USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бухгалтера «Волиньвугілля», яка рік оббирала казну, хочуть «помилувати»

14 Квітня 2014 08:00
Бухгалтерку "Волиньвугілля", з вини якої державі завдано шкоди на більше ніж на півмільйона гривень, хочуть звільнити від кримінальної відповідальності. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Як йдеться у повідомленні, в бухгалтерії ДП «Волиньвугілля» надурили державу на 626 тисяч гривень. Заступникові головного бухгалтера загрожувало звільнення з посади і позбавлення права займатися певною діяльністю впродовж 3 років. Або штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів. Та раптом прокуратура подобрішала...

Як встановило досудове розслідування, ця посадова особа із січня по грудень 2012 року, умисно порушуючи податкове законодавство, ухилялась від сплати до бюджету податку на додану вартість у сумі понад 626 тисяч гривень. А за таке передбачена кримінальна відповідальність за статті 212 ККУ, частина 1.

Однак поки тривало розслідування, сплатили всі податки й відшкодували шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою. Тож гуманний прокурор скерував до гуманного суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності заступника головного бухгалтера з податкового обліку ДП "Волиньвугілля".

Нагадаємо, що на чолі держпідприємства у січні-грудні 2012 року був спочатку Олександр Онопрієнко (до 12 квітня), а згодом — Анатолій Заболотній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
333 Показати IP 14 Квітня 2014 08:15
Видно вину довести не довелося, от і спускає прокуратура на тормозах справу, бо якщо закриють за відсутністю складу злочину, то з Луцька не похвалять. А так людині навішали лапши на вуха, і щоб відчепилися вона все попідписує. Старий трюк. Там без керівництва не обійшлося, а бідну бухгалтерку вговорили взяти все на себе
444 Показати IP 14 Квітня 2014 08:36
Злочин був скоений, то треба відповідати за свої вчинки. І тут я думаю не бухгалтера потрібно а директора садити за ухилення від сплати. Взятку дали справу закривають
1601 Показати IP 14 Квітня 2014 08:40
Несплата податку-є порушення, але не таке вже і порушення що вимагає суворого вироку. Вона ж їх собі не вкрала і не "прихватизувала" як це роблять наші хабарники-податківці.
Дмитро Показати IP 14 Квітня 2014 09:04
Податківці роблять рекламу. Сплатив да казни всі податки - звільняєшся від відповідальності. А журналісти незнаючи законодавства перекрутили усе.
Василь Показати IP 14 Квітня 2014 09:09
Діма не рекламу роблять, а законодавство податкове розяснюють щоб відразу сплачували нараховані податкі.
необізнаність журнал Показати IP 14 Квітня 2014 09:32
просто тішить :) СЕНСАЦІЯ :) тітка-бухгалтер не піде в тюрму :) ч.4. ст. 212 ККУ. Особа, яка вперше вчинила діяння, передбачені частиною першою та другою цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня). Тому "доброта" прокуратури чи ще якісь чесноти цього органу - ні до чого :) Кримінальний кодекс вам у поміч, журналісти:)
Юрист Показати IP 14 Квітня 2014 09:58
Видно, що журналісти не юристи, перекрутять з голови на ноги. Почитайте Кримінальний кодекс, передивіться реєстр судових рішень. Якщо податки сплачені, то це обо вязок прокурора і суду звільнити таку особу від кримінальної відповідальності. Разом з тим, якщо особа не сплатить, то чинний КК України передбачає покарання у виді штрафу в сумі несплачених податків (несплатив 3 млн. - штраф 3 млн., несплатив 20 млн. - штраф 20 млн. і т.д.), а у разі несплати призначеного штрафу він замінюється на позбавлення волі.
відчуйте різницю Показати IP 14 Квітня 2014 22:24
Особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо сплатила і відшкодувала. Однак сплатила в бюджет понад півмільйона не бухгалтерка зі своєї кишені, а підприємство (не фізична, а юридична особа). Відшкодувало шкоду теж, напевно, підприємство, а не особа, яка шкоду завдала. Гуманний прокурор дав ну дуже багато часу підприємству і заступнику головного бухгалтера, щоб вони повернули державі понад півмільйона. На цьому підприємстві за рік перед тим головний бухгалтер теж недоплатила півмілйьона податків. Її теж судили. І теж звільнили від відповідальності. Ну, установка у них там така, традиція вже така склалася: намахати щороку державу на півмільйона, а потім ходити по гуманних прокуратурах і судах. ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus