP 28 Травня 2013 17:03
Тепер буде )) Героїн і метал для ракетобудування - хотів чоловік конкретно політати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus