USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Адвоката затриманого російського ГРУшника знайшли вбитим. ОНОВЛЕНО

25 Березня 2016 10:28
Колишнього адвоката російського спецпризначенця Олександра Алєксандрова Юрія Грабовського знайшли вбитим. Про це повідомляє Громадське.tvз посиланням на повідомлення Національної асоціації адвокатів України.

«Сьогодні ми дізналися трагічну звістку. Адвокат Юрій Грабовський знайдений вбитим», — йдеться в повідомленні у Facebook.

Згідно з інформацією асоціації, підозрюваних у вбивстві вже затримали.

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська підтвердила Громадському інформацію про смерть Грабовського.

«Тіло Юрія знайшли закопаним біля траси у Київській області», – сказала Соколовська.

Інформацію про вбивство підтвердив також Громадському радник голови СБУ Юрій Тандіт. Однак, попросив надати годину часу для перевірки інформації.

Нагадаємо, 9 березня Голосіївський суд переніс розгляд справи продовжив арешт затриманих на Донбасі росіян-ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва через те, що на засідання не з’явився один з адвокатів.

10 березня стало відомо про зникнення адвоката росіянина Александрова Юрія Грабовського, який мешкав у готелі в Одесі. Управління поліції України в Одеській області оголосило в розшук Грабовського.

СБУ заявила про затримання причетного до зникнення Юрія Грабовського. Зі слів головного військового прокурора Анатолія Матіоса, основною версією зникнення адвоката вважається інсценування викрадення.

20 березня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в аеропорту "Одеса" затримали одного з підозрюваних у викраденні Юрія Грабовського.Матіос заявив, що "спецоперацію з викрадення адвоката" провела "російська сторона". Консул РФ в Україні Олексій Грубий, який був присутній на засіданні суду у понеділок, у коментарі агенції "Інтерфакс" заперечив це звинувачення.

Батьки затриманого на Донбасі росіянина Олександра Александрова уклали угоду з новим адвокатом. 21 березня адвокат Валентин Рибін був представлений новим захисником російського спецпризначенця Алєксандрова.

ЩО КАЖЕ ПОЛІЦІЯ

За станом на 10:50 25 березня у поліції Київщини заявили, що не знаходили тіло адвоката російських спецпризначенців. Про це повідомляє "УНН".

Зокрема, ситуацію прокоментував начальник прес-служби поліції Київської області Микола Жукович. З його слів, правоохоронці Київщини не знаходили тіло адвоката російських спецпризначенців.

Це суперечить іншим повідомленням у ЗМІ. Так, журналісти видання Страна.ua повідомляють, що їм вдалося дізнатися, як правоохоронцям вдалося знайти місце поховання тіла адвоката Грабовського.

Місце поховання правоохоронцям показали підозрювані, які вже зізналися в його вбивстві, - передає Страна.ua з посиланням на власні джерела.

Згодом з'ясували, що тіло адвоката знайшли закопаним не в Київській, а Чернігівській області.

Як пише Меодиазона, посилаючись на заяву адвоката Оксани Соколовської, тіло Юрія Грабовського, яке було закопане в землі, знайшли о 03:40 за місцевим часом біля міста Жашків Черкаської області України.

ВЕРСІЇ ВБИВСТВА

Згідно з попередніми даними військової прокуратури, адвокат Грабовський був убитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї.

Про це заявив заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, - інформує Інтерфакс-Україна.

"Попередньо можу сказати, що адвокат Грабовський був убитий насильницьким шляхом з дострілюванням з вогнепальної зброї", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

З його слів, викрадачі прикріпили на ногу Грабовському браслет "з вибухівкою".

Таким чином злочинці придушували будь-яку волю до опору адвоката. Про те що була застосована саме така методика утримання адвоката силовикам розповів затриманий підозрюваний у вбивстві. Для правоохратителей, наявність такого пристрою, за словами Матіоса, стало дивиною.

"Хочу сказати, що для нас, які бачили багато яких речей у зв'язку зі своєю діяльністю, стало дивиною застосування такого фактора, як спеціальний браслет на нозі Грабовського, який злочинцями представлявся йому, одягався, це згідно з їх свідченнями, це я можу сказати, як браслет з вибухівкою. у разі будь-якої спроби повідомити про своє незаконному утриманні, будь спроби втечі, злочинці попередили його, тим самим придушили всю волю до опору, які приведуть в дію вибухові пристрої і його розірве на місці. це згідно з їх свідченнями, ми будемо перевіряти", - розповів Матіос.

Один з чоловіків, які викрали адвоката Юрія Грабовського, мав підроблені документи українського правоохоронця.

“Єдине, що підтверджую, що один з співвиконавців злочину мав підроблені документів правоохоронних органів України, фальшивий паспорт на регіональному бланку. Зараз ми визначаємо, під якими психотропними засобами адвокат Ю.Грабовський був доставлений до міста Київ з Одеси, а потім повернутий за Жашків, де він був вбитий. Нами проводиться, із залученням представників і військовослужбовців Білоцерківського гарнізону, тотальне “прочісування” місця події для можливого віднайдення речових доказів, які могли би підтверджувати хронологію подій, про яку свідчать затримані і один арештований злочинець”, — повідомив Матіос.



Наразі існує дві прямо протилежні версії того, хто стоїть за вбивством.

Першу з них озвучив минулого тижня військовий прокурор Анатолій Матіос. З його слів, операція була спланована колишніми українцями і спецслужбами РФ для створення картинки на підсумковій стадії судового розгляду справи щодо російських спецназівців.

"Підозрюваний, який має відношення до зникнення цього адвоката Грабовського, навіть сам не усвідомлював того, як його використовували. Він дає свідчення", - додав Матіос.

Згідно з другою версією, яку озвучували співробітники Грабовського, до викрадення адвоката російського ГРУшника можуть бути причетні українські силові структури.

ГРАБОВСЬКИЙ МАВ ПІДСТАВИ ДЛЯ ПОБОЮВАНЬ

Додамо, адвокат Юрій Грабовський незадовго до зникнення побоювався, що його можуть підставити, щоб прибрати зі справи ГРУшників.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомила журналістка Ірина Ромалійська, - повідомляє depo.ua.

"Юрій Грабовський періодично говорив, що побоюється чогось. Очікував, що його прокурори будуть усувати зі справи арештами і затриманнями. Якось писав, що і фізичного нападу боїться. Це було перед одним із засідань. 14 лютого повідомив, що зникло зброю і телефон для "незапланованих поїздок за кордон", - розповіла Ромалійська, оприлюднивши скрін-шот свого листування з Грабовським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Трикаш Показати IP 25 Березня 2016 11:54
УЖАС
Іван Показати IP 25 Березня 2016 14:58
В що перетворили квітучу колись країну.ЖАХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus