USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині люди по воду ходять кілометри, бо свою пити небезпечно. ВІДЕО

17 Листопада 2010 12:40
У селищі Мар'янівка, що у Горохівському районі на Волині, - значні перебої із питною водою: та, що є у місцевій свердловині, виявилася отруйною.
Щоб помитися чи приготувати обід, мешканці їдуть до водогону за півтора кілометра від селища. Покінчити із проблемою сільська адміністрація вирішила напередодні виборів, інформує НТН.
Згадали про свердловину, яку бурили ще 2006-го. Однак води на хімічні складники ніхто не перевірив.
«Вона була червоного кольору, щось типу з іржею вода, - розповіла місцева мешканка Олена Мусійчук. - Тому я її вилила, і думаю: не буду, тільки 2 каністри залишила. Для туалету, для швидкого використання. І вже за три години в бочечках було ось на стільки червоного осаду».
Аби чого не сталося, воду перекрили. Та було запізно: люди почали скаржитися на головний біль, шлункові розлади, запаморочення. Селяни звернулися до санепідемстанції.
«По результатах аналізу було встановлено, що в цій воді високий вміст аміаку – солей амонію. Він перевищував норму, згідно нових державних правил, рівень у 9 разів», - повідомив головний державний санітарний лікар Горохівського району Віталій Плітчук.
Лікарі кажуть, що при вживанні такої води упродовж трьох місяців можна «заробити» анемію.
Виявити винних в отруєнні водогону непросто. Плітчук каже, що всі заперечують причетність до пуску цієї води: «І генпідрядчик, який будував, дали відповідь, що не передавали свердловини, і селищний голова, що не давав розпорядження пустити його в експлуатацію, і начальник ЖКГ також відмовляється, що він це робив».
Директор Мар'янівського управління ЖКГ Олександр Шевчук каже: «Ми до того не маємо відношення. Ми приходили, дивилися, що там люди робили. Замовник – селищна рада, і були виконавці.
Люди ж кажуть, що винен сільський голова. «Той Шеремета… Я вам ще раз толкую: він ходив і всім казав, і я була в нього в кабінеті, каже, Анатоліївна, вже буде ось-ось вода. Я вам її вибив. Тепер, коли виявилися погані аналізи - він вмиває руки: каже, це не я. Каже, це не його робота», - розповідає обурена місцева мешканка.
Поспілкуватися з головою журналістам не вдалося – чиновник зник.
Правду з’ясовуватиме прокуратура. Листа до її очільника, а також президента України місцеві депутати вже склали.
У Мар'янівці ж тим часом не працюють ні садок, ні шкільна їдальня. Люди, як і раніше, бігають кілометри по воду, а санепідемстанція не на камеру зізнається: як слід горе-водогін запрацює не раніше грудня.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Показати IP 17 Листопада 2010 13:50
Мене завжди дивує як так - чиновник зник. В чиновників завжди, як тільки що - то на лікарняному, аби не звільнили. Коди ж вони працюють? Я як день на роботу не вийду - то вже вислухаю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus