USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корупція в училищах Волині: прикриває міліція й місцева влада?

1 Березня 2015 11:15
Педагог волинського училища не змирився з корупцією в навчальному закладі. Боротьба із «системою» переросла у бюрократичну тяганину. За намагання припинити корупцію в освітньому закладі чоловіка звільняли і поновлювали на роботі. Завдяки старанням педагога діло дійшло навіть до суду, щоправда, кримінальне провадження швидко закрили. Втім, Феміда дала ще один шанс, аби остаточно встановити справедливість.

Уся ця боротьба педагога Валерія Білоуса із корупцією у Луцькому вищому професійно-технічному училищі почалася ще 5 років тому.

Для Інформаційного агентства Волинські Новини волинянин розповів, що у своєму освітньому закладі його визнали кращим працівником, втім, коли почав боротися із «системою» - його звільнили, але він боротьбу не припинив.

«Як педагог, я став переможцем конкурсу професійної майстерності в 2010-му році, мене ще у Нововолинськ направляли на змагання. Потому, на базі моєї групи «слюсар з ремонту автомобілів» проводили ліцензування професії в училищі, і я захистив ліцензію для закладу. Усю документацію вів зразково, це і підтвердили перевіряючі», - розповідає Білоус.
Документи про перемогу на конкурсі й характеристика Валерія Білоуса, де зазначено про його високий професійний рівень і моральні якості.
Зі слів Валерія Білоуса, він дізнався про розкрадання грошей освітнього закладу й про те, що там ведуть подвійну бухгалтерію. 25-го грудня 2010-го року він написав скаргу в прокуратуру міста Луцька і 31-го грудня - у Генеральну прокуратуру України.

«Приміром, виписували матеріали по накладній на мене, купували їх і використовували, а потім ті ж самі матеріали виписували на інший людей, відповідно, списували суму втричі більшу, ніж витрачали, а гроші привласнювали. Коли я звернувся у правоохоронні органи, то одразу отримав на горіхи. 10-го січня, коли у дітей були канікули, мені оголосили догану, нібито за неналежне ведення документації. Виходить, що коли я не скаржився на корупцію, то був зразковим працівником, і всіх усе влаштовувало. А тут раптом я поганим став», - каже педагог.

Аби звільнити такого «неслухняного» працівника, каже Білоус, тодішній директор Генадій Батов почав тиснути на профспілку, бо без неї не міг попросити з посади працівника.

«На мене почали складати різні акти, при чому, придумували найрізноманітніше. То я на роботу на 12 хвилин запізнився, то ще щось. Уже 29-го квітня 2011-го року мене звільнили, мовляв за систематичне невиконання обов’язків. До педагогічного стажу й педагогічної пенсії мені не вистачило всього 1,5 року. На мій захист виступила профспілка», - продовжує розповідь про свою боротьбу із корупцією Валерій Білоус.

У документі вказано, що обласна організація профспілок працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування вважає, що підстав на звільнення майстра виробничого навчання не було. Також зауважують, що рішення профкому училища про надання згоди на звільнення Білоуса – нелегітимне.
Аби залякати Білоуса, його починають «тягати» по судах, мовляв, він завдав училищу шкоди на більш, ніж 5 тисяч гривень.

«Директор «навішав» на мене техніку, обладнання, втім, вони не були по актах записані на мене. Тому почалася судова тяганина», - пригадує «непокірний» педагог.
Цього разу Феміда стає на сторону Валерія Білоуса, і в апеляційному суді вдається відстояти те, що педагог нічого не цупив у навчального закладу й не завдавав жодних збитків.

На цьому суди й утиски чоловіка не припинились. Наступним кроком директора стало те, що він подав у суд на педагога за приниження честі, гідності та ділової репутації.

«Батов звернувся до суду із вказаним позовом, оскільки Генеральному прокурору України, міністру освіти й заступнику міністра праці та соціальної політики був надісланий лист за підписом майстра Білоуса. У ньому міститься інформація, що не відповідає дійсності й порочить його честь, гідність та ділову репутацію. У листі зазначається, що в їхньому навчальному закладі діє корумпована група», - йдеться у судовому позові.

У Феміди колишній директор училища просив стягнути із педагога 5 тисяч гривень моральної шкоди. Суд не визнав цих скарг і відхилив позов до Білоуса.
«Через сім місяців після цієї судової тяганини мене поновлюють на роботі згідно з черговим рішенням суду. Я продовжую відстоювати інтереси нашого навчального закладу й намагаюся припинити корупцію, зламати систему й притягнути до відповідальності винних. Так, я знову звертаюся в суд, який визнає, що попереднє розслідування правоохоронцями було поверхневим, і необхідно продовжити розслідування», - розповідає Валерій Білоус.
Про те, що в навчальному закладі «кишить» корупцією, почали говорити й інші працівники. Втім, місцеві органи влади на це належно не реагували, тому педагоги звернулися із листом до президента. Лист підписала голова профспілкового комітету Луцького вищого професійного училища Марія Касянчук.

У документі вказано, що Держфінінспекція в області виявила порушення дирекції училища на суму 686 тисяч гривень. Окрім того, мова йде про розкрадання бюджетних коштів у сумі 35,7 тисячі гривень. Також у звернені до гаранта говорили й про тиск на «непокірних» працівників та про погрози фізичної розправи.
Результати роботи Державної фінансової інспекції у Волинській області щодо виявлених порушень.
Все-таки педагога знову звільняють. Він стверджує, що доклали до цього зусиль і Луцький міський голова Микола Романюк, і екс-губернатор Борис Клімчук.

«Мене знову звільняють, підключаються до цього «покровителі» директора - Романюк, який хрестив зятя Батова, й Клімчук, який давав рекомендацію до апеляційного суду звільнити мене, бо там оборудки були на мільйони. Так ця вся справа й продовжує тягнутися. Приходить новий губернатор Пустовіт й обіцяє чесне розслідування. Був я і в його наступника Володимира Гунчика. Той взагалі сказав, що Пустовіт не мав права такого робити, і розслідування проводити не буде, а направить звернення громадянина в МВС. Зауважу, що жодного разу до мене слідчий не приходив. Я дізнався немер його мобільного телефону і просив про зустріч. Також я пообіцяв надати докази, але чув лише відмовки, мовляв, він зайнятий. Тому можна сумніватися, що й цього разу винних притягнуть до відповідальності», - із сумом додає Валерій Білоус.

Зауважимо, що Апеляційний суд вдруге поновив розслідування щодо заяв колишнього працівника Луцького вищого професійного училища про корупцію у навчальному закладі.

Пояснюють це тим, що слідчий не дослідив усіх обставин справи.

Доки правоохоронці шукають винних, а не знайшовши – закривають справу, Білоус знову і знову домагається через суд чесного розслідування. На місце одіозного директора прийшов новий керівник. А чоловік, який був зразковим працівником, і якому не вистачало до педагогічної пенсії лічених місяців, зараз безробітний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Анонім Показати IP 1 Березня 2015 11:26
А в медучилищі студенти купували продукти за списком викладачам під час сесії. Сир там, ковбасу Хто б накормив тих педагогів, щоб наїлися до уср*чки.
студрада до Анонім Показати IP 1 Березня 2015 13:17
Хіба тільки це? Це КВІТОЧКИ... Чому мовчите про ЯГОДКИ?
дідо Показати IP 1 Березня 2015 11:37
Треба було за БЮТ голосувати та за Юлю-мали б порядок у державі.
Хакер до дідо Показати IP 1 Березня 2015 11:56
Гриб, ти зі своєю Юлею вже забодав. Забанити тебе чи ще трохи пореготати?
дідо до Хакер Показати IP 1 Березня 2015 13:01
Поригочи ще трохи. Я з базару прийщов також регочу з цін!
Волинянин Показати IP 1 Березня 2015 12:27
Слідчий не дослідив усіх обставин справи? Значить - сприяє корупції? Злочинність в Україні поки що перемагає Правду.
батько двох дітей с. Показати IP 1 Березня 2015 12:40
а ви думаєте в школах краще, у нас в школі все на батьківських грошах, а директор "вчитель малювання "- парадокс!...керівник як турчинова воєноначальник...нічого неробить і нічого недумає!!!!!!! є школи де директори шукають фонди , спонсорів , а наш одним словом "ЛИПИНИ "!
Правдоруб Показати IP 1 Березня 2015 19:22
Не тільки на сторінках "ВН" мав можливість ознайомитись з цими "новинами" про ЛВПУ. На мою думку, як можна так спокійно заявляти: " Дійсно, в Луцькому ВПУ є різні проблеми..." Це не проблеми, це багаторічна ЗЛОЧИННІСТЬ, яка "кришується" як працівниками правоохоронних органів, так і високопосадовцями в Луцьку. Які ще треба надати докази своєї правоти, щоб люди, від яких залежить доля чоловіка, відкрили очі і по-чесному подивились в корінь проблеми. Так, мабуть, Білоус не може та й не хоче платити гроші "потрібним людям", щоб "порєшать вопроси" на свою користь, як це робили і роблять Батов та його однодумці-крадії. Досвід у них в цих питаннях великий, та й грошей накрадених вистачає. Але хочеться надіятись, що знайдуться в Луцьку люди і в міліції, і в прокуратурі, і в суді для яких честь мундира вища за будь-яку, навіть велику "передоплату". Може і набридло слухати на протязі десятиліть фразу, але повторюся: " Злодій повинен бути покараний!" В даному випадку прізвища основних фігурантів училищної справи вказані в основному матеріалі.
Штефан, Луцьк до Правдоруб Показати IP 1 Березня 2015 19:31
Докази є?
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 1 Березня 2015 20:38
Тільки по ФАКТАХ які вже виявлені ... Є... внесені до ЄРДР за ознаками крімінальних порушень за шістю різними ст. КК .України . В порушення Законів обєднані в одне. На 01.02. 2015 р - вже два роки ,як ведеться досудове розслідування.
Штефан, Луцьк до Правдоруб Показати IP 1 Березня 2015 19:35
Правду написано. На Волині - новий обл. прокурор. Правда, поки що в\о. Ану, пане Корецький, покажіть, що ви слуга народу і не проти громадської люстрації. А не захищаєте злочинців!
профтехосвіта Показати IP 1 Березня 2015 23:51
Надто довгий час "справи" ЛВПУ фігурують в інтернеті, ЗМІ, прокуратурі, міліції, судах, .... Кінця - краю на разі не видно. І не скоро той кінець буде. Змінюються керівники управління освіти, голови ОДА, прокурори, ..... А віз і нині там. Чому? Та тому, що всі мають єдине завдання - закрити афери, не допустити їх офіційного розголосу. З цією метою управління освіти зініціювало призначення директором училища людини зі сторони. Мовляв, це дасть позитивний результат. - Та хоч ч..та лисого призначте - результат буде таким же або ще гіршим. До тих пір поки в училищі буде сидіти Батов, а в освітніх "офшорах" Попович з Грушкою і не буде знято ембарго на об*єктивне розслідування мільйонних училищно - управлінських оборудок, зрушень на краще НЕ БУДЕ! Не робить честі училищу і той факт, що його перетворили у відстійник ексдиректорів (в т.ч. і засуджених) - сьогодні їх троє. Благо: четвертій вистачило розуму звільнитись. Плачевне (плакали ті, що звільняли) звільнення з училища аферистів Некрасової та Панькевича і ряду працівників управління освіти бажаного результату теж не дасть: крадене ті ділки училищу не повернули. А тому рано чи пізно буде грім серед ясного неба!, який посприяє люстрації багатьох керуючих освітою Волині і гучним судовим процесам.
відкат до профтехосвіта Показати IP 15 Березня 2015 08:58
... (плакали ті, що звільняли) - не тільки плакали, а ще й конкретні "відхідні" "відстігнули" "потерпівшим" (звільненим). Невдовзі після звільнення "потерпівший" машину поміняв на нову.
просто подумав Показати IP 2 Березня 2015 12:35
Цікаво, а журналісти відслідковують подальшу "долю" своїх публікацій? Чи, може, знову через рік-півтора якійсь інший "працівник пера" з ВН може написати про те саме Луцьке ВПУ і його горе-керівників тільки іншими словами. А нам, користувачам інтернетом, знову нададуть можливість "товкти воду в ступі", коментуючи злочинні вчинки училищних ділків, за які відповіді так ніхто і не поніс.
там чудеса до просто подумав Показати IP 22 Березня 2015 23:17
Територія училища за часи * господарювання * в ньому Романюка В. В. ( поганяло " Циклоп" він же " Лєший" він же " Демянюк" ) повільно , але впевнено перетворюється на площадку , що нагадує зону панування привидів . Спочатку зникли з господарчого двору : курилка , сама огорожа двору ," їжаки " з тонами металу в кругляках діаметром ! 100 - 220 мм. !!! і тд. і тп. Повірочна плита з високим класом точності (вагою більше пів тонни ) з під самих воріт гаража , а з складів і гаража - партії матеріальних цінностей *** сроком так мінімум від п*яти років ... і загалом на від 10 до 15... Вміє "госодар" вивозити і вдень і вночі . Останнім часом в основному під "кришою" Псалтири С.С. по ночах . Вчить... і водить , як сліпого коня, формального заст. директора по АГР від ПР , і вводить в курс діла - на гарну іномарку і тд. Тож повернемось до питання , чому в нахаб так "розвязані" лапи??? - Тому , що в нечистих на руку херовніків , пряма залежність подільників . ...Вставляв батов , металопластикові двері на центральному вході ( ЗА ЦІНОЮ СРІБНИХ З ПОЗОЛОТОЮ ) - богданець ...приймав ВСЕ без претензій і зауважень , а там " т₴мний ліс " ВСЮ чудесію приймав з словами : " Я.приймаю - я.відповім ..." І ось у результаті своєї залежності - безпорадності , профнепридатності докерувались. ПОРУЧ з позолоченим центральним входом - ФАНЕРОЮ /плитою юесбі/ ЗАСКЛЕНЕ - вже другий рік - ПАРАДНОГО ВХОДУ вікно ... Лице ЛВПУ має ... правий глаз - фенерой заколочен . а "сельсовет" не работает совсем... Там чудеса - там леший бродит ,... й русалки : батова,максимчук...на гілках сидять ...
до там чудеса до там чудеса Показати IP 27 Квітня 2017 14:46
Сам придумав паганяла??? Отож шановний паганяльщик - ти взагалі те що написав сам то читав?? Ти що з лісу втік ??? Звідки такі цифри і факти?? Ти хоч один доказ представив нашій увазі??? Пусті слова про нічні кражі - сам думав чи такі ж йолопи як ти допомогали???? За наклеп взагаліто і стаття є такщо раджу думати що пишеш, а як впевнений в своїх словаг то бігом біж в впрокуратуру щоб тільки пиль летіла за тобою, чого ж тут сидиш і свинячиш????іди доводь свою правоту, подавай в суд на Романюка. Чи слабо??? Защурячився вдома і строчиш бредовисько всяке, виливаєш на людину гамно що в тобі накопилось))) Да не святий шеф, да можливо в чомусь не правий, може крав, грабував, гвалтував - не захищаю, так докази то де???? Чи може мітиш на його місце от і оббріхуєш??? чи може в очі сказати не можеш і щурячиш???? геть з коментарів брехунців які давляться з заздрощів!!!! Іди роботою займись а не тут психічно хворі фантазії описуєш!!! Людям це не цікаво яка гниль в твоїй голові, людям цікаві факти і ПРАВДА!!!!!!
я за справедливість! Показати IP 3 Березня 2015 15:52
Я також як мої колеги по спільній думці слідкувала за "ВН" де уже розміщували статті Білоуса і такі не дуже приємні новини,але як кому) новини про даний навчальний заклад. Чому вимикати коментарі? знову не дають висловити свою думку.А як же свобода слова? Неодноразово чула відгуки знайомих про цей навчальний заклад,у яких діти там навчаються,нажаль нічого доброго не почула!На мою думку Луцьке ВПУ -це будинок корупції,керівний склад- академічна мафія.У всіх закладах освіти звісно є проблеми, але тут дійсно корупція і сватовство процвітають.Я звернула увагу,один із попередніх коментарів радив кореспондентам сайту "щоб поряд з усіма даними паперами Білоус приніс довідку про власну адекватність" -дорогі мої співрозмовники не пишіть таких дурниць,якщо не знаєте ні суті проблеми ні особисто людини про яку пишете,не принижуйте самі себе! Покращити наше життя можем тільки ми самі.Потрібно єднатися,не боятися говорити про те,що вважаєш проблемою,тому повністю підтримую прагнення справедливості Валерія Георгійовича!
факт Показати IP 5 Березня 2015 20:21
Точно знаю, бо сам бачив, що 12.02 2015 слідчий МВ УМВС м.Луцька отримав кримінальну справу що до правопорушень в Луцькому ВПУ для проведення подальших слідчих дій. Так що, думаю, в найближчий перспективі згаданим вище фігурантам спокійно спати не доведеться. Ну, а ми з вами, шановне панство, з нетерпінням будемо чекати захоплючої розв"язки в цій справі. Цікаво, хто переможе: правда, за яку вже стільки років йде боротьба, чи знову наша українська досі ще потужна корупція?
народна поговірка Показати IP 6 Березня 2015 08:18
ШИЛА В МІШКУ НЕ ВТАЇШ !!!
Гена , будьмо Показати IP 6 Березня 2015 08:36
Самовпевненість і поспішність умовиводів часто обертається для людини соромом , а то й стають причиною гріха. Будьмо толерантними і розсудливими .
Хочеться вірити Показати IP 7 Березня 2015 09:19
Маємо на Волині чергового нового прокурора. Генеральна прокуратура хоче від нього побачити "конкретні результати роботи - покараних корупціонерів та відшкодований збиток державі та громадянам". Хиба не цього на протязі вже майже 5-ти років добивається В.Г.Білоус? Будемо надіятись на чесність, професіоналізм, а також відкритисть перед громадою та ЗМІ новопризначеного прокурора. Бо він сам про це говорив.
модераторам Показати IP 8 Березня 2015 09:51
Для чого було "випускати в світ" статтю, якщо коментарі "по суті" прибираєте?
етично і естетично Показати IP 15 Березня 2015 21:59
ПРАЦІВНИКАМ ПТУ ВОЛИНІ! ОБЕРЕЖНО! ГІПЕРКОРУПЦІЯ!!! Екс-керівники управління освіти і науки Попович М.М. і Грушка Г.М. знищують ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище». Утримуючи на посаді директора ЛВПУ засудженого Батова Г.Ф. та спасаючи від кримінальної відповідальності свої злочинні шкури, - Попович і Грушка осіли в створених для себе Луцьких державних офшорах і планомірно розвалюють один з найбільших ПТНЗ Волині. Саме вони забезпечили такі «досягнення» училища: - І.Держфінінспекцією у Волинській області виявлено фінансових порушень в ЛВПУ на суму 686 тисяч гривень. 2. СБЕЗ у Вол. обл. встановила, що заступник директора з АГР Панькевич С.Г. з 50 тисяч гривень, виділених управлінням освіти на ремонт даху училища, відмив 35,7 тис. грн. «в інтересах третіх осіб» -фактично 24 тис. грн. пішло на проводи Поповича на пенсію, 11,7 тис. грн. - в кишені Панькевича і головного бухгалтера ЛВПУ Некрасової Н.В. (Панькевич С.Г. -33-річний аферист виграв у належному йому притоні в азартну гру у Батова Г.Ф. 300 тисяч гривень. Оскільки розлучатись з такою сумою в Батова бажання не було.- він запропонував Панькевичу для розрахунку посаду заступника з АГР. За 2 роки перебування в училищі Панькевич більше року перебував на лікарняних ,відпустках- на роботу приходив тільки в дні наявності коштів на рахунку благодійного фонду підтримки училища і встиг разом з Некрасовою і Батовим привласнити більше мільйона грн. «благодійних» коштів та втягнув в аферу Поповича і Грушку. Некрасова Н.В. була закинута управлінням освіти в ЛВПУ на посаду головного бухгалтера для закриття управлінської афери з краденим в працівників училища гуртожитком. З поставленим завданням успішно справилась і сьогодні відкриває двері в управлінні ногами. Продовжує красти, не дивлячись на висловлену колективом працівників недовіру їй разом з Панькевичем і Батовим. Зробила значно молодшого Панькевича своїм позашлюбним партнером , а Батова - лохом. В минулому році Грушка атестував Панькевича на 1 рік умовно . Сьогодні термін атестації закінчився, Панькевич не має права займати посаду заступника з АГР, але шантажуючи Поповича і Грушку оприлюдненням спільних справ, продовжує розкрадати училище. Аналогічно поступає і сам Батов - шантажує спільними фінансовими оборудками не тільки Поповича і Грушку, а й самих високих чинів Волині.) З.Управління освіти підтверджує, що за 3 роки керівництва Батова на рахунок благодійного фонду надійшло 1 мільйон 49 тисч гривень, - використано 48 тисяч (та й ті не за призначенням ). Де поділись 1 млн. 1 тис. грн. - управління замовчує. 4. Сотні тисяч коштів центру зайнятості, призначених для навчання незайнятого населення, використані училищними аферистами не за призначенням та привласнені. 5. За «добросовісне» виконання посадових обов*язків Батов, Некрасова, Панькевич неодноразово за рекомендацією управління освіти і самостійно нагороджували себе солідними преміями та ... матеріальними допомогами. 6 . В училищі процвітає хабарництво. Є беззаперечні факти отримання хабарів Батовим на вступних компаніях. — Ці та багато інших фактів злодіянь БАТОВА-НЕКРАСОВОЇ-ПАНБКЕВИЧА та дрібніших училищних злодіїв добре відомі МОН , управлінню освіти, ОДА, правоохоронним органам (в досудовому розслідуванні перебуває ще 10 кримінальних проваджень), були публікації в ЗМІ, телевізійний репортаж із зали суду по Батову, все це знають учні і їх батьки, але бригада злочинців продовжує успішно розкрадати училище, перебуваючи на займаних посадах. Високі чини Волині бояться оприлюднення Батовим, Некрасовою, Панькевичем спільних «действий-злодействий», на них напала епідемія сліпоти. Позвільняти та притягнути до кримінальної відповідальності - «не вольно». Поширюється інформація про ліквідацію училища - саме в цьому вбачають своє спасіння Попович, Грушка і всі, хто з ними пов*язані . МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ ЛУЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ВІДДІЛ УМВС УКРАЇНИ У _ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ_ 43005 м. Луцьк, вул. Грибоєдова, 2: ВДК код 21741605 НБУ м. Луцьк МФО 303020 р р 3530333911 56 МВВС м. Луцька рр 06010210000121 2 Тел.4-81-92 бух.4-15-20 Повідомляємо, що СВ Луцького MB проводиться досудове розслідування по наступних кримінальних провадженнях, по яких вирішується питання об’єднання в єдине провадження : №12013020010000537 від 31.01.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України. №12013020010001232 від 01.03.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст.191 КК України, по №12013020010000695 від 07.02.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України . - № 12013020010001231 від 01.03.20 і3 за ознаками кримінального празолорушсння передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України. № 12013020010001174 від 27.02.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України. - к/п №42013020010000164 від 26.02.2013 за/познаками кримінального правопорушення передбаченого ч.І ст. 365 КК України. Старший слідчий СВ Луцького МВ УМВС України у Волинській області КРУ ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНІ! ДЕРЖАВНА ФІНАНСОВА ІНСПЕКЦІЯ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ 43005, м. Луцьк, пр-т. Грушевського, 3 а, тел/факс 77-09-20 E-mail: [email protected] Код ЄДРПОУ № 21732718 Про розгляд звернення На виконання доручень Держфінінсгіекції України від 21.11.20] 1 18/204 та від 02.12.2011№ 24-18/125 контрольно-ревізійним управлінням в області спільно з УДСБЕЗ УМВС у Волинській області проведена перев:гї:-:_ фактів можливих порушень законодавства посадовими особами Державког-професійно-технічного навчального закладу „Луцьке вище професійне-. училище’1 (далі - Луцьке ВПУ, училище), викладених у Ваших зверненнях в;д 01 .II 2011 року та від 14.11.2011 року. В ході перевірки було отримано інформацію про нові факти можливих порушень та зловживань посадовими особами Луцького ВПУ від Вас 14.12.2011 року та від працівника Луцького ВПУ Пилипюка В.П. 1 6J 2.2G = ; року (вх. >ІІ>50), які були враховані при перевірці. Довідка спільної перевірки щодо підтвердження фактів, викладених у Ваашх зверненнях, в Державному професійно-технічному навчальному заклад „Луцьке вище'професійне училище” складена 30.12.2011 року. За результатами проведеної перевірки встановлено порушень 'на загальну суму 685892,23 грн., в тому числі, недоотримання доходів фізичними особами в сумі 51219,76 грн.. порушень, що призвели до втрат, - 489762 грн... та інших порушень фінансової дисципліни .......................))))))))))))))))))) 14. 11. 2014. Апеляційний суд ...пластинку поставив послухати з сприйнятям у світломузиці протидії корупції. для служб-будь-яку посаду в навчальних зекладах28 листопада 2014 21:00 Відповісти IP: 46.119.153.--- ЗБИРАЛИ гроші, ЗМУШУВАЛИ сплачувати ...половину , в новому році вже можна буде нарешті проводити перевірки . З правильно проведенеми арифметичними діями. як стабільно -*-*-*-*-*-*- недораховують СТИПЕНДІЇ , як стипендії- не виплачують соц. виплати найменш захищеним і працівникам . Порушують ПРАВА , Закони . без відповідальності за скоєне. для служб-будь-яку посаду в навчальних зекладах28 листопада 2014 20:38 Відповісти IP: 46.119.153.--- Директору Луцького вищого професійного училища №9 Геннадію Батову за вимогання благодійних внесків присудили 10 тисяч гривень штрафу та заборонили протягом одного року займати посади в освітніх закладах, пише p-p.com.ua. Зокрема сьогодні у Луцькому міськрайонному суді Волинської області Геннадію Батову зачитали остаточний вирок. Нагадаємо, що директор навчального закладу впродовж 2009-2011 років збирав гроші з батьків та учнів, які вступили до ВПУ, і вимагав переказувати кошти на рахунок благодійного фонду, створеного при училищі. Зокрема, студентів Вищого професійного училища №9 міста Луцька змушували сплачувати за кожен місяць проходження практики половину мінімальної зарплати на автомобілі , гаражі , дачі . особняки - етично-" рахунок " навчального закладу. Отож тепер, згідно вироку суду Геннадій Батов змушений заплатити 10 тисяч гривень штрафу та дотриматись заборони один рік обіймати будь-яку посаду у навчальних закладах. кипить інфа на сайтах , слідкуйте за деталями для служб . статистика до у нас сіють мак 30 Листопада 2014 09:13 відповісти + 2 - 0 Де ще таке було? Де ще таке бачено? - На нари *** всіх згаданих аферистів!
брати - емігранти Показати IP 18 Березня 2015 20:29
Прибувши в Луцьк з братньої России, Батов діяв за (зайдіть на сайт Батов Генадій Федорович там більше підробиць) правилом: "любая работа на любом предприятии, где дают квартири: очередь значения не имеет - квартиру возьмем". Влаштувавшись на млин, що будувався (сьогодні КХП-2) і зрозумівши, що правдою квартиру не отримає, він почав збувати з черги простих роботяг шляхом підпоювання їх, "закладання" їх начальству і т.д., аж поки не підігнав чергу під себе. І таки отримав квартиру: не 3-х кімнатну, як сказано в "Презента", а 4-х кімнатну по вулиці Станіславського. Особливими успіхами в роботі Батов не відзначався, Тодішній директор млина, що будувався, Ромсік, характеризував його одним словом: " ДУБЕШКА". Отримавши квартиру, Батов негайно звільнився і перейшов на ДПЗ-28, де подружився з Кравчуком С., чим уберіг себе від розправи працівників млина, які по його милості позбулися законного права отримати житло... З ДПЗ Батов емігрував у ПТУ-9, де після краху Хомік при сприянні "друга" Славіка став директором і отримав ще 3-х кімнатну квартиру. Довго керувати, правда, не прийшлось - отримав судимість за вимагання в учнів грошей, але зумів залишитись викладачем ( вчить учнів на своєму підлому і злочинному досвіді)...Прокуратурою м. Луцька порушено ще десяток кримінальних проваджень по Батову, але до суду справи не передаються: "друзі" допомагають уникнути заслуженого кримінального покарання. - Надто багато "спеціалістів" прибуло в Україну з "братньої" России. Поприживались. В результаті маємо сьогодні в Україні те, що маємо ...
безслідно не зникає Показати IP 22 Березня 2015 15:59
зникло там , зявилось тут Десятирічка - 2004 - 2014 - ЛИГАРІВ - НЕВДАХ в лвпу закінчилась . Гаряча пора дикого розкрадання увійшла слідуючою яскравою сторінкою в історію закладу . Як у собак Павлова стійко вироблені умовні рефлекси : ..., бариги на посаді нагло заходили до підлеглих працівників , щоб налили ... достойно керували вмістом різних торб : за екзамен ; за решеніє гідне посади директора ; за аби було халявське бухло - повод легко найдем . В час перемін-змін , роботи -зайнятості . проблем в непроворот --- Бажано , щоб на початку нової ери в 2015, новому ШЕФу не варто буде сумувати за тим , що кадри зробили нарешті свій най-найвірніший в їхньому нікчемному житті вибір. ВІРНИЙ ВИБІР - покинули нещасну бурсу і... . Керувати в "роксолані" , "вареничній" тощо , найкраще за свої . І большоє человеческоє СПАСИБО ! генадію фйодоровічу ! ! ! Й з наступаючим Тебе гена 1 апреля ! Юморина від Батова , ось така . Уявляєте , яка від нього може бути критика , сатира ? ! КЛОУН ! Заступався за Амебу з Грємячого ключа , Осел і ти , ... ви конкретно замазані , вступили і від вас смердить . Зникніть смороди , щоб нормальних із-за вас не винюхували !
давно пора Показати IP 21 Липня 2015 22:41
*** Допоки в правоохоронних органах,управліннях, ВЛАДІ працюватимуть такі люди, які покривають корупцію і зловживання старої влади. Адже, якщо для прокуратури міста - області розкрадання бюджетних коштів не є предметом для їхньої роботи, то варто перевірити паразитуючих дармоїдів на професійну придатність у цій структурі.
факт на часі Показати IP 27 Жовтня 2016 20:50
Не оправдовували себе керівники ЛВПУ "місцевого розливу",- не оправдовують себе й "зальотні", закинуті в училище управлінням освіти не стільки для роботи, скільки для його розвалу. Проблема останніх полягає в тому, що вони зовсім не знають специфіки роботи навчального закладу; а одне ще й випити кожен день любить. Суміш "місцеворозливних" і "зальотних"- це щось подібне на суміш (гібрид) "ужа и ежа". Незначне переформатування "коаліціій" /"місцеворозливний" і спитий штатний популизатор всіх директорів примкнув до "зальотних" , а те що ще п'є, примкнуло до "місцеворозливних"/ - погоди не робить: лебідь, рак і щука на яву... В результаті учнів на уроках з кожним днем все менше й менше. Вже не рідкість, коли й першокурсники з'являються на урок в кількості 3-4 чоловік. Та й якісний склад першокурсників важко зрозуміти. Хоч більшість груп були конкурсними, все ж з'явились в групах "учні", яких не прийняли навіть в неконкурсних училищах. Одні з таких " учнів /учениць/ взялись втілювати в життя училища древню професію, інші показують "характер" і втілюють в життя училища свої шкільні "досягнення". Дивного в цьому багато не має - таке вже проходили не тільки в ЛВПУ, а от те, що деякі з тих "учнів" мають в училищі "мохнату лапу" - це вже запитання не так до управління, як до правоохоронців.... Маємо те, що маємо. Факт на часі ....
просто працювати тре Показати IP 28 Грудня 2016 20:12
лучани Сьогодні, 17:53 Прокуратурі та поліції просто парцювати треба і все, все буде ок!Не буде таких випадків Відповісти 0 і посилати в АТО Сьогодні, 20:03 дідо02 жовтня, 17:54 Мишковець пролоббіровала нагороду свому чоловікові, тепер більша зарплата буде. Відповісти*********** КРИШУЄ с.є .мишковець////////// кримінальне провадження 13020010000537 від 31.01.2013р. вже третій рік триває досудове розслідування , бо замішана вищеназвана дама в розкраданні коштів Державного центру зайнятості ... в Луцькому ВПУ ****** 0 СовістьСьогодні, 13:27 іх треба за # , а тут нагороди ,- побороли корупцію !!!!! Ну ладно дали Мишковцю, ну а те чіперадло Савчук за яку сумлінну працю отримав: хабарництво, збирає бабло з викладачів, звільняє незаконно, судові справи з працівниками через свою неграмотність, зросла заборгованість до енних міллйонів, , жодного ремонту не зроблено, а тільки святкує та фуршети накриває! Позор!!! Отак коли в країні війна всяке гамно думає тільки про нагороди!! обвязувати тротилом "... висновку про порушення чиновниками... правопохоронцями , суддею . присяги судді, а саме морально-етичних принципів поведінки судді, вчинення дій, що порочать звання судді та викликають сумнів у його об’єктивності, неупередженості та незалежності, у чесності та непідкупності судових органів, істотних порушеннях ним вимог процесуального закону, які мають систематичний характер».
слухай Св Василя Показати IP 14 Січня 2017 16:40
Все змінилось після події коли сексота включив задній хід. За свою 50 - ти літню історію училище мало три директори нормальної орієнтації ( на стелі відокремленні березняком ) , три за 50 - нормально , та з Ними трьома й по 50 за і за і за Василя за Новий рік ...- нормально . Скільки маланок , кіз , чортяк , з міністерства , ВОДА , Управління ОіН треба поміняти ?, щоб догадались вже четвертий не господар , а жебрак - власник власної кражі покривак. Який /б не б гена / бовдур робить через ЗАД рухаючи бурсу в ад , а скільки їх перебиранців-захисників Вітчизни з кочергами може бути за 50 ? Св. Василь посміхається , хватить в зад , є передні , перемикайтесь ... дай Боже цей Рік добре прожити , на слідуючий краще дождатись !!!
різне Показати IP 24 Лютого 2017 21:31
1.Закінчилась імітація ревізії ЛВПУ весільними ревізорами корупційного офісу держаудитслужби у Волинській області. Заміна ревізорів (грудневих на січневі) дала бажаний результат для училищних ділків різних часів (трішки розкошелились - і все хвайно). Але .... слід очікувати нову ревізію ревізорами інших служб .... 2.З настанням весни в училищі планується введення уроків плавання - на території училища з'явились .... басейни. 3. Бригада реформаторів ПТО Волині повернулась з Німеччини. Перейнятий досвід не оприлюднюють - "совершенно секретно"... Коли і куди наступна екскурсія за державний рахунок за тим "досвідом"? В склад бригади рекомендовано включати реформаторів пенсійного і передпенсійного віку - молоді ще встигнуть .... 4. В училищі вимальовується новий сімейний підряд - директорський. В своїй новітній історії училище вже проходило такий етап.- Рязанський соловей накерував головою своєї журавушки: -породив "марафон", позбувся посади, отримав судимість; тепер совається, як о...р...й, нікому не потрібний.....
різноманітне Показати IP 2 Березня 2017 21:28
Міняються часи - міняються люди ... інтелегентні жебраки славетних батьків-дідів-прадідів відвідали НА ХАЛЯВУ виставку в германців м.Штудгард з широкою програмою ; були за казенний рахунок * бідні* попрошайки у прибалтів ...- гастролі побігунчикового цирку шапіто- САМ в.п. гунчик ,що робить то перемножує ПТО на НОЛЬ ( від* тої * халяви вже свєта мишковчиха , люда плахотна , ... - стали подібними на гіпопотамів ) . В Германії ... клоуни з Волині були В ШОЦІ від побачених результатів підготовки ... З відкритими ротами / добре , що не сезон для мух , бо в захваті нахваталися б / переймали дикуни з вкраїни досвід для реформування - напрям основного удару для свиноти - ЗРОЗУМІЛИЙ у власні кишені ---------------посадовці, від влади , нач. освіти Волині людмила. плахотна ііними відібрані продажні батраки ходили з протягнутими для подання руками , а загребущі ручки від професійного травматизму носіння хабарів,поборів,прихватизації витянуті аж до колін . ЖЕБРАКИ ЗАДАЛИ ШУХЕРУ !!! Настрахали фашистів і ті відстігали : 640 т . євро по курсу на 27.10. = 17млн 344 . 000 грн. ... Німчиська попросили Луцьку Людку ПОРН*ХУ зробити названій сумі ФІФТІ - ФІФТІ ; 50 на 50 з сусідом з Рівного .
і по нині Показати IP 9 Лютого 2019 19:09
З минулих років гатили туди в музей злодійств від ВОДА і ОіН, і знову в банду безодню-крадіїв ЛВПУ мільйони — ​і все, даруйте, коту під хвіст? І нема відповідальних за витрачені майже ... (за скромними підрахунками) грошей. Більшого марнотратства і безгосподарності годі й шукати! Фахових металістів піготувати це вам ,-не бикам хвости крутити . * Металістів * в колгоспі "Тихе життя,або три роки без врожаю!" Вражаюсь толерантності Володимира Івановича , за те освітянське каліцтво ... де той зброд назбирався ?
ст. 56 Показати IP 7 Квітня 2019 03:16
Статтею 56 Конституції України констатується: «Кожен має право на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus