USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через «алкогольну мафію» волиняни пікетували місцевий суд

19 Липня 2013 09:34
Міський суд пікетували у Володимирі-Волинському. Інцидент трапився у зв'язку з розглядом справи за позовною заявою п’яти алкопідприємців – власників так званих «нічників», які вимагають скасування рішення Володимир-Волинської міської ради про заборону торгівлі спиртним у нічний час, - інформують організатори мітингу.

Нагадаємо, 26 червня Володимир-Волинська міська рада своїм рішенням «Про деякі питання обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста Володимира-Волинського», вдруге заборонила продавати спиртне у місті з 22:00 до 8:00 години.

ЧИТАТИ ЩЕ: У місті на Волині хочуть відновити продаж алкоголю вночі через суд

Утім, вже 8 липня 2013 року Володимир-Волинський міський суд призупинив рішення міської ради. Це рішення суду, кажуть організатори мітингу, обурило міську громаду.

«Тих осіб, які оскаржили рішення депутатів, можна назвати не інакше як «алкогольною мафією». Містом не можуть керувати декілька підприємців і нав’язувати свою волю усій міській громаді. Депутати міської ради від опозиції вже протягом півтора року відстоюють питання заборони торгівлі спиртним в нічний час. На одній із сесій рішення про заборону було вже прийнято, але Володимир-Волинський міський суд його задовольнив на користь підприємців – власників алконічників. Зараз воно перебуває на апеляції у Львівському суді. Вже вдруге 26 червня свідомі депутати міської ради прийняли рішення 22 голосами «за» про заборону торгівлі алкоголем у нічний час, але купка підприємців знову оскаржують дії міської ради. Сьогодні під стіни Володимир-Волинського міського суду прийшла громада міста, найактивніші представники якої не бояться відстояти свою позицію, бо знають, що це їхні діти страждають від дій групки підприємців», - зауважив, виступаючи на пікеті, голова міської організації ВО «Свобода» Сергій Коба.

Він зачитав звернення громади до Володимир-Волинського міського суду, яке після завершення мітингу вручили голові суду Надії Пікулі.

Як зазначив свободівець, впродовж трьох днів, поки діяло рішення про заборону торгівлі спиртним, у місті було тихо та спокійно. І додав, що у сусідньому Нововолинську заборона на продаж спиртного в нічний час діє, її ніхто не оскаржував, і прийнята вона була депутатами разом з мером одноголосно.

Упродовж мітингу звучали гучні заяви на підтримку виступаючих «Суд ти з громадою?», «Власники «нічників» отямтеся», «Ганьба алкогольній мафії!!!». Люди декілька разів погрожували перекрити одну з центральних вулиць міста. .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus