USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Коли судитимуть винних у жорстокому побитті чоловіка у Луцьку

7 Серпня 2015 17:47
Попри те, що у Луцький міськвідділ підозрюваних у жорстокому побитті лучанина доставлять вже сьогодні, до суду справу можуть передати лише через декілька місяців.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань прав людини, законності, боротьбі зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 7 серпня.

На питання голови комісії Андрія Буя про те, коли матеріали справи будуть передані до суду, начальник Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз відповів що це спрогнозувати складно, але, навіть за найбільшого бажання, це не може відбутися завтра чи післязавтра. Такий процес може тривати протягом двох місяців. Судово-медичні експерти, мовляв, пояснюють, що для завершення експертизи потрібно два місяці. Розслідування цієї кримінальної справи, з його слів, приведе до розуміння. Наразі, всі причетні особи доставляються у міськвідділ де їм буде оголошено про підозру.



Нагадаємо, що підозрюваним вже сьогодні оголосити підозру за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого), що передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Своєю чергою, член комісії, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що варто пам’ятати про таємницю слідства, що встановлюється для того, щоб з’ясувати усі обставини, та не було тиску на органи правосуддя. Також він наголосив на таємниці інформації щодо осіб, підозрюваних у вчиненні кримінального правопорушення (їхні прізвища, відповідно до законодавства, можуть бути поширені лише після набуття чинності обвинувальним вироком суду). Такий запобіжний захід, як взяття під варту, застосовується у виняткових випадках. Відтак, зі слів депутата, не факт, що слідчий та суддя, розглядаючи сьогодні подання, обере такий запобіжний захід, на якому наполягає міліція.



Отже, щоб не виникало спекуляцій щодо того, що хтось когось відпустив, він нагадав, що досі немає жодного висновку, тож вважати, що хтось підлягає ув’язненню, є неправильним. Члени комісії вважають, що захисту підлягають як права постраждалих осіб, так і права підозрюваних у вчиненні злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
? Показати IP 7 Серпня 2015 17:53
той осіпов що??? людину вбили!!! якщо не взяти їх під варту, то вони ж втечуть (така практика в злочинців є поширеною). Хотів би я побачити вираз його пики, коли б це була близька йому людина! Думай головою, піарщик!
11 Показати IP 8 Серпня 2015 09:03
Все залежить від гуманного суду
Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 18:08
Думаю що все буде по справедливості. А Бог покарає більше.!!!!!!!!
Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 18:11
За свої вчинки рано чи пізно треба відповідати. Але треба наказати і ту жінку яка це все затіяла а не тільки хлопців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus