USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Загиблому бійцю «Світязя» відкрили меморіальну дошку в рідному селі

20 Лютого 2015 22:55
На Рівненщині у школі, де свого часу вчився, а згодом і працював боєць «Світязя», який загинув у Іловайському котлі, відкрили меморіальну дошку. Урочистості відбулися сьогодні, 20 лютого, у День п’амяті Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляє «Волинський інформаційни портал».

Нагадаємо, боєць батальйону "Світязь" Ляшук Максим, позивний "ЯР", віддав своє життя за мир та єдність України. Хлопець після Іловайського котла довгий час вважався зниклим безвісти. Його опізнали за аналізом ДНК-експертизи.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше публікувало розповідь товариша Максима, Ігоря, яким загиблий хлопець був у житті та в 14 років врятував життя другові.

У селі Острожець Млинівського району Рівненської області відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки бійцю спецпідрозділу «Світязь» Максиму Ляшуку, позивний «Яр». Дошку встановили на стіні Острожецького навчально-виховного комплексу, де хлопець здобував освіту, а після того працював вчителем фізкультури. Пізніше йому запропонували роботу у відділі туризму в районному центрі. Крім острожецької, вів туристичні гуртки ще у кількох школах.

Перед входом у школу учні стояли із запаленими лампадками, які згодом віднесли до могили Героя. Під час встановлення дошки вихованці закладу декламували вірші і співали патріотичні пісні.

Вшанувати світлу пам‛ять Героя приїхали і побратими воїна із роти міліції особливого призначення «Світязь». Зокрема, був присутній заступник командира спецпідрозділу Ігор Дрючан. Окрім того, прибули на урочистості і родичі інших полеглих в АТО бійців «Світязя».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus