USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині - 42 ДТП за участю велосипедистів, семеро загинули

15 Серпня 2014 11:14
На дорогах області з початку року зареєстровали 42 дорожньо-транспортні пригоди за участю велосипедистів, у них 28 людей травмувалося, а семеро чоловік загинуло. З вини велосипедистів сталося 23 пригоди, 16 чоловік травмовані і двоє загинуло. Про це інформують у прес-слубі волинської міліції.

Враховуючи те, що велосипед є зручним та популярним транспортним засобом для пересування громадян різної вікової категорії, Державтоінспекція Волині вкотре нагадує любителям двоколісного засобу основні правила дорожнього руху.

Як розповів виконувач обов'язків начальника УДАІ УМВС України у Волинській області підполковник міліції Олег Данилюк, громадянам необхідно пам’ятати, що виїжджати на проїзну частину дороги дозволяється лише велосипедистам, яким уже виповнилося 14 років. Батькам, у яких є молодші діти, варто контролювати, щоб ті для катання на велосипеді обирали виключно безпечні місця.

Згідно з нормами двоколісний транспортний засіб має бути обладнаний звуковим сигналом, мати світловідбиваючі елементи (спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного). Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді обов'язково встановити та ввімкнути ліхтар (фара).

Перед тим, як вирушити у веломандрівку, слід перевірити справність гальм та звукового сигналу.

Велосипедисти повинні пам’ятати, що їм забороняється рухатися автомагістралями та дорогах для автомобілів, а також проїзджою частиною, якщо поряд облаштована велосипедна доріжка. Водіям цих транспортних засобів не можна їздити тротуарами та пішохідними доріжками (за винятком діток до 7 років, яким дозволено це робити на дитячих велосипедах та лише під наглядом дорослих).

Рух проїзджою частиною дороги на велосипедах дозволяється лише в один ряд – по правій крайній смузі, за винятком випадків, коли виконується об`їзд. Повертати ліворуч та розвертатися можна лише на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Окрім цього, велосипедистам дозволено рухатись узбіччям, якщо це не створить перешкод пішоходам.

Частими причинами дорожньо-транспортних пригод за участі велосипедистів є: ненадання водіями інших транспортних засобів переваги у русі велосипедисту, який їде по головній дорозі, притискання до бордюру, наїзд на велосипедиста.

"Важливо те, що водіям необхідно пам’ятати, що велосипедист є повноправним учасником дорожнього руху та має свої правила для пересування", – підсумував Олег Данилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 15 Серпня 2014 11:21
Перепрошую, а де ви бачили в нас облаштовану велосипедну доріжку ! ? :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus