USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині викрили групу з «рекордною» кількістю злочинів

8 Грудня 2010 11:34
На Волині троє спільників у сфері аграрного бізнесу створювали фіктивні фермерські підприємства для того, щоб приховати власну незаконну діяльність - послуги з мінімізації податків, конвертування коштів у готівку та сприяння в отриманні кредитів шляхом обману та зловживання довірою.

Про це повідомили 8 грудня в ДПА України у Волинській області.

Податківці задокументували дев’ять епізодів створення фіктивних підприємств у складі організованої злочинної групи. Проте це ще не остаточний підсумок розслідування кримінальної справи.

Окрім того це – своєрідний рекорд у практиці викриття податкових злочинів на Волині, - кажуть податківці.

Інформацію, що лягла в основу кримінальної справи, волинські податківці збирали майже рік.

Троє спільників у сфері аграрного бізнесу створювали фіктивні фермерські підприємства для того, щоб приховати власну незаконну діяльність, - розповіли у податковій міліції.

А тим часом, створювані підприємства з ознаками фіктивності надавали послуги з мінімізації податків, конвертували кошти у готівку та слугували для отримання кредитів шляхом обману та зловживання довірою. Окрім того, через фіктивне підприємництво легалізувались доходи, отримані злочинним шляхом.

Перший факт порушення податкового законодавства одним із керівників сільськогосподарського підприємства співробітники податкової міліції задокументували ще на початку 2010 року. Тоді правоохоронці встановили, що директор приватного підприємства зареєстрував фермерське господарство на підлеглого працівника. Але господарювати новоявлений фермер наміру не мала – стверджують в управлінні податкової міліції області після проведення ряду оперативно-розшукових заходів.

Проте, на вимогу свого директора спромоглися отримати в одному з державних банків кредит більш як на мільйон гривень. Ще 1,6 мільйона гривень кредитних коштів цьому господарству видав комерційний банк.

В якості заставного майна у кредитних договорах фігурували техніка та велика рогата худоба, яких насправді не існувало. І кредитні кошти, і отримана компенсація від держави за сплачені відсотки використовувалися для потреб сільськогосподарського приватного підприємства.

Інші кредитні договори на суму 1,7 млн.грн. ще раз подавалися як вагомий аргумент для отримання компенсації від держави.. Цього разу аналогічні схеми використав керівник ще одного новоствореного фіктивного підприємства. Внаслідок обох оборуток майже 400 тисяч гривень державних „компенсаційних” грошей легалізувалися незаконним способом.

Водночас ряд окремо створених фіктивних фермерських господарств «обслуговували» діяльність конвертаційного центру, обіг якого за попередніми оцінками в межах 20 мільйонів гривень.

Таким чином, декілька осіб через фіктивне підприємництво забезпечували повний цикл фінансових махінацій задля матеріальної вигоди.

Тепер усі ці ризикові і незаконні операції вивчають слідчі прокуратури і податкової міліції.

А до раніше порушених кримінальних справ додалася ще одна: щодо трьох посадовців за фактом легалізації коштів, отриманих в якості кредитів на фіктивне сільськогосподарське підприємство.

Раніше задокументовані злочини вчинялися організованою групою - остаточний вердикт податкових міліціонерів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
goodok Показати IP 8 Грудня 2010 15:12
щоб створити фермерське господарство (маю на увазі документальну частину справи), треба подолати дуже багато труднощів і перепон у владних кабінетах (в основному в обл. або райдержадміністрації). Знаю випадок, коли дійсний задум створити фермерське господарство вбили 3-річною тяганиною "з кабінету в кабінет". Так що в таких "оборудках", що описана в статті, точно не обійшлось без помічника-службовця. Ось кого тепер шукайте. Зловити і посадити. Або руку відрубати. Щоб знав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus