USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Люди, літаки і фламінго - жертви урагану «Ксав'єр» у Німеччині

6 Жовтня 2017 22:19
До вечора п'ятниці німецьким транспортникам так до кінця і не вдалося повністю відновити рух, порушений через ураган, який пронісся у четвер над північним сходом Німеччини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на сайт Deutsche Bahn.

"Після шторму "Ксав'єр" роботи з розчищення йдуть повним ходом. На окремих напрямках рух поїздів і сьогодні можливий, це стосується маршрутів з Берліна в Ганновер, з Берліна до Гамбурга і з Гамбурга в Рурську область", - повідомляє перевізник.

Рух між Гамбургом і Ганновером частково відновлений з 17.00 за місцевим часом.

На багатьох ділянках трас колії заблоковані поваленими деревами, вирваними із землі з корінням. Лише для ремонту обривів верхніх проводів виділено 17 одиниць спеціальної техніки, понад 100 робітників.

Транспортники попереджають, що повністю налагодити нормальне сполучення не вдасться аж до неділі.

На центральному залізничному вокзалі в Берліні сотні людей досі безпорадно дивляться на табло, що повідомляє лише про те, що рейси скасовані. Працівники вокзалу пропонують людям чай і каву. Ті, кому нікуди піти перечекати, можуть відпочити в порожніх потягах, спеціально доставлених на платформи з цією метою. Пасажири, що мають квитки на 5 жовтня, зможуть скористатися ними до 15 жовтня. Водночас вдалося частково відновити рух берлінської міської електрички.

Аеропорти столиці також працюють сьогодні в штатному режимі.

По телебаченню і в інтернеті тим часом постійно показують відео приземлення в аеропорту Дюссельдорфа найбільшого у світі літака Airbus A380 з майже 600 пасажирами на борту, завдяки майстерності пілотів якого вдалося не допустити аварії.
Дані про жертви залишаються незмінними - загинули семеро: Бранденбург повідомляє про 4 смертельних випадки, Гамбург, Берлін і Макленбург Передня Померанія – по одному. Серед жертв - відома берлінський політолог Німецького товариства зовнішньої політики, журналіст, редактор журналів "Зовнішня політика" і "Журнал Берлінської політики" Сілке Темпель. Її вбило деревом, що впало на машину.

У столичному зоопарку також жертви – 18 фламінго, яких не встигли загнати в укриття.

Збитки від стихії ще слід підрахувати, але вже зрозуміло, що вони будуть великими.

У соцмережі "Instagram" жителі Німеччини діляться світлинами з наслідками шторму, який пронісся цієї ночі, пише Під прицілом.
НАСЛІДКИ УРАГАНУ «КСАВ'ЄР» У ПОЛЬЩІ. ФОТО

Ураган "Ксав'єр" після Німеччини попрямував до Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus