USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі фірми за воду з крана платили як за «артезіанську»

6 Квітня 2009 11:52
Працівники управління Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України у Волинській області викрили діяльність одного з підприємців Луцька, який продавав звичайну воду під маркою фірми, що брала сировину для своєї продукції з артезіанської свердловини на Київщині. Про це 6 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Начальник сектора боротьби зі злочинами у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій Тарас Ковальчук розповів, що 58-річний Володимир спочатку дійсно був на Волині дистриб’ютором води виробництва київського заводу. Але через деякий час чоловік відмовився від співпраці з цим підприємством. Проте у підприємця залишилися пуста тара з етикетками від якісної води, яку він згодом вирішив використати для власного збагачення.
Cвою діяльність Володимир розпочав ще з початку 2006 року, коли виявив нехитрий спосіб наповнювати пляшки звичайною водою та налагодив співпрацю з одним луцьким комунальним підприємством, яке й донині займається виготовленням безалкогольних напоїв.
Схема була такою: 70 вісімнадцятилітрових ємностей наповнювали водою в обласному центрі, хоча на етикетці зазначалася адреса київського заводу-виробника, потім чоловік постачав їх на фірми та офіси як чисто екологічний продукт для спеціальних пристосувань – кулерів. Довіряючи підприємцю, люди пили нібито воду з артезіанської свердловини, а після її закінчення знову замовляли новий бутель. Таким чином, пуста тара даремно не простоювала ані хвилиночки.
Безперебійне виробництво, як вже згадувалося, забезпечував луцький завод безалкогольних напоїв. Заступник директора цього підприємства Олена Т. переконує, ніби вони й гадки не мали, що чоловік, якому наповнювали пляшки водою свого виробництва, незаконно використовував чужу торгівельну марку. Також ні в кого не викликали підозр щодо незаконності його діяльності етикетки на пляшках, на яких чорним по білому зазначалося місце виготовлення та хімічний склад продукту.
Заступник директора також розповіла про технологію виготовлення їхньої води. Оскільки міська мережа водопостачання не зовсім задовольняє потреби населення, їхнє підприємство вже четвертий рік поспіль займається очищенням води. Цей процес поетапний: спочатку відбувається усунення лужності, тобто очищення від солей, які при кип’ятінні випадають в осад; наступна стадія – пом’якшення води; далі відбувається покращення смакових якостей продукту шляхом усунення хлору та його знезараження під дією ультрафіолету.
Якість їхньої води, за словами заступника директора луцького підприємства, визнана всіма необхідними сертифікатами та висновками дослідних інститутів.
Тим часом працівники УДСБЕЗ УМВС встановили перелік клієнтів підприємця, який виявився чималеньким – 40 найменувань. Один зі споживачів розповів, що навіть не підозрював, що замість води з артезіанської свердловини купував звичайну, але очищену з луцького водоканалу.
Крім того, завод-виробник на Київщині підрахував збитки від протизаконної торгівлі водою, яка реалізовувалася під етикеткою їхнього виробництва. За три роки гроші назбиралася чималенькі – 260 тисяч гривень.
Наразі проти Володимира порушено кримінальну справу за статтею 229 Кримінального кодексу – незаконне використання товарного знака, - інформує сайт УМВС в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Квітня 2009 12:09
Оце так сенсація!!!!:)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus