USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

16-річний волинянин витяг з льодової пастки двох людей. ІНТЕРВ'Ю

23 Січня 2014 10:34
Зимові шкільні канікули надовго залишаться в пам’яті школярів та рибалок села Качин Камінь-Каширського району. 9 січня 16-річний Микола Хаймик врятував на озері двох людей. Про це повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Температура того дня була плюсовою, лід був крихким. Та все ж місцевий мешканець вирішив перевірити вудки на озері Качин, чи не спіймалася риба.

20-річний Сергій Примачук відійшов від берега метрів 100 і раптом провалився під лід. Глибина на водоймі подекуди сягає 5 метрів, на дні велика кількість мулу, який має властивість засмоктувати людей, тягнути на глибину.
«Лід під ногами проламався... Я вилазив, але не міг ніяк вилізти. Почав кликати на допомогу знайомого Миколу, який неподалік гуляв на березі», – розповідає Сергій.
На допомогу прибігли двоє хлопців: 13-річний Вадим Цимерман та 16-річний Микола Хаймик.
Вадим, ухопивши палицю, першим майже добіг до Сергія та метрів за 10 до нього теж провалився під лід.
Лише Микола вірно зорієнтувався у надзвичайній ситуації – йому вдалося врятувати обох потопаючих. Юнак кинувся до найближчої хати, а це близько кілометра, у сусідів взяв мотузку та побіг назад. Недобігши до товариша, хлопець провалився по пояс у воду та зумів вибратися. Набравши води у чоботи, він скинув їх та у самих лише шкарпетках пішов на допомогу другу. Він кинув мотузку, спочатку витяг Вадима, а після цього – 20-річного рибака. Вже за 10 хвилин усі троє поверталися додому.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Z Показати IP 23 Січня 2014 10:50
Молодчинка! Здоров"я йому і счасливої долі!
людина Показати IP 23 Січня 2014 11:33
Микола - СПРАВЖНІЙ ГЕРОЙ. Дай Бог йому гарної щасливої долі! Думаю, що ТАКОГО хлопця виш ДСНС мав би взяти без іспитів. Свій іспит на готовність допомогти, ризикуючи власним життям, він вже успішно здав. Хай щастить тобі, Миколо!!!
Анонім Показати IP 23 Січня 2014 14:57
Дай,Боже,здоров"я цій дитині і всій його родині!Це справжній чоловічий поступок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus