USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині знищили підпільне обладнання. ФОТО

11 Червня 2013 18:41
У Луцьку за судовим вироком, який набув законної сили, знищили обладнання для масового нелегального виробництва тютюнових виробів. Це устаткування було речовим доказом у кримінальній справі, яку розслідували слідчі Управління СБУ у Волинській області, - повідомили у прес-центрі СБ України.

Знищення речових доказів відбувалось у присутності представників Служби безпеки України, Управління Державної виконавчої служби ГУ юстиції у Волинській області, Головного управління Міністерства доходів і зборів у Волинській області, Департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації та експертів тютюнових компаній.

Відповідно до обраної процедури нелегальне обладнання розрізали спеціальною технікою на частини з метою унеможливлення подальшого відновлення роботи устаткування.

У серпні 2012 року в одному із сіл Ковельського району Волинської області співробітники СБ України викрили та припинили протиправну діяльність підпільного цеху з масового виготовлення тютюнових виробів під виглядом відомих торгівельних марок.

У результаті обшуку приміщення правоохоронці вилучили лінію з виготовлення та лінію з упаковки цигарок, 3 тонни тютюну, майже 60 тисяч пачок цигарок, 200 тисяч одиниць підроблених марок акцизного збору тощо.

Організаторами протиправного бізнесу були 65-річний місцевий підприємець та його спільники, які на початку 2012 року обладнали підпільний цех з спеціальним обладнанням, завезли сировину для виготовлення тютюнових виробів та найняли одинадцять робітників, обіцяючи кожному щомісяця одну тисячу доларів США заробітної плати.

Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області організатору вчинення злочину призначили штраф обсягом 56300 гривень, дев’ятеро виконавців повинні сплатити по 10 тисяч гривень, четверо спільників – по 5 тисяч гривень штрафу кожен. Речові докази, а саме – обладнання, що забезпечувало масове виробництво тютюнових виробів та незаконне виготовлення продукції призначено до знищення. Апеляційний суд Волинської області залишив вирок суду першої інстанції без змін.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!вован Показати IP 12 Червня 2013 12:59
хвала тим хто вміє налагодить виробництво . а не красти !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus