USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин незаконно добудував два поверхи у 9-поверхівці?

30 Квітня 2014 11:51
Він не Карлсон, проте житиме на даху. Як звести «пентхаус» просто на головах десятків сімей, без відповідних на те документів, інформує ТРК Аверс.

Такий урок мали змогу отримати від свого сусіда мешканці будинку, що на вулиці Сухомлинського.

Лучанин, який навіть не проживає у дев’ятиповерхівці, примудрився добудувати до неї ще два поверхи вверх. Отже, забудовник - новоспечений власник щонайменше трьох просторих квартир з мансардами та терасами. Місцеві ж мешканці з тріщинами в квартирах та без вентиляції, а ще з острахом, що будь-якої миті їхні помешкання можуть зруйнуватися.

Історія будівництва за адресою Сухомлинського, 4а розпочалася у 2010-му року. В будівлі був постійний гуркіт. По кілька разів на день ліфтом підіймають будівельні матеріали. Чотири роки місцеві мешканці потерпають від самовільного, на їхню думку, будівництва, яке затіяв сусід.

Мешканка будинку Зінаїда розповіла: «Окрім того, що це може завалити під’їзд, в нас вже порушена вентиляція… Постійно тече підвал, рве труби. Ми мучимося з тим сміттям, в нас будинок не цивілізованої країни, а сміттєзвалище. І це дякуючи нашому сусіду, який є на 10-му поверсі».

Зі слів мешканців, менше як за чотири роки, сусід вибудував повноцінний десятий поверх на три квартири з мансардами. Але на цьому все не закінчилося. Не зважаючи на постійні скарги, чоловік і нині зводить вже 11-ий поверх у дев’ятиповерхівці.

Пані Зінаїда зазначила: «Ми неодноразово зверталися в ЖЕК. Відповіді нам як такої він не дав. Сказали, що в їх компетенцію це не входить. Потім ми звернулися в прокуратуру, міську раду, все відписки приходили…»

Забудовника, який перетворює будинок в химеру, люди почали шукати самотужки. І таки знайшли. Ним виявився Олександр Гонсьор. Від нього місцеві дізналися, що будується все за, нібито, погодженими документами.

Зінаїда: «Гонсьор зробив документи на технічний поверх і технічну майстерню… Документи в нього є на 39 квадратів - це на коридор і на технічну майстерню. Він потім зробив корупційні документи і по них вибудував 11-ий поверх. І по периметру на 10-му поверсі збудував 3 квартири».

Сам же забудовник Олександр Гонсьор стверджує, що реконструює нежитлове приміщення винятково на законних підставах.

Забудовник Олександр Гонсьор: «На зборах мешканців нашого під’їзду дав їм повністю всі копії правостановчих документів… Це приміщення купувалося на заводі ЗБК. Цей будинок будував завод будівельних конструкцій. І мешканці там були в пайовій участі, так само і я».

Законністю спорудження журналісти поцікавились в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Добудову додаткових поверхів фахівці називають так.

Заступник начальника інспекційного відділу В’ячеслав Королюк: «Мабуть нехватка житла в нас. І в зв’язку з тим йде реконструкція поверху під житло… В даному випадку ці нежитлові приміщення належать забудовнику».

Щоправда, зі слів В’ячеслава Королюка, містобудівні умови та обмеження в інспекції Олександр Гонсьор так і не отримав. Не погодив як забудовник реконструкції будинку із його мешканцями. Тож люди вкотре б’ють на сполох та звертаються до владців з проханням припинити незрозумілу розбудову їхньої багатоповерхівки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Аня Показати IP 30 Квітня 2014 13:03
Це просто жах.Як можна таке робити. Хто йому на це дав дозвіл. Та ніхто.А люди, ви що лопухи там живете.100 і більше квартир певно, а дом який кооперативний чи державний. Бо, якщо кооперативний,то він без згоди жильців не має права робити нічого.Дом ваш і добудова немислима вона ж розрахована на 9 поверхів, а не на 11.Чого ви його звідти не вигнали, не викинули все і з ним разом.У нас також були спроби побудувати магазинчик біля дому, провести кабель через наше подвір"я цих горе-бандитів, підприємців.Але ми це присікли в корне. Зібрали народ, визвали депутатів, телебачення і вигнали з треском.Задарма збудував, а може в нього віла ще є чи дві, а чом бивам на його вілі не добудувавти два поверхи.Господи,оце країна,роби що хочеш. аша хата скраю.
Анонім до Аня Показати IP 30 Квітня 2014 14:57
а того..що людям не несуть інформацію про те що вони мають знати... включіть ТВ... і ви не бачите що там... наливай... гаряченьке і ай молодець......ЗМІ.... теж саме
Факт Показати IP 30 Квітня 2014 13:10
Ось по таких питаннях має працювати ПС - там де Закон безсилий.
Анонім до Факт Показати IP 30 Квітня 2014 14:58
пс ждипи купляє.... щоб по Торговиці іздити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus