USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Начальницю нововолинської шахти засудили за підробку документів

4 Червня 2013 12:42
Жінку, яку обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовій підробці, судять на Волині, - інформує «Під прицілом».

Порушниця, обіймаючи посаду начальника відділу кадрів шахти № 5 «Нововолинська», у 2009 році в приміщенні службового кабінету видала прохачу документи для призначення пенсії за віком на пільгових умовах та надала довідку про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки. Таким чином, жінка внесла недостовірну інформацію у офіційні документи, чим спричинила збитки бюджету Пенсійного фонду України на 120 029 гривень. Коли правоохоронним органам стало відомо про факт підробки документів, вони звинуватили жінку у зловживанні службовим становищем.

Тож відкрили кримінальне провадження, в якому умисні дії начальника відділу кадрів кваліфікували як зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Під час досудового розслідування між прокурором прокуратури Іваничівського району та обвинуваченою 17 травня 2013 року уклали угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою жінка беззаперечно визнала себе винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень. Тож сторони узгодили, що при затвердженні угоди колишній начальниці відділу кадрів шахти №5 буде призначене покарання у вигляді одного року і одного місяця обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в органах державної влади, та на державних підприємствах на один рік і один місяць зі штрафом 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Таким чином, Іваничівський районний суд Волинської області затвердив угоду про визнання винуватості. Проте жінка так і не сіла за грати - її звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 4 Червня 2013 16:29
Мала тітка чим відкупитися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus