USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанина поранили під час спецоперації в Маріуполі

14 Травня 2014 17:46
У Дніпропетровську в обласній клінічній лікарні імені Мечникова проходять лікування 5 бійців Національної гвардії України, поранених в Маріуполі 9 травня. Серед них – 25-річний боєць із Луцька Валентин, - повідомляє 34.ua.

Нагадаємо, У Маріуполі Донецької області 9 травня під час антитерористичної операції загинуло 9, а поранено 42 людини. Зі слів міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, спроба групи озброєних людей захопити штурмом будівлю УВС у центрі міста після запеклого зіткнення закінчилася невдачею.

Поранені бійці Національної гвардії розповіли, як потрапили під обстріл у Маріуполі, і як почувають себе зараз.

Боєць Олександр родом з Києва. Він колишній міліціонер, останнім часом працював в МНС, а після подій на Майдані вирішив вступити до лав Національної гвардії України. 9 травня чоловік потрапив під обстріл біля відділення міліції в Маріуполі. Зараз він перебуває в окремій палаті лікарні. У нього найважче поранення з усіх доставлених в Дніпропетровськ бійців.

«Вранці 9 травня нам повідомили, що райвідділ міліції в Маріуполі захопили сепаратисти. Нас попросили його звільнити. Ми приїхали туди. При підході до райуправління по нас відкрили вогонь. Стріляли з 2-го і 3-го поверхів. Лікарі кажуть, що в лікарні я буду перебувати ще довго. У мене немає 7 см кістки на нозі», - розповів Олександр.

Незважаючи на важкі поранення, настрій у бійців досить оптимістичний. Лікарі стверджують, що вони швидко йдуть на поправку. Чотирьох з п'яти пацієнтів лікарні лікарі обіцяють виписати вже через 1-2 тижні.


«Мені поцілили в сідницю, хлопцям поцілили в груди й ноги. Зараз я почуваюся добре, лікарі кажуть, що йду на поправку і в найближчі дні передадуть мене в інше відділення. Хочеться швидше одужати і знову повернутися на військову службу. Батьківщину треба захищати. Хлопцям, які зараз знаходяться там, я бажаю бути обережними, тому що дуже важко потім видужувати від важких поранень», - каже 25 -річний Валентин із Луцька.

Один із поранених солдатів строкової служби Роман із Львівської області. Він прослужив більше року, а потім потрапив до лав Національної гвардії України. Під час обстрілу в Маріуполі хлопець також отримав кілька важких поранень.

«Я хотів би подякувати всім солдатам і офіцерам, які тоді допомогли нам сховатися, щоб уникнути ще поранень. Я хотів би їм сказати, щоб вони трималися тому, що їм там набагато важче, ніж нам», - побажав Роман.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Анонім Показати IP 14 Травня 2014 18:06
Не **н було туда идти
За баблом до Анонім Показати IP 14 Травня 2014 18:11
На зароботки
Keufyxfyby до Анонім Показати IP 14 Травня 2014 19:08
Нормальный парень а пошел убивать мирных жителей Донбасса
Дончанин до Keufyxfyby Показати IP 14 Травня 2014 19:18
Единственные, кто его мог подстрелить - это милиционеры, которых он и его "побратимы" спалили за то. что милиционеры отказались разгонять мариупольцев, мирно отмечающих ВЕЛИКИ для них праздник 9 мая.
Анонім до Дончанин Показати IP 14 Травня 2014 19:42
я більше вірю Ляшку ніж х...знакому
Дончанин до Анонім Показати IP 14 Травня 2014 19:58
Так, между прочим, еще до незаконных президентский выборов президента Украины Россия потребует выдачи и ПОЛУЧИТ Ляшко в качестве обвиняемого в ПЕДОФИЛИИ. Ну, если ты веришь таким людям, то грош тебе цена. А по поводу того верить либо не верить тому, что я говорю, ВСЯ инфа, сливаемая мною, в той либо иной мере имеет ОФИЦИАЛЬНОЕ подтверждение наших (точнее говоря - ваших) властей, например, в УНН (знаешь, как расшифровывается?)
жінки Показати IP 14 Травня 2014 18:18
Молодці, хлопці. Тримайтеся. СЛАВА УКРАЇНІ!
саня до жінки Показати IP 14 Травня 2014 18:34
с такой активной поддержкой можна и без хлопцiв залишитися! Не понимаю, как жены и матери отпускают своих мужчин на Донбасс! Я бы не за какие деньги не поехал допустим во Львов навязывать свои идеи, да еще и убивать. Мы достаточно долго жили вместе, достаточно знакомых, каждое лето ездили с семьей отдыхать в Моршин, и вдруг...., я решил бы, что я могу и должен защитить жителей западных областей от того, что они сплаченно собрались и решили взять курс на Евроинтеграцию! Бред какой-то!
Дончанин до саня Показати IP 14 Травня 2014 19:31
По поводу "с такой активной поддержкой можна и без хлопцiв залишитися" - по проверенным данным около 50, по достоверно неподтвержденным около 150 - это количество похоронок, которые должна отправить ВСУ за двое суток проведения ДНР КТО (Контртеррористическая операция). (разница в цифрах - это не афишируемые результаты операции ополченцев на Карачуне, ныне уже перешедшей под их контроль доминирующей высоте в районе Славянска и Краматорска, косвенное подтверждение я получил и на вашем сайте). Если думаешь, что нам хочется убивать, то ты глубоко ошибаешься. Однако не забывай то, что нам гораздо меньше нравится наличие на нашей земле вооруженных бандитов, убивающих мирных невооруженных людей, как правило женщин и детей.
Слава до Дончанин Показати IP 14 Травня 2014 20:26
Причем , Санек , заметь , что все эти наемники с западных областей . Чё они забыли у вас ? - Вот это и нашли . Сидели бы себе в своих схронах , живее и здоровее были бы .
Дончанин до Слава Показати IP 14 Травня 2014 20:28
Ты че, экстрасенс?
Слава до Дончанин Показати IP 14 Травня 2014 20:34
Нет . Логик.
Дончанин до Слава Показати IP 14 Травня 2014 20:42
Я не сразу понял, что ты отвечаешь не на мой пост. Поэтому и удивился. Что поделаешь, получилось совпадение.
Слава до саня Показати IP 14 Травня 2014 20:31
Так , Санек , они привыкли уже по весне куда-то на работу дергать из своих схронов . А сейчас больше америкосы платят , чем чехи или испанцы . Вот они и нанялись туда , где больше бабок дают .
Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 19:36
Як мені шкода донечан, що вони не розуміють, кого вони підтримують! Наші хлопці захищають Україну і жителів України. які бояться, зокрема у Донбасі, висловити свою позицію, бо їх просто катують та вбивають.Молимося за наших військових і просимо у Бога, щоб правда перемогла! А воно так і буде!
Дончанин до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 19:46
Кого ми підтримуємо? Кого, кого - СЕБЯ! Поверь, если бы у простых работяг Донбасса было бы понимание того, к чему приведет майдан, они бы приехали в Киев и закатали бы его в асфальт. Ну если П Р О С Р А Л И приход к власти "свідомих", то и приходится разбираться с ними на своей земле, подставляя при этом своих женщин и детей. Если думаешь, что мы этот урок забудем, то ты глубоко ошибаешься.
Слава до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:27
А чего они , ваши, едут не к себе захищать , а на восток ?
саня до Слава Показати IP 14 Травня 2014 22:25
работают на опережение
Лучанин Показати IP 14 Травня 2014 20:07
Серце крається, що калічаться і гинуть військові заради збереження єдності України в бортьбі з диверсантами Путіна. Гидко читати розхвалювання у вчорашній обласній бандерівській газеті кандидата Тягнибока, якому треба виступати з вибаченнями перед людьми за розвал його партією України
Дончанин до Лучанин Показати IP 14 Травня 2014 20:16
Заради єдності України следует уважать всех ее граждан, а не только "свідомих". Ну а поводу "диверсантов Путина" - хотя бы глянь на результаты референдумов. Так вот, если на них посмотришь, то увидишь то, что "диверсанты Путина" - это 90% жителей этих областей. А калічаться і гинуть військові заради РАЗВАЛА НАШЕГО ГОСУДАРСТВА -- УКРАИНЫ! И ради чего - ради интересов США, так как им не хочется того, чтобы и Россия, помимо Китая, стала экономически сравнимой с ними.
Маріуполськи мусора Показати IP 14 Травня 2014 20:13
Маріуполськи мусора були диверсантами Путіна? шо курим, тьотко?
Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:29
Читаючи коментарі,складається враження,що самі"геройські"хлопці сидять за компом і пишуть різні дурниці,а в цей час люди гинуть і не лише військові.Не має поваги до себе,то краще мовчіть,не варто нести ехінею,адже більшість людей бажають одного- жити в мирі,народжувати дітей,збудувати дім в який зі зброєю чужинець не вриватиметься.І не має значення де ти живеш,бо нормальна людина хоче жити без насилля і страху!
Слава до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:38
Ты как-то со своей логикой разберись ! Не понять тебя , то ли ты к призываешь от компов к автоматам пацанам переметнуться , то ли к миру взываешь ... Правильно сказал Мариупоьский мусор : обкурилась ты маленько ....
Дончанин до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:40
Знаешь, я тебе ГАРАНТИРУЮ то, что по принципу "Партия скажет надо - комсомол ответит - есть" по щелчку двух пальцев Донецк (город, не область) выставить минимум 100 000 добровольцев - ополченцев. Так вот, на нашей земле воюют "чужинці". Например, в подвалах СБУ Славянска и сейчас сидят наемники - граждане минимум четырех стран. Не скрываю, что плечо к плечу с нами сражаются и граждане Европы, Азии и Африки. Но разница между ними и нами заключается в том, что на их стороне воюют наемники, а нашей стороне - добровольцы.
саня до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:47
я сижу за компом после рабочего дня в больнице и, несмотря на низкую зарплату, не шаландаюсь по Украине в поисках майданов и горячих точек, какие бы деньги там не придлагали, я знаю есть больные в моем городе, которые нуждаются в том, на что я учился. А вы, когда говорите о желании мира, лукавите, т.к. пусть при воре, но мы жили в мире, а благодаря вашим амбициям, теперь при ваших властях - в состоянии гражданской войны и бандитизма!
Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:48
На вашій стороні,то ви хлопці ще й фантазери.Жителі Донбасу бояться вас більше ніж бандерівців,якими їх залякували такі як ви.На вашій стороні-марадери,вбивці та садисти,які жахають своїми діями мирних жителів.
Дончанин до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 20:58
Как я могу сам себя бояться? А тому поводу что нас "залякували бандерівцями". Меня первый раз серьезно "залякала бандерівцями" украинская служба радио Свобода (может быть знаешь, что это за радиостанция?), т.е. де факто Конгресс США. Ну а по поводу последней части твоего поста мне нечего тебе сказать кроме того что повторить просьбу к тебе - поделись секретом, что именно ты куришь?
Дончанин до Дончанин Показати IP 14 Травня 2014 22:36
Уточнение по поводу радио Свобода: Я неоднократно на этой радиостанции слушал передачи на УКРАИНСКОМ языке рассказы о зверствах бандеровцев, в том числе на территории Белоруссии.
саня до Лучанка Показати IP 14 Травня 2014 21:14
да, наши жители Луганска боятся таких как Дончанин настолько, что оторвались от клавиатуры, т.к.это без толку, и массово пошли голосовать "за" (потому, что нам идеи подобные вашим, поголовно взяться за оружие пока еще в голову не приходят). И по-вашему именно наши донбасские марадеры и убийцы разорили Киев, дескридетировали милицию, армию и "беркут", сожгли заживо людей в Одессе? Где ваша логика, мыслить надо шире, чем вам предлагают украинские продажные СМИ.
Українка до саня Показати IP 14 Травня 2014 21:45
Гадко читати коментарі.Майдан не вивішував прапор іншої країни і не просив "братньої"країни ввести війська.
Дончанин до Українка Показати IP 14 Травня 2014 22:00
По поводу флагов - на майдане висели флаги ЕС, ладно вы их сторонники (почему нынешняя власть не подписала договор об ассоциации с ЕС?); у нас висели флаги России, так как мы ЗНАЕМ, что они нам братья. По поводу "ввести війска": Где ты видишь хоть одну российскую воинскую часть на территории ДНР либо ЛНР? А вот американские воинские части на территории Украины были еще до Крымского референдума. Не веришь, тогда объясни чьи именно безпилотники сажали у себя крымчане? Отвечаю за тебя - американские, т.е. авиационного подразделения США, базировавшегося в районе Кривого Рога. И сейчас Россия инициирует серию международных скандалов, одним из которых является требование предоставления официального объяснения США наличия их наемников на территории Украины.
саня до Українка Показати IP 14 Травня 2014 22:04
ну если флаг Евросоюза вы не считаете флагом, а просто елочным украшением на майдане, то это конечно не гадко, это тупо! И мы хотябы просим братню країну допомогти, т.к. невинно гибнут каждый день люди, а вас на майдане даже не заставляли просить ваши истинные браты с США и EU уже стояли с печением и чаем, чтобы подзадорить в идеи осуществления незаконного путча. Вот и простая разница, от понимания этого вам и гидко!
Майдаун форева до Українка Показати IP 14 Травня 2014 22:42
Вспоминать про майдаун скоро станет дурным тоном, как про ющера...
Дончанин до Майдаун форева Показати IP 14 Травня 2014 22:58
Свежая инфа: Международное расследование установило то, что снайперы, расстрелявшие "небесную сотню", готовились на базе в Тбилиси под эгидой лепшего друга майдана. Известны также фамилии этих снайперов.
оля Показати IP 14 Травня 2014 21:34
Молодці луганчани і донечани у вьому.Підтримую.А бажаючі заробити цілком заслужено отримують позаслугах-східняки ж не йдуть на Волинь з танками і АК.Ото-то.Куля в лоб всім,хто йде проти людей,які всього-навсього не хочуть ТАКОЇ ВЛАДИ І ТАКОЇ КРАЇНИ.
катерина до оля Показати IP 15 Травня 2014 10:26
Олi респект!!!
Лучанка до Оля Показати IP 14 Травня 2014 22:00
Хай ті молодці почнуть з таких,як ти,бо невелика втрата для країни,менше буде дуринд.Як жінка може таке писати,там же чиїсь діти служать Вітчизні.Як жінка може схвалювати насильство?Людина,яка не цінує чужого життя,не варта власного.Думай,що пишеш!
саня до Лучанка до Оля Показати IP 14 Травня 2014 22:18
"гарно та так патриотично"! Пока это там! А там-это у нас! Еслиб не Янукович, а Лукашенко или любой другой настоящий лидер, дорожащий целосностью своей страны, это было бы у вас, а не "там"! Пока тепло и уютно, хорошо рассуждать про службу Отчизне, а Отчизна - это когда народ единое целое, с идеей будущего страны, единым лидером! Ваш майдан что-нибудь из этого предложил? Кроме Турчинова - нет! Поэтому не приписывайте сюда патриотизм! Пока у вас Донбасс и Юго-Восточная Украина будет "там" Украине единой не быть!
Дончанин до Лучанка до Оля Показати IP 14 Травня 2014 22:20
Ответь на свой же вопрос: "Як жінка може схвалювати насильство?" с маленьким уточнением - насилие в Одессе, насилие на майдане, насилие в Мариуполе, насилие в Краматорске, и т.д. и т.п.
оля до Лучанка до Оля Показати IP 14 Травня 2014 22:39
Та ні якщо ті молодці-східняки розпочнуть то тільки з першу з таких"патріотів" як ви шановні пані-"щира" лучанко.А щодо насильства на Майдані,у Луцьку-як?Ще вилізе скоро вся правда про майдаунів.А щодо дітей-он у Полтаві зараз нормальні батьки блокують усі виїзди біля військової частини,щоб їх дітей не везли вбивати людей-східняків.А що у східняків нема дітей,батьівк,чоловіків-то що їх можна вбивати?
саня до оля Показати IP 14 Травня 2014 23:23
благодарю за поддержку, я думал,что Луганск только Донецк слышит. Мы не террористы и не враги украинского народа, мы всегда были и будем за единую страну! мы всю эту кашу не заваривали, майдан не организовывали, представителей правопорядка не убивали, в чужие области со своими идеями и желаниями не ходили. Мы виноваты только в том, что пока другие бесчинствовали на майдане, мы продолжали работать, платить налоги и ждать мирной развязки конфликта при любой, но законной власти. Но этого не получилось, не получилось я считаю не по вине Путина (Путип посто этим воспользовался), а по вине именно нынешней власти - как не косчунственно это говорить, но их политика оказалась даже бездарней заявлений Яроша относительно Юго-Востока! Простите! Поэтому маємо, що маємо!
оля до саня Показати IP 14 Травня 2014 23:25
Ми вас розуміємо і повірте і на Волині багато адекватних людей
вік Показати IP 14 Травня 2014 23:18
Це нам мозги "влада" забиває Путіним і Росією, а як на рахунок США,Європи?Розвалили країну.вбивають людей.І на майдані самі ж ВБИВАЛИ і на сході.От буде цирк як на Київ підуть.Мій брат нормальна людина,але він чогось не спокусився на "великі" гроші-кумові заплатили за 2 місяці 300 і 600 грв,на кредитні канікули у Приваті,а головне він волинянин розуміє,що в ДОнецьку і взагалі на сході наші брати і сестри,яких хочуть знищити,бо вони піднялись і їх хочуть знищити,щоб панувала тут Америка,сланцевий газ добували,нищили природу Донбасу.Тож розумні люди сидять на Волині і нікого не вбивають,і живі
Бендеровець Показати IP 14 Травня 2014 23:21
Почитаєш оце все - і вимальовується картинка, що в Україні останні 23 роки жили зовсім не українці. Люди із заходу готові душити людей зі сходу - і навпаки. Невже люди, які так рвуться до влади оволоділи прийомами- "разделяй и властвуй" ? Як на мене , то на сьогоднішній період було б саме правильно вибирати керівництво серед "бомжів", (не путати з пропойцями і алкоголіками), бо там самі чесні люди, (залишились), адже вони не прижилися в суспільсьтві, де норма життя - брехня, обман, вбивство, блюзнірство. В їх обманом позабирали квартири, лишили роботи... Подумайте
саня до Бендеровець Показати IP 14 Травня 2014 23:31
мне кажется даже если такое и случится, то в списке первых бомжей будут Тимошенко, Коломойский, Ахметов, Тарута и все наши депутаты. И снова все по кругу!
Бендеровець до саня Показати IP 14 Травня 2014 23:38
А комбінацію з трьох пільців їм. Ети все ворюги уже достали всех, кроме того, что сами перегрызлись меж собой, так еще и народ развели по разным углам. Так ведь легче манипулировать народом, потому что если народ выйдет из "информационного запоя" им всем будет крышка.
саня до Бендеровець Показати IP 14 Травня 2014 23:51
после того, что присходит в Украине, понимаешь, что плевать они все хотели на народ хоть юга, хоть запада, хоть востока и на Украину в целом - им главное, чтоб 25 мая народ объединенно пришел на выборы и выбрал очередную пешку для игрового поля между двумя игроками Россией и Западом, а дальше хоть подохните!
Бендеровец Показати IP 14 Травня 2014 23:41
А саме головне, що різниці між керівниками різних країн майже немає, є лише величина"обгризеної кістки", що залишена для простого народу. В нас просто людям кидали вже голу кістку ...............
катерина Показати IP 15 Травня 2014 10:22
Поранили в дупу,а фото поставили чуже))треба фото поранення виставляти так чеснiше))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus