USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бригада приїхала за 17 хвилин, - медики про трагедію у Колках

18 Липня 2017 13:39
Медики стверджують, що фельдшерська бригада прибула на виклик у Колки, де стало погано жінці, через 17 хвилин, а не через годину і 20 хвилин, як повідомляли очевидці. Про це інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Нагадаємо, під час святкування Дня селища у Колках померла 42-річна жінка. Їй не надали вчасно допомоги, оскільки місцева бригада медиків на момент трагедії була на виклику.

"На момент виклику бригада ЕМД смт. Колки перебувала на іншому виклику. Дві бригади смт. Маневичі також в цей час перебували на викликах. Через 8 хвилин після отримання виклику в смт. Колки, першою звільнилася з виклику бригада з смт. Маневичі. Тому диспетчер ЕМД негайно відреагувала і спрямувала з смт. Маневичі вільну бригаду ЕМД на виклик у смт. Колки. Фельдшерська бригада ЕМД з смт. Маневичі прибула на виклик за 17 хвилин.

На превеликий жаль, організатори масового заходу не звертались до ВОЦЕМДМК з проханням забезпечити чергування бригади ЕМД на святкуванні Дня селища Колки. Це могло б попередити подібний трагічний випадок", - йдеться у повідомленні Центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 18 Липня 2017 14:25
слово "чергування" означає, що медик повинен бути на місці події
фівфів до скептик Показати IP 18 Липня 2017 15:56
Їх там два з половиною людини в штаті осталось на ЗП в тищу гривень. Телепорти і клонування ще не винайшли для тих хто виживає. Кажи дякую їм за те, що перед цим викликом хтось не викликав швидку для тугосері з t37 з анамнезом при виклику "умірает"
Татишо до фівфів Показати IP 18 Липня 2017 20:30
Проблеми штатів не повинні бути проблемами людей. Коли робили реформи, повинні були все передбачити. За температуру не треба! Якщо ж звісно 37, то нема що їхати, пораду можна і за телефоном дати, а от якщо 37,8, то вже можуть бути різні ньюанси. В мене в дитини якщо до 37,8 температуру не збити вчасно, то потім іде різкий ріст і приходиться кормити жарознижуючими, колоти і обкладати холодом з послідуючими наслідками - слух пропав через перегрів від температури і проблеми з зором теж через неї. Кожна людина - особистість. А практика не виїзду лікарів на температуру - злочин. Тут же є деякі моменти: бригади перебували на викликах і звільнилася одна з них через 8 хвилин, відповідно час розмови самого виклика, час розмови диспетчера з бригадою та час доїзду 17 хвилин. Тобто як мінімум 30 хвилин. Звичайно ж не година 20, але і не 10 як має бути. Наслідки плачевні. Як би там не було, а якусь відповідальність Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф має нести і не в особі лікарів бригад. Якщо ж їм вдасться довести що вони не можуть забезпечити якісну роботу через інші проблеми, то відповідальність мають нести ті хто стоїть вище і так далі, згідно висновіків прокуратури. Так ми Європа, чи *опа?
Читач до Татишо Показати IP 18 Липня 2017 22:06
Маємо наслідки початку медичної реформи. Далі буде ще гірше. Що б хто не писав і не казав, а один лікар не може бути одночасно у двох різних місцях на викликах. Комусь пощастить, а комусь не дуже... І в результаті, проблеми у кого? У людей!!
Читач до Читач Показати IP 19 Липня 2017 21:44
Треба в кожному селі поставити бригаду. Тоді лікарі будуть завжди встигати.
на глюк до Татишо Показати IP 18 Липня 2017 22:43
Було б і 5 бригад в Колках і могли б бути на викликах, і те саме трапилося б, дійсно треба було замовляти чергування швидкої. Прокол голови сільради. Співчуття рідним.
123 Показати IP 18 Липня 2017 23:30
В цій ситуації кожен шукає винного і винними зроблять меншого. Медики в умовах реформування стали заручниками ситуації. Коли у лікарні був один керівник був толк і було з кого спитати..., а тепер три керівники і влада вважає, що майбутнє за сімейною медициною. А що може зробити одна медсестра (не фельдшер!!!!) в критичній ситуації без апаратури, для неї навіть машину з носилками не дають. Вся відповідальність на районному і місцевому керівництві!!!
111 до 123 Показати IP 19 Липня 2017 12:10
а преса ще роздуває, за свої рейтинги печеться, пишуть не перевіряючи, що в голову взбреде
Анонім до 111 Показати IP 19 Липня 2017 16:26
Ви праві, у людей біда, а преса взяла інтервю у 15річної дитини і на цьому сенсацію робить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus