USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Луцька екстрадували злочинця, якого розшукував Інтерпол. ФОТО

11 Жовтня 2013 14:07
Учасника міжнародної злочинної групи, який організував постачання однієї з найбільших партій метамфетаміну до нашої держави, екстрадували Польщі до Луцька. Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Так, у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Шегині» відбулась екстрадиція 39-річного громадянина Литовської Республіки, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою в організації контрабанди психотропів.

Встановили, що у січні 2009 року іноземець разом із спільниками організував контрабандне переміщення з Литви до України одну з найбільших партій метамфетаміну. Співробітники СБУ затримали наркокур’єра в пункті пропуску «Устилуг», в автомобілі якого, у спеціально обладнаній схованці, виявлено та вилучено 12 пакунків із психотропною речовиною, загальною вагою 12 кілограмів. У результаті подальших оперативно-розшукових заходів та слідчих дій припинено злочинну діяльність замовника цієї партії психотропів – мешканця Вінниці.

Стосовно затриманих осіб слідчий відділ Управління СБУ у Волинській області порушив кримінальну справу за частиною 3 статті 305 та частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України, а організатора контрабанди, який керував діями зловмисників, СБУ оголосила в міжнародний розшук.

У квітні цього року. на території Польщі за інформацією Служби безпеки України та Інтерполу, місцева поліція затримала оголошеного у міжнародний розшук зловмисника.

Вироком суду кур’єра та замовника засуджено до восьми з половиною та дев’яти років позбавлення волі відповідно. Найближчим часом перед судом також постане екстрадований з Республіки Польща організатор злочинної оборудки.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus