USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ковель приєднався до вшанування пам'яті жертв Чорнобиля. ФОТО

26 Квітня 2013 16:08
Ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції вшанували у Ковелі сьогодні, 26 квітня.

Про це пише ПроКовель.

Чимало ковельчан зібралося біля пам’ятника жертвам Чорнобильської аварії в парку Слави, аби ще і ще раз пригадати сумні події тих днів, вшанувати пам'ять земляків, які одними з перших стали на захист рідної землі, рятуючи від ядерної небезпеки майбутні покоління, розповісти про ті численні поневіряння, котрі нині доводиться терпіти ліквідаторам, аби добитися від державних мужів виконання їхніх же обіцянок.

«Сьогодні серед нас немає людей, які б не знали про Чорнобильську катастрофу. Проте, скільки б не минуло з тих пір часу, не загоїти рани тих, хто першим прийняв на себе удар людської небезпечності, недбалості чи безвідповідальності», - звернувся до присутніх секретар міської ради Михайло Гетьман.

На завершення він низько вклонився героям-приборкувачам наслідків радіаційної катастрофи, побажав їм міцного здоров’я, довголіття, благополуччя та родинного затишку. А ще – вручив подяки міського голови, цінні подарунки та квіти ліквідаторам і вдовам.

Голова ковельського осередку ГО «Союз Чорнобиль України» Олена Чеханюк розповідала, як сутужно нині живеться ліквідаторам, вдовам, потерпілим, скільки цим людям подекуди доводиться обійти кабінетів відповідних служб, управлінь, щоб довести своє право, скажімо, на ту чи іншу пільгу. А то й взагалі - отримати статус «чорнобильця».

Ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, котрим надали слово, більше говорили про свої проблеми, з якими їм доводиться стикатися чи не щодня, скаржилися на незрозумілу позицію уряду держави, який обіцяв чорнобильцям достойні пенсії, хороше санаторно-курортне лікування тощо.

Поспілкуватися з присутніми, подякувати від імені депутата Верховної Ради України Степана Івахіва всім тим, хто гарячої квітневої пори 1986 року кинувся до четвертого енергоблоку приборкувати радіацію, низько вклонитися живим та вшанувати пам'ять померлих прибула його помічник Наталія Маленицька. Почесні грамоти, квіти та грошові додатки від народного депутата отримали ліквідатори та вдови.

Наостанок настоятель храму Святого Дмитра Солунського отець Анатолій провів панахиду за загиблими й померлими ліквідаторами аварії на ЧАЕС, після чого до пам’ятника жертвам аварії поклали вінки та корзини квітів.

Нагадаємо, у Луцьку також вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus