USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дружина викраденого палестинця подасть в суд на Україну

22 Березня 2011 10:11
Вероніка Абу-Сісі, дружина палестинського інженера Дірара Абу-Сісі, який в лютому таємниче зник в Україні, а згодом опинився в ізраїльській в'язниці, планує подавати на Україну до міжнародного суду.

Як пише "ГПУ" з посиланням на Kyiv Post, Вероніка Абу-Сісі, яка є громадянкою України, заявляє, що українська влада порушила ст.25 Конституції України, а також Декларацію прав людини. "Я збираюся подавати на Україну до Конституційного суду, а також до Суду з прав людини у Страсбурзі", - повідомила вона в інтерв'ю виданню, додавши, що планує це зробити найближчим часом.

Ст.25 Конституції говорить про неможливість висилати за межі держави або передавати іншій державі громадян України, а Абу-Сісі, за словами його дружини, мав вже готову довідку на проживання в Україні.

Вероніка Абу-Сісі повідомила, що звернеться також проти Палестинської Автономії і держави Ізраїль у зв'язку з "бездіяльністю Палестинської Автономії і нахабством Ізраїлю". За її словами, Абу-Сісі так і не було висунуто офіційного звинувачення, хоча вже були два судові слухання у його справі. При цьому дружина палестинця заявила, що за даними адвокатів у Абу-Сісі почалися проблеми зі здоров'ям. "У нього починаються проблеми з серцем і загострення виразки шлунку", - повідомила вона.

Як пише Kyiv Post, крім того, Вероніка Абу-Сісі повідомила, що написала прохання про зустріч з главою СБУ Валерієм Хорошковським і чекає на відповідь. "Я вражена. Ізраїль вже сьогодні визнав факт викрадення мого чоловіка, а Україна досі не визнала, що ця людина була викрадена з території України", - підкреслила вона.

Як раніше повідомлялося , 18 лютого директор електростанції Гази Дірар Муса Абу-Сісі 1969 року народження сів у поїзд Харків-Київ і через дві години був виведений звідти у невідомому напрямку двома чоловіками, що показали посвідчення співробітників спецслужб. 25 лютого Міністерство внутрішніх справ Палестинської автономії направило офіційне звернення до глави МВС України з приводу зникнення Абу-Сісі.

Абу-Сісі одружений з громадянкою України, є батьком 6 дітей. Він провів у Газі 12 років і намагався отримати українське громадянство. 10 березня ряд зарубіжних ЗМІ повідомили, що Абу-Сісі знаходиться в ізраїльській в'язниці.

В УВКБ ООН, куди звернулася дружина зниклого палестинця по допомогу, вже висловили стурбованість такою ситуацією, оскільки невідомо, яким чином палестинець зник в Україні і опинився на території Ізраїлю.

21 березня ізраїльські ЗМІ повідомили, що Ізраїль офіційно визнав перебування Абу-Сісі в ізраїльській в'язниці.

У МВС України заявили, що міліція Д.Абу-Сісі не затримувала і повідомили, що на даний момент розслідуванням цієї справи займається Генеральна прокуратура України. Крім того, за інформацією МВС, відомство направило в українське бюро Інтерполу і представникові МВС України в Ізраїлі запит з приводу встановлення місцезнаходження громадянина палестини, проте відповіді ще досі не надійшло.

СБУ і Генпрокуратура наразі так і не прокоментували зникнення Абу-Сісі з української території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus