USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали подробиці кривавого плану під Верховною Радою

8 Вересня 2015 18:18
Організатори заворушень під Верховною Радою, що сталися 31 серпня, очікували, що бійці Національної гвардії відкриють вогонь у бік мітингувальників.

Про це в інтерв'ю для LB.ua заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

З його слів, зловмисники планували більш масштабні провокації і збиралися підірвати сім гранат. "Планувалося, що перша граната під захистом димових завіс вибухне в рядах Нацгвардії, підштовхнувши нацгвардійців до застосування зброї. До речі, згідно із інструкцією, у випадку, коли застосовується бойова зброя, вони зобов'язані адекватно відповідати. Після цього інші шість гранат мали полетіти у вікна парламенту", - сказав Турчинов.

З його слів, організатори сутичок розраховували "що серед демонстрантів будуть численні жертви, що встановити, хто першим стріляв, стане практично неможливо".

Турчинов наголосив, що організаторів вказано кривавого плану назве слідство і зловмисники будуть сидіти на лаві підсудних.

При цьому, він допустив зняття недоторканності з низки народних депутатів, якщо слідство встановить їхню причетність до безладів. "Якщо буде доведено, що вони брали участь у цих діях безпосередньо і як організатори, то - так", - резюмував секретар РНБО.

До слова, заворушення під Верховною Радою 31 серпня спричинили смерть трьох нацгвардійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Екскурсовод Показати IP 8 Вересня 2015 21:01
Цікавий факт, що гранату кинули коли в Верховній Раді голосування закінчилось і практично всі депутати вже розійшлись. То в кого ж мали кидати ті гранати, що каже Турчинов???
Олександр Показати IP 8 Вересня 2015 23:58
О шустро , а про майдан мовчать, мабуть засекречено, національна таємниця
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 06:43
Мабуть баптист допомагав складати такі оповідання.
Ая Показати IP 9 Вересня 2015 07:11
хочу знати. хто і чому привів (пригнав) загін Нацгвардії під ВР? Чи так по новому виглядає служіння влади Народу?
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 11:56
А чому не названо організаторів - країна повинна знати героїв. А то, плани вже знають, організаторів встановить слідство. "Печалька" виходить, пане баптисте.....
до АЯ Показати IP 9 Вересня 2015 12:25
А ви вважаєте що сьогодні "мирні акції протесту" з гранатами, пакетами з бензином, коктейлями і т.д. повинні проходити відкрито без втручання силовиків?
Аноніму Показати IP 9 Вересня 2015 12:26
Організатори подій=злочинці... А злочинцями, як відомо, людей може визнати тільки суд...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus